Κυριακή 04 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πρωτοβουλία της ΚΑΕ Ολυμπιακός: Ζήτησε να μπορεί να μεταπωλείται το εισιτήριο ενός κατόχου διαρκείας

Πρωτοβουλία της ΚΑΕ Ολυμπιακός: Ζήτησε να μπορεί να μεταπωλείται το εισιτήριο ενός κατόχου διαρκείας

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε από την κυβέρνηση να υπάρχει δυνατότητα μεταπώλησης θέσης για τους κατόχους διαρκείας.

Σε μια καινοτόμο πρωτοβουλία προχώρησε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, καθώς είχε επαφές με την κυβέρνηση, προκειμένου να μπορούν οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας να μεταπωλούν τη θέση τους για αγώνες στους οποίους δεν θα έρθουν.

Συγκεκριμένα, υπήρξε επικοινωνία της ερυθρόλευκης ΚΑΕ με τους υπουργούς Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.κ. Βρούτση και Παπαστεργίου προκειμένου να θεσπιστεί νόμος που θα αφορά τον επαγγελματικό αθλητισμό και θα δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας να μεταπωλούν τη θέση τους για τους αγώνες που έχουν αποφασίσει ότι δεν θα πάνε στο γήπεδο να δουν την ομάδα τους. Αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στο εξωτερικό αλλά δεν γίνεται στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο.

Τι ζήτησε από την κυβέρνηση ο Ολυμπιακός

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει σχεδιάσει τον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό μέσα από μια ειδική πλατφόρμα και η όλη διαδικασία θα πραγματοποιείται από το επίσημο κανάλι πώλησης της κάθε ομάδας σε συνεργασία με την εταιρεία ticketing που συνεργάζεται (Ticketmaster) πολύ άμεσα, πολύ εύκολα και με απόλυτη ασφάλεια.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ωφελήσει όλες τις πλευρές, την πολιτεία, τις ΠΑΕ και ΚΑΕ, τους κατόχους διαρκείας και τους φιλάθλους, ενώ παράλληλα θα καταπολεμηθεί το φαινόμενο της μαύρης αγοράς εισιτηρίων από τρίτες μη επίσημες και εξουσιοδοτημένες πλατφόρμες μεταπώλησης εισιτηρίων οι οποίες χρεώνουν υπέρογκα ποσά. Παράλληλα, η αξία του εισιτηρίου διαρκείας θα αυξηθεί για τον κάτοχο του, ενώ θα έχει σημαντική επιβράβευση στην περίπτωση που η θέση του μεταπωληθεί σε νέο αγοραστή. Ο τρόπος επιβράβευσης μπορεί να καθοριστεί από την ΚΑΕ/ΠΑΕ και μπορεί πχ να είναι ένα σύστημα συλλογής πόντων που μεταφράζονται σε πιστωτικό για την αγορά του εισιτηρίου διαρκείας της επόμενης σεζόν ή επιστροφή κάποιου ποσού στον κάτοχο του εισιτηρίου διαρκείας.

Με τον τρόπο αυτό θα καταπολεμηθεί και το φαινόμενο να παρατηρούνται κενές θέσεις σε sold out παιχνίδια, αφού ένα ποσοστό της τάξης 10-20% των κατόχων διαρκείας δεν πάνε στο γήπεδο.

Και τα δυο Υπουργεία είναι θετικά σ’ αυτή την πρόταση, ειδικά μετά και τις τελευταίες αλλαγές στην όλη διαδικασία της ταυτοπροσωπίας των εισιτηρίων μέσω gov. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να μπει σε εφαρμογή αυτό το πλάνο από φέτος.

Sports in

Απίθανη η Κατζουράκη, προκρίθηκε ως πρώτη με το απόλυτο στον τελικό του σκιτ

Απίστευτη η Εμμανουέλα Κατζουράκη στο σκιτ γυναικών στη σκοποβολή, προκρίθηκε ως πρώτη στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (4/8) στις 17:30.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 04 Αυγούστου 2024