Σάββατο 03 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Σομαλία: Τουλάχιστον 32 άμαχοι νεκροί στην τρομοκρατική επίθεση σε παραλία του Μογκαντίσου

Σομαλία: Τουλάχιστον 32 άμαχοι νεκροί στην τρομοκρατική επίθεση σε παραλία του Μογκαντίσου

Δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στη Σομαλία τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν ένας καμικάζι της εξτρεμιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ πυροδότησε τα εκρηκτικά

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στη Σομαλία, σύμφωνα με την αστυνομία, στη χθεσινοβραδινή επίθεση αυτοκτονίας της εξτρεμιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ. Αρχικώς σημειώθηκε επίθεση καμικάζι στη δημοφιλή παραλία Λίντο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου και στη συνέχεια ένοπλοι άνοιξαν πυρ.

«Πάνω από 32 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση, και 63 άλλοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων κάποιοι σοβαρά», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Αμπντιφατάχ Άνταν Χασάν σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο προηγούμενος απολογισμός της αστυνομίας ήταν επτά νεκροί. Νωρίτερα εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει στο γερμανικό πρακτορείο ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι.

Μετά την επίθεση καμικάζι στην παραλία του Μογκαντίσου, ένοπλοι άνοιξαν πυρ αδιακρίτως

Στιγμιότυπο από το μακάβριιο έργο της περισυλλογής των σορών

Επίθεση καμικάζι

Η αστυνομία καθώς και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε επάνω του χθες βράδυ στην παραλία Λίντο, που είναι δημοφιλής τόπος συνάντησης επιχειρηματιών και δημοσίων υπαλλήλων.

Η συνοικία αυτή, που διαθέτει ξενοδοχεία και εστιατόρια, έχει αποτελέσει στόχο επιθέσεων και στο παρελθόν.

Οι δράστες στη συνέχεια άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Οι τρομοκράτες χωρίς οίκτο σκότωσαν πολίτες αδιακρίτως», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνομικός Μοχάμεντ Ομάρ, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Σομαλίας σκότωσαν πέντε μέλη της ριζοσπαστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ, που ορκίζεται πίστη στην αλ Κάιντα.

Η τζιχαντιστική οργάνωση Σεμπάμπ έχει διαπράξει επανειλημμένα βομβιστικές και άλλες επιθέσεις στο Μογκαντίσου και σε άλλες περιοχές της εμπόλεμης χώρας.

Κολυμπούσαν την ώρα της επίθεσης

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που κάτοικοι κολυμπούσαν στην παραλία Λίντο, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς, ανέφερε ο πρωθυπουργός Χασάν Αλί Χαΐρ στον λογαριασμό του στο X, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα θύματα ή για το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση.

«Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους όσων έπεσαν μάρτυρες σε αυτές τις εκρήξεις», ανέφερε. «Το γεγονός ότι η τρομοκρατική επίθεση συμπίπτει με αυτή τη νύχτα που η παραλία είναι πιο πολυσύχναστη δείχνει την εχθρότητα των τρομοκρατών προς τον σομαλικό λαό».

«Λυπάμαι και καταδικάζω τις επιθέσεις των τρομοκρατών στους ανθρώπους που κολυμπούσαν στην παραλία Λίντο. Προσευχόμαστε στον Αλλάχ να ρίξει το έλεός Του στους ανθρώπους που μαρτύρησαν σε αυτή την επίθεση και να δώσει υγεία σε όσους τραυματίστηκαν. Καλώ τις εθνικές δυνάμεις και τον λαό της Σομαλίας να επιδείξουν περισσότερη επαγρύπνηση, συνεργασία και προσπάθεια, για να αποτρέψουν την επιστροφή αυτών των βάρβαρων επιθέσεων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 03 Αυγούστου 2024