Κυριακή 04 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Απαγορεύεται η κυκλοφορία στο Σέιχ Σου και άλλα δάση λόγω υψηλού κινδύνου για φωτιά

Θεσσαλονίκη: Απαγορεύεται η κυκλοφορία στο Σέιχ Σου και άλλα δάση λόγω υψηλού κινδύνου για φωτιά

Οι δήμοι Θεσσαλονίκης που έχουν δασικές εκτάσεις στα όρια ευθύνης τους καλούνται να προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου), στις δασικές εκτάσεις Ωραιοκάστρου, Θέρμης και στο Δασόκτημα Πανοράματος, είναι σε ισχύ από σήμερα το πρωί στις 7:30 λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς.

Η απαγόρευση αφορά την κυκλοφορία πεζών και κάθε είδους τροχοφόρων στο τμήμα του περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης, που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη, στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου (Δασόκτημα Ωραιοκάστρου), στο Δασόκτημα Πανοράματος και στη δασική περιοχή Θέρμης (πλησίον του Περιβαλλοντικού Πάρκου και του Δασοκτήματος Ισενλί).

Η εν λόγω απαγόρευση λήγει αύριο Δευτέρα στις 7:30 το πρωί.

Οι εθελοντικές οργανώσεις καλούνται να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση στους τομείς ευθύνης τους

Αεροφωτογραφία του δάσους του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη

Την απόφαση εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, και για την εφαρμογή του μέτρου η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης αποδέχεται τον σχεδιασμό της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, σε ό,τι αφορά τα σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου.

Παράλληλα οι εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στον σχεδιασμό και τις δράσεις για την επιτήρηση των δασών της Θεσσαλονίκης, καλούνται να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα με εντατικοποίηση των περιπολιών τους στους τομείς ευθύνης τους.

Οι δήμοι της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που έχουν δασικές εκτάσεις στα όρια ευθύνης τους καλούνται να προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων και να επιτηρούν αυστηρά τα δασικά συμπλέγματα της περιοχής ευθύνης τους.

Οι παραβάτες της απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων 300 ευρώ, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 129 του Ν. 4926/22 (ΦΕΚ 82/Α΄/2022).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Catherine Deneuve-Marcello Mastroianni: Γιατί ήταν το πιο πολυσυζητημένο ζευγάρι των ‘70s;

Και οι δύο ήταν παντρεμένοι όταν συναντήθηκαν: Τους χώριζαν είκοσι χρόνια, καθώς ο Ιταλός γόης ήταν σχεδόν πενήντα. Η έλξη όμως ήταν αμοιβαία και η πίστη στο γάμο έννοια ξεπερασμένη πλέον το 1970.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 04 Αυγούστου 2024