Η δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια από το Ισραήλ στο Ιράν έχει αυξήσει κατακόρυφα τις εντάσεις στην περιοχή.

Καθώς οι εντάσεις αυξάνονται στην περιοχή, σημειώθηκε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη. Έγινε γνωστό ότι οι πτήσεις Τεχεράνης-Κωνσταντινούπολης ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι το Ιράν ενδέχεται να προβεί απόψε σε αντίποινα. Κάτι που μεταφέρεται με κάθε επιφύλαξη.

Μια τάση που συντηρούν και τα ιρανικά κανάλια στην τηλεόραση, γνωρίζοντας πάντα, πως παρακολουθούνται από τα δυτικά ΜΜΕ και όχι μόνο.

Η Turkish Airlines ακυρώνει πτήσεις προς Τεχεράνη όπως μεταφέρουν τα τουρκικά μέσα

Η Turkish Airlines ακύρωσε τις πτήσεις της προς το Ιράν που ήταν προγραμματισμένες για απόψε. Οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρακτορείο Anadolu.

Από την άλλη πλευρά, οι πτήσεις προς το Ιράκ και την Ιορδανία αναβλήθηκαν επίσης. Όλες αυτές οι πληροφορίες δημιουργούν την υπόνοια επικείμενου χτυπήματος, καθώς στην επίθεση αναμένεται να συμμετέχουν τόσο η ομάδα-ομπρέλα των σιιτικών δυνάμεων στην περιοχή Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, όσο και οι υπόλοιποι σύμμαχοι του Ιράν.

Το αν κάποιο ή κάποια κράτη θέλουν να κρατούν το Ισραήλ σε μια διαρκή κατάσταση ετοιμότητας και φόβου, είναι μια διαφορετική οπτική, που μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί. Η ιρανική κρατική τηλεόραση πάντως διέκοψε τη προβολή της κανονικής ροής του τηλεοπτικού προγράμματός της (Κανάλι 3) και μεταδίδει στρατιωτικά κλιπ, προειδοποιώντας πως ο κόσμος θα γίνει μάρτυρας σημαντικών εξελίξεων.

Καθώς οι εξελίξεις προκάλεσαν σημαντική αναταραχή παγκοσμίως, το Ιράν και η Χαμάς ορκίστηκαν εκδίκηση. Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ υποσχέθηκε να δώσει στο Ισραήλ «την πιο σκληρή απάντηση» και δήλωσε: «Θεωρούμε καθήκον μας να εκδικηθούμε για το αίμα του Ισμαήλ Χανίγια που χύθηκε στο ιρανικό έδαφος». Μια πραγματική ή προσχηματική επίθεση θεωρείται δεδομένη, μέχρι τον βαθμό που δεν θα προκαλέσει την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν.

Πηγές: Anadolu, Χ,