Κάθε φορά που περνά κάποιος περαστικός από την αυλή του σπιτιού του, στο Πόρτο Ράφτη, εκείνος, ο Μουτζούρης, τρέχει προς τα κάγκελα και του κουνάει την ουρά. Επιζητά την προσοχή του και τα χάδια του. Τόση ανάγκη έχει την επαφή με τους ανθρώπους.

Αλλά εκείνοι τον προσπερνούν. Και ο Μουτζούρης βιώνει το απόλυτο έρεβος της ψυχής. Στην αυλή του σπιτιού του, όπου κυριαρχεί η μοναξιά και η απομόνωση. Εκεί, στο Πόρτο Ράφτη Αττικής.

Ο Μουτζούρης είναι πολύ τρυφερός, κοινωνικός, και κάνει παρέα και με γατούλες

Είναι στειρωμένος, εμβολιασμένος και έχει κάνει αιματολογικές εξετάσεις πρόσφατα.

Οι εθελόντριες του Φιλοζωικού Σωματείου Μαρκόπουλου «Μεριμνώ», από την πρώτη στιγμή που έμαθαν για τον Μουτζούρη, στέκονται δίπλα του. Πασχίζουν να του βρουν ένα νέο σπίτι. Φροντίζουν για το φαγητό και το νερό του, αλλά και για την υγεία του.

«Ο Μουτζούρης είναι ένα πανέμορφο ζωάκι. Αναζητά μια οικογένεια που θα τον αγαπήσει πραγματικά και θα τον κάνει μέλος της. Ο δικός του άνθρωπος «έφυγε» από τη ζωή και από τότε είναι μόνος του. Πώς να του εξηγήσεις γιατί βιώνει αυτή την κατάσταση; Γιατί οι άνθρωποι που περνούν από την αυλή του σπιτιού του, αδιαφορούν, ενώ εκείνος νιώθει έντονη επιθυμία για ένα χάδι στο μουσούδι; Μια αγκαλιά. Μια βόλτα. Πράξεις που θα τον κάνουν να γαυγίσει από χαρά», αναφέρει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Μαρκόπουλου «Μεριμνώ», Άννα Τσαλίκη.

Ο Μουτζούρης έχει γλυκιά συμπεριφορά και αισθαντικότητα, είναι κοινωνικότατος, και κάνει παρέα και με γατούλες.

Ο Μουτζούρης μας, όπως λέει η κα Τσαλίκη, είναι περίπου έξι ετών, στειρωμένος και εμβολιασμένος. Μάλιστα, έχει κάνει αιματολογικές εξετάσεις πρόσφατα, και χαίρει άκρας υγείας.

«Μην προσπερνάτε αυτόν τον τσαχπίνη σκυλάκο. Είναι ιδανική συντροφιά», επισημαίνει η κα Τσαλίκη.

Ο Μουτζούρης μας είναι ένας σκυλάκος που δείχνει με κάθε τρόπο ότι θέλει να έχει ανθρώπους γύρω του. Να πάρει και να δώσει αγάπη. Δεν αντέχει την απομόνωση.

Έχει απόλυτη ανάγκη την ανθρώπινη επαφή.

Μήπως ήρθε η ώρα να προσφέρουμε στον Μουτζούρη μια ονειρεμένη ζωή; Γεμάτη αγκαλιές και χάδια, που τόσο του αρέσουν; Βόλτες με το λουράκι του και επιστροφή μετά στο σπίτι, που τόσους μήνες στερείται;

Να νιώσει ξανά ευτυχισμένος.

Εκεί θα τον αφήσουμε;

Για τον Μουτζούρη μας, τηλέφωνο επικοινωνίας 697.205.6018.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Μαρκόπουλου «Μεριμνώ»

Το «Μεριμνώ» αυτή τη στιγμή, όπως ενημερώνει η κα Τσαλίκη, φιλοξενεί σε χώρο 68 σκύλους και, παράλληλα, φροντίζει και άλλα 42 αδεσποτάκια που βρίσκονται στις γειτονιές του Δήμου Μαρκόπουλου.

Τους προσφέρει φαγητό, νερό και κτηνιατρική φροντίδα.

Επίσης, περιθάλπει άρρωστα ή τραυματισμένα ζωάκια.

«Το «Μεριμνώ» χρειάζεται εθελοντές. Χρειάζεται εσένα. Μια βόλτα, μια αγκαλιά, είναι σαν να τους χαρίζεις όλον τον κόσμο», υπογραμμίζει η κα Τσαλίκη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το Φιλοζωικό Σωματείο Μαρκόπουλου «Μεριμνώ» από τα εξής μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

https://web.facebook.com/merimno.gr/?modal=focused_switcher_dialog

https://www.instagram.com/merimno_animalshelter_greece/?e=aad85555-9e0e-45a3-8a7d-27e55f214eac&g=5

http://www.merimno.gr