Συχνά – πυκνά διαβάζουμε για διάφορες προφητείες για το… μέλλον, με τους πιο διάσημους «προφήτες» να αποτελούν ο Νοστράδαμος και η Μπάμπα Βάνγκα, οι οποίοι κάθε χρονιά που αλλάζει έρχονται ξανά και ξανά στο προσκήνιο.

Αυτή τη φορά επανέρχεται ο Νοστράδαμος, ο οποίος -σύμφωνα με αρκετό κόσμο στα social media και όχι μόνο- επιβεβαιώνεται για μια από τις πιο τρομακτικές προβλέψεις του για το 2024.

Ο μύθος θέλει πολλές από τις προφητείες του, τις οποίες έχει γράψει στο βιβλίο του Les Prophéties, να έχουν πραγματοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Συγκεκριμένα, λέγεται ότι είχε προβλέψει με ακρίβεια την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ, τον πυροβολισμό του προέδρου Τζον Φ Κένεντι, την έναρξη της πανδημίας του Covid και ακόμη και την κρίση κόστους ζωής του 2022, χωρίς βέβαια κανένας να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το κατά πόσο αυτό ισχύει.

Η τρομακτική προφητεία του Νοστράδαμου που επιβεβαιώθηκε

Επιστρέφουμε στο σήμερα, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα, μια από τις προβλέψεις του για το 2024 έγινε πραγματικότητα και μάλιστα είχε θανατηφόρες συνέπειες.

Σε μια από τις προβλέψεις του για τη χρονιά που διανύουμε, ο Νοστράδαμος φέρεται να έχει γράψει: «Η ξηρή γη θα γίνει πιο ξερή και θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες όταν την δούμε».

Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που συνδέουν την παραπάνω προφητεία με αυτό που συνέβη στην Ινδία και την Κίνα, όπου οι φρικτές πλημμύρες σκότωσαν πάρα πολλούς ανθρώπους, λίγες μέρες μετά την καταγραφή έντονου καύσωνα.

Αυτή την εποχή του χρόνου είναι η εποχή των μουσώνων και των τυφώνων στην Ασία, και η κλιματική αλλαγή έχει εντείνει τέτοιες καταιγίδες. Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και πλημμύρες με θανάσιμες συνέπειες.

Στην Ινδία, 194 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 187 εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που έστειλαν χείμαρρους λάσπης και νερού σε κτήματα τσαγιού και χωριά στην πολιτεία Κεράλα, στη νότια Ινδία νωρίς την Τρίτη, καταστρέφοντας γέφυρες και ισοπεδώνοντας σπίτια.