Σάββατο 03 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Χαβάη: Αποζημίωση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους πληγέντες των πυρκαγιών στο Μάουι

Χαβάη: Αποζημίωση 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους πληγέντες των πυρκαγιών στο Μάουι

Η συμφωνία για τους πυρόπληκτους του Μάουι, που επιτεύχθηκε ύστερα από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων, πρέπει τώρα να επικυρωθεί από δικαστή.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Χαβάης ανακοίνωσε χθες Παρασκευή (2/8) ότι επιτεύχθηκε διακανονισμός με τους πληγέντες των πυρκαγιών στο Μάουι πέρυσι τον Αύγουστο, που θα λάβουν 4,037 δισεκατομμύρια δολάρια για να υπαναχωρήσουν από τις νομικές τους διεκδικήσεις.

Το ποσό αυτό θα δοθεί από την πολιτεία της Χαβάης, από μια τοπική εταιρία ηλεκτροδότησης και άλλους θεσμούς και επιχειρήσεις για την αποζημίωση των πληγέντων, εκ των οποίων περίπου 2.200 έχουν καταθέσει αγωγές, καθώς και ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες έχουν ήδη καταβάλει αποζημιώσεις στους πελάτες τους.

«Αυτός ο καθολικός διακανονισμός άνω των τεσσάρων δισ. δολαρίων θα βοηθήσει τους ανθρώπους μας να ανοικοδομήσουν», δήλωσε σε ανακοίνωση ο κυβερνήτης Τζος Γκριν, εκτιμώντας σε 12 δισεκ. δολάρια το συνολικό κόστος της καταστροφής.

Η συμφωνία αυτή, που επιτεύχθηκε ύστερα από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων, πρέπει τώρα να επικυρωθεί από δικαστή.

Τουλάχιστον 100 νεκροί

Οι πυρκαγιές, που ξέσπασαν στις 8 Αυγούστου 2023, προκάλεσαν τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων ενώ χιλιάδες έμειναν άστεγοι στο νησί Μάουι. Η πυρκαγιά κατέστρεψε σχεδόν 8.000 στρέμματα και έκανε στάχτη την τουριστική πόλη Λαχάινα, την ιστορική πρωτεύουσα του βασιλείου της Χαβάης.

Οι φλόγες, που τροφοδοτήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους, προχώρησαν με αστραπιαία ταχύτητα, αιφνιδιάζοντας πολλούς κατοίκους. Πολλοί εξ αυτών γλίτωσαν καταφεύγοντας στα νερά του ωκεανού όπου έμειναν για ώρες.

Αρκετοί από αυτούς που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατηγόρησαν την εταιρία Hawaii Electric για αμέλεια διότι δεν διέκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος παρά τις προειδοποιήσεις ότι οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να προκαλέσουν πτώση των στύλων ηλεκτροδότησης και πυρκαγιά.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ξέσπασμα Ντούσκου: «Με έχουν στενοχωρήσει κάποια πράγματα, κοιμήθηκα τρεις ώρες το βράδυ πριν τον τελικό»

Ο Στέφανος Ντούσκος μετά την έκτη θέση που κατέλαβε στον τελικό του μονού σκιφ ανδρών στην κωπηλασία ξέσπασε κατά της Ομοσπονδίας και του προπονητή για τον τρόπο διαχείρισης κάποιων αθλητών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 03 Αυγούστου 2024