Σάββατο 03 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Στο νοσοκομείο ακινητοποίησαν το σπασμένο πόδι με χάρτινο κουτί, διότι είχε τελειώσει ο γύψος

Ιταλία: Στο νοσοκομείο ακινητοποίησαν το σπασμένο πόδι με χάρτινο κουτί, διότι είχε τελειώσει ο γύψος

Μετά από πέντε ώρες αναμονής στα επείγοντα του νοσοκομείου Πάτι στη Μεσίνα της Σικελίας, νεαρός είδε να του ακινητοποιούν το πόδι με χαρτόκουτο!

Μια δυσάρεστη ιστορία εκτυλίχθηκε στην Ιταλία, η οποία έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους πολίτες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στα δημόσια νοσοκομεία. Ένας 30χρονος νέος, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο του Πάτι, κοντά στην πόλη Μεσίνα της Σικελίας, με κάταγμα στο πόδι έζησε απίστευτες καταστάσεις.

Αφού περίμενε πέντε ώρες για να γίνει ακτινογραφία και η διάγνωση του κατάγματος στην περόνη στη 1.00 η ώρα τη νύχτα, ο γιατρός του ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχαν τα αναγκαία υλικά για να μπορέσει να μπει το πόδι στο γύψο. Κατά συνέπεια, επέλεξε να πορευθεί με ό,τι είχε στη διάθεσή του: ακινητοποίησε το πόδι του νέου, δένοντάς το μέσα σε χάρτινο κουτί.

Ο πατέρας του τριαντάχρονου έβγαλε φωτογραφία την οποία και ανήρτησε στο διαδίκτυο γράφοντας ως σχόλιο: «Πώς μπορεί να είναι δυνατόν να βγαίνει κανείς από την υπηρεσία πρώτων βοηθειών σε αυτή την κατάσταση;».  Το θέμα, φυσικά, έλαβε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα και ο περιφερειάρχης της Σικελίας Ρενάτο Σκιφάνι ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από την αρμόδια υπηρεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η τοπική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «σκάνδαλο και ντροπή χωρίς προηγούμενο».

«Φυσικά, δεν τα βάζω με τους γιατρούς, αλλά με όσους δεν επιτρέπουν στο σύστημα υγείας μας να λειτουργεί αποτελεσματικά», δήλωσε ο πατέρας του νέου. Ο 30χρονος, τελικά, απευθύνθηκε σε ιδιωτική κλινική της Μεσίνα καταβάλλοντας διακόσια ευρώ, για να μπορέσει να συνεχίσει την όλη θεραπεία του. Τα προβλήματα της Ιταλίας στην υγεία εντάσσονται περισσότερο στην έλλειψη υλικών και προύπολογισμού, παρά στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού ή απαρχαιομένων δομών. Το δε νοσοκομείο της Μεσσίνα στην περιοχή της Ταορμίνα, είναι ένα ολοκαίνουριο στολίδι.

Τι είπε ο περιφερειάρχης

Τα γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου της Πάτι και αναφέρθηκαν σήμερα από τον Τύπο, αλλά και οι πολυάριθμες αναφορές για ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα που έχουμε καταγράψει το τελευταίο διάστημα απαιτούν άμεση παρέμβαση από την περιφερειακή κυβέρνηση.

Θα ξεκινήσουμε, λοιπόν, μια αυστηρή και ολοκληρωμένη έρευνα για την «κατάσταση της υγείας» στα Επείγοντα Περιστατικά του νησιού, ώστε να γνωρίσουμε αναλυτικά τους κρίσιμα σημεία και να παρέμβουμε άμεσα με τα κατάλληλα και αποτελεσματικά μέτρα.

Πέραν της αντικειμενικής και χρόνιας έλλειψης ιατρικού προσωπικού, την οποία γνωρίζουμε πολύ καλά και την οποία επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένα και δομικά, θεωρώ πολιτικό και ηθικό μου καθήκον να παρέμβω σε έκτακτες καταστάσεις που αφορούν τις δομές υγείας των νοσοκομείων μας.

Πηγές: ΑΠΕ-MΠΕ, Facebook

Sports in

Τερνάνα – Ολυμπιακός 0-4: Όλοι οι νέοι ήταν ωραίοι!

Εξαιρετικοί οι «νέοι» Γιάρεμτσουκ και Βέλντε, με τον Νορβηγό να σκοράρει στο 75’ – Από ένα γκολ είχαν οι πιτσιρικάδες Κουτσίδης και Παπακανέλλος - Άνοιξε το σκορ ο Ζέλσον Μαρτίνς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 03 Αυγούστου 2024