Σάββατο 03 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανικές επιθέσεις σε αεροπορική βάση και υποδομές αποθήκευσης καυσίμων στη Ρωσία – Φωτιά σε δεξαμενές πετρελαίου

Ουκρανικές επιθέσεις σε αεροπορική βάση και υποδομές αποθήκευσης καυσίμων στη Ρωσία – Φωτιά σε δεξαμενές πετρελαίου

«Η ρωσική πολεμική αεροπορία πρέπει να καταστραφεί, όπου κι αν βρίσκεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Είναι επίσης δίκαιο να βομβαρδίζονται ρωσικές αεροπορικές βάσεις», δήλωσε ο Ζελένσκι

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα (3/8) ότι επιτέθηκε στην αεροπορική βάση Μοροζόφσκ στην Ρωσία, καθώς και σε υποδομές αποθήκευσης καυσίμων σε τρεις ρωσικές περιοχές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η επίθεση στην αεροπορική βάση έπληξε μία αποθήκη πυρομαχικών, όπου οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αποθηκεύσει κατευθυνόμενες βόμβες αέρος-εδάφους, μεταξύ άλλων πυρομαχικών και εξοπλισμού, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Η ρωσική πολεμική αεροπορία πρέπει να καταστραφεί, όπου κι αν βρίσκεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα. Είναι επίσης δίκαιο να βομβαρδίζονται ρωσικές αεροπορικές βάσεις. Χρειαζόμαστε αυτή την κοινή λύση μαζί με τους συμμάχους μας – μία λύση ασφάλειας», έγραψε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι έχει επανειλημμένα καλέσει τους συμμάχους του στη Δύση, προκειμένου να του δώσουν την άδεια για τη χρήση δυτικών οπλικών συστημάτων σε επιθέσεις μακράς εμβέλειας στο ρωσικό έδαφος, επιπρόσθετα με τα πλήγματα κατά στρατιωτικών στόχων κοντά στα ουκρανικά σύνορα με την Ρωσία.

Φωτιά σε δεξαμενές πετρελαίου στην Ρωσία

Η επίθεση κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων και αποθηκευτικών χώρων με λιπαντικά στις περιοχές του Μπιέλγκοροντ, του Κουρσκ και του Ροστόφ προκάλεσε φωτιά σε τουλάχιστον δύο δεξαμενές πετρελαίου, σύμφωνα με την αναφορά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στη Ρωσία, τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ξέσπασε φωτιά στις δεξαμενές σε μία εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην περιοχή Καμένσκι του Ροστόφ, μετά από μία επίθεση με drone.

Ο περιφερειάρχης του Μπιέλγκοροντ δήλωσε, επίσης, ότι από τις επιθέσεις με drone που είχαν εκτοξευτεί από την Ουκρανία προκλήθηκε φωτιά και σε μία εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στην περιοχή αυτή, προσθέτοντας ότι κατασβέστηκε χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η Ουκρανία έχει αυξήσει δραματικά τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μακράς ακτίνας δράσης τη χρονιά που διανύουμε, για την πραγματοποίηση επιθέσεων κατά ρωσικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, σε μία προσπάθεια να καταστρέψει τις υποδομές αποθήκευσης καυσίμων που εφοδιάζουν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, πλήττοντας και τη ρωσική οικονομία, ενώ έχουν συμπληρωθεί 29 μήνες από τη ρωσική εισβολή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Καραλής: «Ξέρω ότι μπορώ να κάνω κάτι πολύ καλό»

Ο Εμμανουήλ Καραλής τόνισε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, στις πρώτες του δηλώσεις μετά από την πρόκρισή του στον τελικό του επί κοντώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 03 Αυγούστου 2024