Η Σουηδία κλείνει την πρεσβεία της στη Βηρυτό και εκκενώνει το προσωπικό της, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε περιφερειακή σύγκρουση.

Ο ΥΠΕΞ της Σουηδίας Tobias Billstrom ανακοίνωσε την κίνηση αυτή σε δηλώσεις του στη Σουηδική Ραδιοφωνία, λέγοντας ότι το προσωπικό της πρεσβείας ενημερώθηκε να εγκαταλείψει τη Βηρυτό για την Κύπρο και ότι το υπουργείο σχεδιάζει να μεταφέρει προσωρινά τη διπλωματική του αποστολή.

Η απόφαση είχε ληφθεί «αρχικά για τον μήνα Αύγουστο, αλλά μπορεί να παραταθεί ανάλογα με την κατάσταση ασφαλείας», δήλωσε ο Billstrom.

Το Ιράν δήλωσε σήμερα ότι ο σύμμαχός του, η Χεζμπολάχ, αναμένεται να πλήξει το Ισραήλ σε «βάθος» και να «μην περιοριστεί σε στρατιωτικούς στόχους»

Το κλείσιμο της πρεσβείας έρχεται μετά την έκδοση ταξιδιωτικών προειδοποιήσεων από πολλά δυτικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας, που προέτρεπαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ θα πλήξει το Ισραήλ σε «βάθος»

Το Ιράν δήλωσε σήμερα ότι ο σύμμαχός του, η Χεζμπολάχ, αναμένεται να πλήξει το Ισραήλ σε «βάθος» και να «μην περιοριστεί σε στρατιωτικούς στόχους», ως απάντηση στη δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της λιβανέζικης ισλαμιστικής οργάνωσης, του Φουάντ Σουκρ, την Τρίτη κοντά τη Βηρυτό.

Μετά το πλήγμα αυτό, «αναμένουμε ότι η Χεζμπολάχ θα επιλέξει περισσότερους στόχους και (θα πλήξει) σε βάθος (το Ισραήλ)», δήλωσε σήμερα η αντιπροσωπεία του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna.

«Η Χεζμπολάχ και το (ισραηλινό) καθεστώς τηρούσαν ορισμένες γραμμές που η επίθεση (το βράδυ της Τρίτης) ξεπέρασε», δήλωσε η ιρανική αντιπροσωπεία. Πλέον, η λιβανέζικη οργάνωση «δεν θα περιορίσει την απάντησή της σε στρατιωτικούς στόχους», πρόσθεσε.