Σας αρέσει να χαλαρώνετε στην πισίνα ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, αλλά δεν σας αρέσει η τιμή της κράτησης μιας διανυκτέρευσης; Είτε λαχταράτε μια μίνι σόλο διαμονή, είτε σχεδιάζετε μια εκδρομή με φίλους είτε ψάχνετε για ένα μέρος που μπορείτε να κολυμπήσετε με τα παιδιά σας, είστε τυχεροί.

Γιατί, όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να κάνετε ακριβώς αυτό.

Αν δεν είστε ήδη εξοικειωμένοι, ιστότοποι και πλατφόρμες όπως το ResortPass σας επιτρέπουν να περιηγηθείτε και να κλείσετε ημερήσιες κάρτες σε ξενοδοχεία και θέρετρα, δίνοντάς σας πρόσβαση σε ανέσεις όπως πισίνες, υδρομασάζ και γυμναστήρια.

Η κράτηση μιας καμπάνας μπορεί να είναι πιο ακριβή, αλλά θα έχετε το πλεονέκτημα της σκιάς και των περισσότερων θέσεων, κάτι που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο αν έχετε τα παιδιά σας ή αν σκοπεύετε να πάτε με μια μεγάλη παρέα

«Πληρώνετε για να είστε επισκέπτης του ξενοδοχείου για μια ημέρα χωρίς πρόσβαση σε δωμάτιο», δήλωσε στη HuffPost η δημιουργός ταξιδιωτικού περιεχομένου Jen Ruiz, συγγραφέας του βιβλίου «12 ταξίδια σε 12 μήνες».

«Αυτό γίνεται συνήθως έναντι ενός μικρού μέρους της τιμής μιας διανυκτέρευσης».

Άλλες εταιρείες που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες είναι οι DayAxe, DayPass και Daycation.

Όσον αφορά την Ευρώπη -καθώς οι εν λόγω πλατφόρμες μέχρι στιγμής απευθύνονται κατα κύριο λόγο σε Αμερικανούς ή τουρίστες στις ΗΠΑ-, μπορείτε να καλέσετε απευθείας το ξενοδοχείο και να ενημερωθείτε για τις επιλογές ημερήσιας πρόσβασης.

Ακόμη και ένα δωμάτιο;

Λάβετε υπόψη ότι ένα ημερήσιο πάσο σε ένα ξενοδοχείο μπορεί να περιλαμβάνει πρόσβαση σε διαφορετικές παροχές και για διαφορετικό χρονικό διάστημα από ό,τι σε ένα άλλο. Γι’ αυτό φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά τις λεπτομέρειες και να κάνετε ερωτήσεις, ώστε να επιλέξετε αυτό που ικανοποιεί τα κριτήριά σας.

Και «ενώ ορισμένα θέρετρα προσφέρουν ένα ενιαίο ημερήσιο πάσο, άλλα έχουν πακέτα με ποικίλες τιμές, με τη χαμηλότερη τιμή να παρέχει συνήθως μόνο πρόσβαση στην πισίνα και τα πιο ακριβά πακέτα να προσφέρουν καμπάνες, φαγητό και ακόμη και ένα δωμάτιο», έγραψε η ταξιδιωτική συγγραφέας Jessica Poitevien για το Fodor’s Travel.

Επίσης, ορισμένα πακέτα ημερήσιας κάρτας περιλαμβάνουν πάρκινγκ στο ξενοδοχείο σε μειωμένη τιμή, οπότε κοιτάξτε και αυτό για να εξοικονομήσετε μερικά ευρώ».

Η κράτηση μιας καμπάνας μπορεί να είναι πιο ακριβή, αλλά θα έχετε το πλεονέκτημα της σκιάς και των περισσότερων θέσεων, κάτι που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο αν έχετε τα παιδιά σας ή αν σκοπεύετε να πάτε με μια μεγάλη παρέα.

*Με πληροφορίες από: HuffPost.com