Κυριακή 04 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας για φωτιά σε Μαρκόπουλο – «Drone εντόπισε επικίνδυνη εστία κι έγινε άμεσα χειρουργική ρίψη»

Κικίλιας για φωτιά σε Μαρκόπουλο – «Drone εντόπισε επικίνδυνη εστία κι έγινε άμεσα χειρουργική ρίψη»

Την προσοχή όλων εφιστά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καθώς «με αυτή τη ξηρασία και τη ζέστη κάθε σπίθα μπορεί να γίνει πύρινο μέτωπο»

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή Βαραμπάς στο Μαρκόπουλο Αττικής, στην οποία αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το drone εντόπισε εστία φωτιάς κοντά σε σπίτια επιτρέποντας την έγκαιρη «χειρουργική ρίψη» από το πυροσβετικό αεροσκάφος

Ο κ. Κικίλιας σχολίασε το πώς ένα drone εντόπισε επικίνδυνη εστία φωτιάς κοντά σε σπίτια στο Μαρκόπουλο, επιτρέποντας την άμεση επέμβαση του πυροσβεστικού αεροσκάφους το οποίο προχώρησε σε «χειρουργική ρίψη».

Συνοδεύοντας την ανάρτησή του με βίντεο που απεικονίζει το drone επάνω από την περιοχή ο κ. Κικίλιας γράφει: «Drone εντοπίζει σήμερα το πρωί επικίνδυνη σε εξέλιξη πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στο Μαρκόπουλο Αττικής. Άμεσα έμφορτος τράκτορας που ήταν σε περιπολία πραγματοποιεί χειρουργική ρίψη μόλις 20 μέτρα από το έδαφος, σβήνοντας την κύρια εστία».

Στη συνέχεια ο υπουργός ευχαρίστησε εναέριες και επίγειες δυνάμεις συνιστώντας παράλληλα «προσοχή προς όλους γιατί με αυτή τη ξηρασία και τη ζέστη κάθε σπίθα μπορεί να γίνει πύρινο μέτωπο».

Φωτιά στο Μαρκόπουλο: Επιχειρούσαν τέσσερα εναέρια

Να υπενθυμίσουμε ότι η φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής ξέσπασε το πρωί της Κυριακής, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βαραμπάς. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκε δύναμη με 40 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., τέσσερα οχήματα, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και εθελοντές πυροσβέστες.

Sports in

Δεν το χάνει το χρυσό ο Μίλτος Τεντόγλου! (pic)

Παρότι στον αθλητισμό κανείς δεν έχει κάνει συμβόλαιο με την επιτυχία, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν το χάνει το βράδυ της Τρίτης το χρυσό μετάλλιο, όπως συνηγορούν όλες οι ενδείξεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 04 Αυγούστου 2024