Τι κι αν ήταν με την… πλάτη στον τοίχο πριν το παιχνίδι, η Ελλάδα έκανε μια μεγάλη εμφάνιση και επικράτησε με 11-4 της Γαλλίας, παίρνοντας έτσι μια τεράστια πρόκριση στην οκτάδα του Ολυμπιακού τουρνουά όπου θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου κατέθεσαν την ψυχή τους, κράτησαν την ψυχραιμία τους όταν είδαν τις Γαλλίδες να ανατρέπουν το 2-0 και από την στιγμή που ισοφάρισαν δεν κοίταξαν ποτέ πίσω τους φτάνοντας στο σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα και μαζί στην πρόκριση.

Σπουδαία εμφάνιση και πρόκριση για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βγάζουν μία νευρικότητα. Είναι χαρακτηριστικό πως η Εθνική μας έκανε το πρώτο της σουτ στο 4′, το οποίο όμως ήταν και γκολ με την Ξενάκη να κάνει το 1-0. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου έκανε 2-0, πριν μειώσει η Χέντζκα για το 2-1, σκορ που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου οκταλέπτου.

Η Γαλλία άρχισε με γκολ τη δεύτερη περίοδο ισοφαρίζοντας σε 2-2 με τη Ραντοσάβλιεβιτς, ενώ λίγο αργότερα έγινε η ανατροπή με τη Βερνού να κάνει το 3-2. Πάντως η Εθνική μας έκλεισε το πρώτο ημίχρονο στην ισοπαλία με την Ξενάκη να σκοράρει για δεύτερη φορά και να διαμορφώνει το 3-3.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Ελλάδα βρήκε τον τρόπο να περάσει ξανά μπροστά με τη Χυδηριώτη να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα για το 4-3. Ελάχιστα αργότερα τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου «χτύπησαν» ξανά με τη Μυριοκεφαλιτάκη να κάνει το 5-3, ενώ η Γιαννοπούλου στην κόντρα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-3. Η Γαλλία κατάφερε να μειώσει σε 6-4 με πέναλτι της Βερνού, ύστερα από περίπου δέκα λεπτά αγώνα.

Η Ελλάδα ήταν αποφασισμένη να στο τέταρτο οκτάλεπτο, καταφέρνοντας να πετύχει δύο γρήγορα γκολ με τη Βάσω Πλευρίτου και την Ξενάκη για το 8-4. Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου δεν έκοψαν ταχύτητα και με άλλα τρία γκολ των Β. Πλευρίτου (x2) και Γιαννοπούλου διαμόρφωσαν το τελικό 11-4.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-1, 1-3, 0-5