Κυριακή 04 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΕΞ: Ενεργοποιήθηκε γραμμή έκτακτης ανάγκης για τους Έλληνες στο Λίβανο

ΥΠΕΞ: Ενεργοποιήθηκε γραμμή έκτακτης ανάγκης για τους Έλληνες στο Λίβανο

Για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες

Τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης για τους Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανοι, ενεργοποίησε, την Κυριακή. το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 210 3681017 (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στον Λίβανο.

Διπλωματικές πηγές τόνιζαν στο in πως δεν υπάρχουν αιτήματα για εκκένωση. Σήμερα αναχωρούν μόνο δυο σύζυγοι αστυνομικών. Η πρεσβεία επίσης έχει μικρό αριθμό υπαλλήλων. Συγκεκριμένα  το προσωπικό της πρεσβείας είναι 6 υπάλληλοι του ΥΠΕΞ, 3 αστυνομικοί και 5 επιτόπιοι.  Προς το παρόν όλοι παραμένουν στις θέσεις τους.

Ολη η ανακοίνωση

Το υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε από σήμερα την τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης 210 3681017 (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στο Λίβανο.

Η προηγούμενη σύσταση του Υπουργείου Εξωτερικών (29.7.2024) περί αποφυγής επισκέψεων και αναχώρησης επισκεπτών από τη χώρα παραμένει σε ισχύ.

Χώρες καλούν τους πολίτες να φύγουν από τον Λίβανο

Υπό τον φόβο γενικότερης ανάφλεξης σειρά από χώρες καλούν τους πολίτες τους να απομακρυνθούν από τον Λίβανο όσο υπάρχει ακόμη αυτή η δυνατότητα και οι πτήσεις εκτελούνται.

Η Γαλλία κάλεσε σήμερα τους πολίτες της στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω του κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών σε ταξιδιωτική οδηγία. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε ότι συνιστά τους Γάλλους πολίτες να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο.

Δεκάδες εταιρείες αναστέλλουν μία μία τις πτήσεις προς Λίβανο και Ισραήλ ωστόσο, ορισμένες εταιρείες εξακολουθούν να πετούν καθιστώντας ακόμα διαθέσιμη την επιλογή να εγκαταλείψουν οι πολίτες την περιοχή.

Sports in

Ντε Ρόσι: «Υποφέραμε κόντρα στον Ολυμπιακό»

Ο προπονητής της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, μίλησε για το φιλικό με τον Ολυμπιακό και τόνισε ότι η ομάδα του υπέφερε ανά διαστήματα από τους ερυθρόλευκους

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 04 Αυγούστου 2024