Η Γερμανία αναζητεί ξένο εργατικό δυναμικό – Πώς θα προσελκύσει τους εργαζόμενους
Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν στους ξένους φορολογικά κίνητρα ώστε να καλύψουν θέσεις εργασίας που απαιτούν κάποια εξειδίκευση
- Ο αντίπαλος της Starlink του Έλον Μάσκ έχει ευρωπαϊκή σφραγίδα
- Με τι δεν είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι - Και δεν είναι ο μισθός η μεγαλύτερη ανησυχία τους
- Το ύστατο μήνυμα του Κώστα Χαρδαβέλλα στους θεατές του: Μέσα μας υπάρχει μία βόμβα χιλίων μεγατόνων, η ψυχή
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα νέα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και οι χρεώσεις στην Πολιτική Γραμματεία
Ιατρικό προσωπικό, εργάτες και σερβιτόρους σε εστιατόρια. Η Γερμανία αναζητά ξένους για να αντιμετωπίσει την μεγάλη έλλειψη εργατικού δυναμικού.
Η κυβέρνηση προτείνει φορολογικές ελαφρύνσεις από 10 έως 30% την πρώτη τριετία, με στόχο την προσέλκυση εργαζομένων από το εξωτερικό.
Οι αρχές θεωρούν πως οι Ινδοί εργάτες μπορούν να καλύψουν το κενό. Ο Ροχάν Σιντέ και οι φίλοι του θεωρούν πως η μείωση φόρων μπορεί να τους οδηγήσει στην Γερμανία.
«Σαφώς αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο. Η χώρα σου δείχνει πως σε θέλει και πως σου δίνει μια ευκαιρία να προκόψεις»δήλωσε ο Ροχάν Σίντε από την Ινδία.
Η πρόταση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Συνδικάτα και κόμματα της αντιπολίτευσης αντιτίθενται στα σχέδια
«Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση υποστηρίζει πως πρέπει οι φόροι να μειώθούν για όλους τους εργαζόμενους. Κάποιοι βουλευτές εκτιμούν πως η μπορεί να οδηγήσει σε πόλωση και να διχάσει ντόπιους και ξένους. Ακόμη μπορεί να τροφοδοτήσει τον εξτρεμισμό» σύμφωνα με το Εuronews.
Τους φταίει η… μετανάστευση
«Η κοινωνία βρίσκεται υπό πίεση λόγω της υψηλής μετανάστευσης. Νομίζω πως αυτή η πρόταση είναι λάθος. Ας πούμε στις οικιακές βοηθούς που πληρώνουν πολλούς φόρους, στέλνουμε το μήνυμα ότι οι άνθρωποι που έρχονται από έξω θα πληρώσουν 30% λιγότερο για την ίδια δουλειά» υποστηρίζει η βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, Τζούλια Κλόκνερ.
Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν στους ξένους φορολογικά κίνητρα ώστε να καλύψουν θέσεις εργασίας που απαιτούν κάποια εξειδίκευση.
Η Πορτογαλία δήλωσε τον Ιούλιο ότι θα επαναφέρει ένα πρόγραμμα που μειώνει τους φόρους για τους ξένους που εργάζονται σε ορισμένα περιζήτητα επαγγέλματα, όπως οι καθηγητές.
Η Σουηδία δίνει φορολογικές ελαφρύνσεις σε άτομα με υψηλά εισοδήματα ή που θεωρούνται ειδικοί σε ένα τομέα.
Στη Δανία ξένοι επιστήμονες και ερευνητές έχουν φορολογικό συντελεστή περίπου στο 33% ενώ οι πολίτες πληρώνουν πάνω από 50%.
Ο Rohan εκτιμά πως αν έχει περισσότερα χρήματα, θα μπορέσει να επενδύσει στη Γερμανία και να πραγματοποιήσει κάποια από τα όνειρά του.
«Μπορώ να επενδύσω σε περιουσιακά στοιχεία όπως να αποκτήσω ένα διαμέρισμα, να αγοράσω ένα αυτοκίνητο καθώς και να πάρω τους γονείς μου και να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Ροχάν Σίντε από την Ινδία.
Σε ετήσια βάση, η Γερμανία στοχεύει να προσελκύει 400.000 ειδικευμένους εργάτες για να αντιμετωπίσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις