Ο Tom Daley (Τομ Ντέιλι), ο 30χρονος δύτης –ειδικός στον βατήρα ύψους 10 μέτρων- της ομάδας GB που κέρδισε το πέμπτο του Ολυμπιακό μετάλλιο την εβδομάδα που πέρασε, παρουσίασε το τελευταίο του επίτευγμα: Ένα χειροποίητο πλεκτό πουλόβερ με θέμα τους Αγώνες του Παρισιού.

Κόκκινο, άσπρο και μπλε παντού, το σχέδιο διαθέτει διακοσμητικό με σημαία που εναλλάσσεται μεταξύ της τρίχρωμης σημαίας της Γαλλίας και του Union Jack της Βρετανίας. Στο στήθος αναγράφεται το «Paris 24» – το «Α» επιμηκυμένο για να αναπαριστά τον Πύργο του Άιφελ – ενώ στο μανίκι εμφανίζεται ένα «5», ένα κλείσιμο του ματιού για την πέμπτη Ολυμπιακή παρουσία του δύτη.

Στο πίσω μέρος, το «Daley» γράφεται με πλατιά λευκά γράμματα.

«Ήθελα να ενσωματώσω το Παρίσι, τις σημαίες, τα χρώματα και να δημιουργήσω κάτι ως πραγματικό ενθύμιο», εξήγησε

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tom Daley (@tomdaley)

Πήγα στο «Πανεπιστήμιο του YouTube»

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης ενημέρωνε τους θαυμαστές του για την πρόοδο του πουλόβερ του μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, @madewithlovebytomdaley, ο οποίος έχει πάνω από ένα εκατομμύριο followers.

Ο Daley έχει φωτογραφηθεί να πλέκει σε κάθε ελεύθερη στιγμή που ξεκλέβει ενώ βρίσκεται στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες -είτε παρακολουθεί τους συναθλητές του να αγωνίζονται είτε ξεκουράζεται ανάμεσα στα δικά του αγωνίσματα.

«Δε μπορώ να μην κάνω τίποτα», δήλωσε ο Daley κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο CNN στο Παρίσι την περασμένη Πέμπτη. «Ήταν ο σύζυγός μου (ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος Ντάστιν Λανς Μπλακ) που είπε ότι πολλοί άνθρωποι πλέκουν ενώ περιμένουν στα κινηματογραφικά πλατό, οπότε σκέφτηκα να το δοκιμάσω. Πήγα στο ‘Πανεπιστήμιο του YouTube’ και έμαθα μόνος μου πώς να πλέκω και έκτοτε δεν κοίταξα ποτέ πίσω!».

Δείτε το βίντεο 

Άρχισε να πλέκει στο λοκντάουν

Αυτό είναι το δεύτερο πουλόβερ του Daley με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η προσπάθεια αυτή γίνεται γρήγορα κάτι σαν παράδοση. Ο Daley άρχισε να πλέκει κατά τη διάρκεια του λοκντάουν το 2020, όπως έκαναν πολλοί νέοι για να αντιμετωπίσουν την «κοινωνική πείνα», και άρχισε να φτιάχνει πλεκτά για να θυμάται τη θητεία του στους Αγώνες την ίδια χρονιά με μια ζακέτα σε κρεμ χρώμα που είχε κεντημένο το «Τόκιο» στα ιαπωνικά.

«Ήθελα να φτιάξω κάτι που θα μου θυμίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να αναπολώ στο μέλλον», έγραψε στο Instagram Σήμερα, όσοι αισθάνονται πραγματικά εμπνευσμένοι μπορούν να αγοράσουν ακόμη και ένα σετ πλεξίματος με την επωνυμία Tom Daley, το οποίο περιλαμβάνει ένα σχέδιο, δύο σετ βελόνες πλεξίματος και 14 μπάλες μαλλί.

Και ενώ ο κόσμος έχει εντυπωσιαστεί με την ικανότητα πολυπραγμοσύνης της Daley, η κοινότητα του πλεξίματος έχει ωστόσο κάποιες υποδείξεις

Δείτε το βίντεο 

Οι συμβουλές από του γνώστες του πλεξίματος

Ο δύτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι γι’ αυτόν «οι καταδύσεις και το πλέξιμο πάνε χέρι-χέρι», συνέχισε λέγοντας ότι βρίσκει έμπνευση σε πολλά διαφορετικά μέρη. «Είδα μια μέλισσα να προσγειώνεται στο μπράτσο μου και σκέφτηκα «αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ενδιαφέρον πουλόβερ», οπότε έφτιαξα ένα σχέδιο εμπνευσμένο από μέλισσες», είπε, αλλά πρόσθεσε ότι με τους Αγώνες του 2024, υπήρχαν ορισμένα στοιχεία που ήθελε να παρουσιάσει.

«Ήθελα να ενσωματώσω το Παρίσι, τις σημαίες, τα χρώματα και να δημιουργήσω κάτι ως πραγματικό ενθύμιο», εξήγησε. «Έτσι το σχεδίασα, έκανα μετρήσεις και επιστράτευσα τα μαθηματικά για να μπορέσω να καταλάβω πώς να το φτιάξω… Ξέρετε, το πλέξιμο μπορεί να είναι αρκετά τεχνικό μερικές φορές».

Και ενώ ο κόσμος έχει εντυπωσιαστεί με την ικανότητα πολυπραγμοσύνης της Daley, η κοινότητα του πλεξίματος έχει ωστόσο κάποιες υποδείξεις. «Tom, προσπάθησε να κρατήσεις το νήμα με το οποίο σχηματίζεις τη βελονιά πάνω από το δείκτη σου», πρότεινε ένας σχολιαστής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Θα βοηθήσει την ένταση και τον καρπό σου».


*Με στοιχεία από cnn.com |*Αρχική Φωτό: Reuters