Κυριακή 04 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Η τεχνητή νοημοσύνη της Meta θέλει να νοικιάσει τη φωνή της Τζούντι Ντεντς

Η τεχνητή νοημοσύνη της Meta θέλει να νοικιάσει τη φωνή της Τζούντι Ντεντς

Η βρετανίδα ηθοποιός είναι μια από τις διασημότητες που προσέγγισε η Meta για τον νέο ψηφιακό βοηθό της.

Η Meta Platforms βρίσκεται σε συζητήσεις με τη βρετανίδα ηθοποιό Τζούντι Ντεντς και άλλες διασημότητες προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις φωνές τους σε έναν ψηφιακό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία MetaAI, αναφέρουν αμερικανικά μέσα, λίγους μήνες μετά την κόντρα της Σκάρλετ Γιόχανσον με την OpenAI για τη φωνή της ηθοποιού.

Τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα δήλωσαν στους New York Times ότι η Meta βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ντεντς, την ηθοποιό και ράπερ Awkwafina και τον κωμικό Μάικλ Κέι, μεταξύ άλλων, μια διαπραγμάτευση στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι ατζέντηδες του Χόλιγουντ.

Το ίδιο έγραφε νωρίτερα και το Bloomberg.

Οι συνομιλίες συνεχίζονται και παραμένει άγνωστο ποιες διασημότητες μπορεί να δεχτούν την πρόταση. Αν η συμφωνία προχωρήσει η Meta θα πληρώσει «εκατομμύρια δολαρια» για τα δικαιώματα χρήσης της φωνής τους.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος της Meta στην οποία ανήκουν το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, ανέφερε την περασμένη Τετάρτη ότι η εταιρεία του θα αυξήσει φέτος της επενδύσεις για ΑΙ από τα 30 δισ. δολάρια σε τουλάχιστον 37 δισ.

Όπως είπε, προτιμά να επενδύσει πρόωρα παρά «πολύ αργά» για να μην αφήσει προβάδισμα στους ανταγωνιστές.

Βοηθοί ΑΙ με γνώριμες φωνές

Η Meta, η OpenAI, η Google και άλλες εταιρείες ποντάρουν τώρα σε μια νέα γενιά ψηφιακών βοηθών που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη που απαντούν στον χρήστη σε πραγματικό χρόνο και σε φυσική γλώσσα.

Η OpenAI παρουσίασε τον Μάιο μια νέα βερσιόν του ChatGPT που μπορεί να συνομιλεί ζωντανά με τον χρήστη, λίγο αργότερα όμως κατηγορήθηκε από την ηθοποιό Σκάρλετ Γιόχανσον ότι η φωνή που έδωσε στην ΑΙ έμοιαζε υπερβολικά με τη δική της. Η Γιόχανσον δήλωσε μάλιστα ότι είχε νωρίτερα απορρίψει σχετική πρόταση της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι συμφωνίες που προτείνει η Meta αφορούν τη χρήση φωνών διασημοτήτων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Θα μπορούσαν να ανανεωθούν ή να τερματιστούν μετά τη λήξη τους, σε κάθε περίπτωση όμως οι ηθοποιοί δεν παραχωρούν τα δικαιώματα για πάντα.

Η εταιρεία ελπίζει ότι οι συμφωνίες θα έχουν υπογραφεί μέχρι το ετήσιό συνέδριό της τον Σεπτέμβριο, οπότε σχεδιάζει να παρουσιάσει τα νέα προϊόντα ΑΙ.

Στο περυσινό συνέδριο, η Meta παρουσίασε chatbot με την εμφάνιση του Τομ Μπρέιντι, του Snoop Dog και του Mr Beast, τα οποία όμως δεν γνώρισαν απήχηση και τελικά καταργήθηκαν τον περασμένο μήνα.

Η μίμηση της εικόνας και της φωνής καλλιτεχνών ήταν βασική ανησυχία των αμερικανών ηθοποιών που πραγματοποίησαν πέρυσι μεγάλη απεργία.

Η συνδικαλιστική τους ένωση SAG-AFTRA, εξασφάλισε τελικά τριετή συμφωνία που προβλέπει ότι τα στούντιο του Χόλιγουντ μπορούν να χρησιμοποιούν ψηφιακούς κλώνους ηθοποιών μόνο εφόσον έχουν εξασφαλίσει τη συγκατάθεσή τους και καταβάλλουν ανάλογη αμοιβή.

Sports in

Δεν το χάνει το χρυσό ο Μίλτος Τεντόγλου! (pic)

Παρότι στον αθλητισμό κανείς δεν έχει κάνει συμβόλαιο με την επιτυχία, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν το χάνει το βράδυ της Τρίτης το χρυσό μετάλλιο, όπως συνηγορούν όλες οι ενδείξεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 04 Αυγούστου 2024