Ανεπανάληπτος, μοναδικός ή πολύ απλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας με μια μυθική εμφάνιση επικράτησε με 2-0 σετ (7-6 [3], 7-6 [2]) του Κάρλος Αλκαράθ και κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ένας συγκλονιστικός τελικός, με τον Τζόκοβιτς να μπαίνει ως αουτσάιντερ, αλλά να βγάζει όλη του την μαεστρία, την ποιότητα, την εμπειρία και την ψυχραιμία που τον διακρίνει και να παίρνει τη νίκη και μαζί το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας το αργυρό στον αντίπαλό του.

Συγκλονιστικές στιγμές, με τον Τζόκοβιτς να κατακτά το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Σέρβος κατέκτησε το μοναδικό μεγάλο τρόπαιο που έλειπε από την τροπαιοθήκη του, με τον κόσμο στο γήπεδο να τον καταχειροκροτεί και να τον αποθεώνει και τον ίδιο να ξεσπάει σε κλάματα, βγάζοντας από μέσα του όλη την πίεση που ένιωθε στη φετινή διοργάνωση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήγε στο Παρίσι χωρίς να έχει κατακτήσει φέτος κάποιο τρόπαιο, αλλά και με το βαρύ 0-3 με το οποίο είχε ηττηθεί στο πρόσφατο Γουίμπλεντον από τον Κάρλος Αλκαράθ. Παρόλα αυτά κατάφερε να κάνει για μια ακόμα φορά το… θαύμα του και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στον σημερινό τελικό ο Σέρβος τα έδωσε όλα. Πάλεψε σαν… θηρίο. Σε πόντο, κάθε γκέιμ, κάθε σετ και κατάφερε να πάρει μια ιστορική νίκη, μετά από δύο πολύ γεμάτα και πολύ δύσκολα σετ, που κρίθηκαν αμφότερα στο τάι μπρέικ. Εκεί ο τεράστιος Νόβακ Τζόκοβιτς αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και με 7-3, 7-2 έφτασε στο 2-0 και στην πολυπόθητη νίκη.

Μια αναμέτρηση, στην οποία παίχτηκε τένις κορυφαίου επιπέδου, με τους δύο τενίστες να μην δέχονται ούτε ένα μπρέικ. 8/8 σωσμένα μπρέικ πόιντς είχε ο Σέρβος και 6/6 ο Ισπανός, με τον Τζόκοβιτς, όμως, να παίρνει τα δύο τάι μπρέικ, που του έδωσαν το χρυσό μετάλλιο.

Μια ανεπανάληπτη στιγμή, με τον Νόβακ να γράφει ιστορία και τον Αλκαράθ να μένει στη δεύτερη θέση, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο. Είναι δεδομένο όμως ότι ο Ισπανός θα κατακτήσει στο μέλλον το χρυσό μετάλλιο, αφού πρόκειται για έναν σπουδαίο τενίστα.