Σάββατο 03 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός διοικητής της Χαμάς από ισραηλινό πλήγμα

Νεκρός διοικητής της Χαμάς από ισραηλινό πλήγμα

Ένα ΜΜΕ προσκείμενο στη Χαμάς μετέδωσε ότι ο βομβαρδισμός έπληξε ένα όχημα που μετέφερε μαχητές

Ένας τοπικός διοικητής της Χαμάς σκοτώθηκε σήμερα, μαζί με άλλους τέσσερις μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ από έναν αεροπορικό βομβαρδισμό των Ισραηλινών, όπως ανέφεραν ΜΜΕ των ισλαμικών οργανώσεων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης, ότι άλλοι τέσσερις μαχητές σκοτώθηκαν σε μία ξεχωριστή αεροπορική επιδρομή.

Ένας από τους νεκρούς, ήταν ο διοικητής των ταξιαρχιών της στην Τουλκάρμ

Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, η πρώτη αεροπορική επιδρομή έπληξε ένα όχημα σε μία κωμοπόλη κοντά στην πόλη Τουλκάρμ, προκειμένου να εξουδετερωθεί ένας θύλακας των ενόπλων που θα πραγματοποιούσε επίθεση.

Ένα ΜΜΕ προσκείμενο στη Χαμάς μετέδωσε ότι ο βομβαρδισμός έπληξε ένα όχημα που μετέφερε μαχητές κι ένας από τους νεκρούς, ήταν ο διοικητής των ταξιαρχιών της στην Τουλκάρμ.

Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιλέγουν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε χθες την αποστολή πολεμικών πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών, μετά τις απειλές από το Ιράν και τις προσκείμενες σε αυτό Χαμάς και Χεζμπολάχ για αντίποινα.

Το Πεντάγωνο είχε λάβει παρόμοια μέτρα στις αρχές Απριλίου, πριν την επίθεση με πυραύλους και drones που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, που ύστερα ανακοίνωσε ότι κατέρριψε σχεδόν 300 drones και πυραύλους με τη βοήθεια των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων του.

Αυτήν τη φορά όμως, σε ενδεχόμενη συνδυασμένη επίθεση της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο, η αποστολή των αμερικανικών δυνάμεων να αναχαιτίσουν πυραύλους και drones θα είναι ακόμη πιο δύσκολη δεδομένου του μεγάλου οπλοστασίου της φιλοϊρανικής οργάνωσης και της γειτνίασης με το Ισραήλ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, συνομίλησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του πριν λίγες ώρες επαναβεβαιώνοντας τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Ισραήλ. Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε χθες με τον Νετανιάχου τονίζοντας την ανάγκη για αποκλιμάκωση, όπως πολλοί δυτικοί ηγέτες.

Το Αl Jjazeera σημειώνει πώς κανείς δεν θέλει αλλά και πως η παραμικρή αστοχία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, ειδικά αν το Ιράν στοχεύσει μια πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή και το Ισραήλ αισθανθεί την ανάγκη να απαντήσει.

Sports in

Καραλής: «Ξέρω ότι μπορώ να κάνω κάτι πολύ καλό»

Ο Εμμανουήλ Καραλής τόνισε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, στις πρώτες του δηλώσεις μετά από την πρόκρισή του στον τελικό του επί κοντώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 03 Αυγούστου 2024