Σάββατο 03 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ισμαήλ Χανίγια: Η Μοσάντ στρατολόγησε Ιρανούς πράκτορες για τη δολοφονία, γράφει η Telegraph

Ισμαήλ Χανίγια: Η Μοσάντ στρατολόγησε Ιρανούς πράκτορες για τη δολοφονία, γράφει η Telegraph

Το αρχικό σχέδιο ήταν να δολοφονηθεί ο Ισμαήλ Χανίγια τον Μάιο, στην κηδεία του Εμπραχίμ Ραϊσί

Η μυστική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, στρατολόγησε Ιρανούς πράκτορες για να τοποθετήσουν εκρηκτικά σε τρία ξεχωριστά δωμάτια ενός κτιρίου όπου διέμενε ο Ισμαήλ Χανίγια, σύμφωνα με την The Telegraph.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αρχικό σχέδιο ήταν να δολοφονηθεί ο Χανίγια κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τεχεράνη τον περασμένο Μάιο για την κηδεία του Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου. Η επιχείρηση αυτή αναβλήθηκε λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων στο κτίριο και της μεγάλης πιθανότητας αποτυχίας.

Έτσι, δύο πράκτορες τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε τρία δωμάτια του ξενώνα του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στη βόρεια Τεχεράνη, όπου ήταν πιθανό να μείνει ο Χανίγια.

Υλικό παρακολούθησης από κάμερες τους δείχνει να κινούνται διακριτικά από δωμάτιο σε δωμάτιο

Οι πηγές που επικαλείται η Telegraph ανέφεραν ότι υλικό παρακολούθησης από κάμερες τους δείχνει να κινούνται διακριτικά από δωμάτιο σε δωμάτιο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πυροδότησαν τις βόμβες από το εξωτερικό.

«Είναι πλέον βέβαιοι ότι η Μοσάντ προσέλαβε πράκτορες από τη μονάδα ασφαλείας Ansar al-Mahdi», δήλωσε στην εφημερίδα ένας αξιωματούχος του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.

Κενό ασφαλείας;

Οι πράκτορες εθεάθησαν να κινούνται κρυφά καθώς έμπαιναν και έβγαιναν σε πολλά δωμάτια μέσα σε λίγα λεπτά, σύμφωνα με τους αξιωματούχους που έχουν πλάνα από το CCTV του κτιρίου.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος των επίλεκτων στρατιωτικών δυνάμεων του IRGC είπε στην Telegraph: «Αυτό είναι ταπείνωση για το Ιράν και τεράστια παραβίαση της ασφάλειας».

Ο αξιωματούχος είπε ότι έχει συσταθεί μια ομάδα εργασίας για να βρει ιδέες για να παρουσιάσει τη δολοφονία ως μη παραβίαση της ασφάλειας.

«Είναι ακόμα ένα ερώτημα για όλους πώς συνέβη, δεν μπορώ να το καταλάβω. Πρέπει να υπάρχει κάτι πιο ψηλά στην ιεραρχία για το οποίο κανείς δεν ξέρει», πρόσθεσε.

Υπάρχει τώρα ένα εσωτερικό παιχνίδι ευθυνών που καταλαμβάνει το IRGC, με διαφορετικούς τομείς να αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία, αποκάλυψε ο πρώτος αξιωματούχος που μίλησε στην The Telegraph.

Sports in

Καραλής: «Ξέρω ότι μπορώ να κάνω κάτι πολύ καλό»

Ο Εμμανουήλ Καραλής τόνισε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, στις πρώτες του δηλώσεις μετά από την πρόκρισή του στον τελικό του επί κοντώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 03 Αυγούστου 2024