«Ο άρχοντας των δακτυλιδιών Λευτέρης Πετρούνιας τα κατάφερε! Έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος που κατέκτησε τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στο Χ για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από τον Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. «Συγχαρητήρια Λευτέρη! Σε ευχαριστούμε. Θρύλος!», αναφέρει.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος που κατέκτησε τρία μετάλλια.

Ο «άρχοντας των κρίκων», που έχει ήδη καταρρίψει ένα εθνικό ρεκόρ στη γαλλική πρωτεύουσα, όντας ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής Γυμναστικής με τρεις προκρίσεις σε Ολυμπιακούς τελικούς.

Αυτό ήταν το 5ο μετάλλιο της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (σ.σ. περάσαμε την συγκομιδή του Τόκιο) και συνολικά το 126ο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, ο Έλληνας αθλητής εκτέλεσε στην εντέλεια το πρόγραμμα του και πήρε 15.100 βαθμούς (για το ίδιο πρόγραμμα είχε πάρει 14.800 στον προκριματικό), δείχνοντας για μία ακόμα φορά την κλάση του.

Οι δύο Κινέζοι Λιου Γιανγκ (15.300) και Ζου (15.233) είχαν εξασφαλίσει από νωρίς το χρυσό και το ασημένιο και η μάχη για το βάθρο έγινε ανάμεσα στον Πετρούνια και τον Γάλλο Αϊτ Σαΐντ.

Το πρόγραμμα του Γάλλου που είχε χαμηλότερο συντελεστή δυσκολίας βαθμολογήθηκε με 15.000 και κάπως έτσι ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, με μία ακόμα κατάθεση ψυχής και κλάσης.