Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανήκουστες συνθήκες στο Χωριό – O χρυσός Τόμας Τσεκόν κοιμήθηκε δίπλα σε παγκάκι

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανήκουστες συνθήκες στο Χωριό – O χρυσός Τόμας Τσεκόν κοιμήθηκε δίπλα σε παγκάκι

Ο Ολυμπιονίκης κοιμήθηκε κάτω από ένα δέντρο δίπλα σε ένα παγκάκι λόγω της ζέστης, του θορύβου και της έλλειψης κλιματισμού στα καταλύματα.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο απαθανατίζεται ο Τόμας Τσεκόν να κοιμάται δίπλα σε ένα παγκάκι στο πάρκο του Ολυμπιακού Χωριού.

Ο Ιταλός χρυσός Ολυμπιονίκης στα 100 μέτρα ύπτιο, που έχει εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τις εγκαταστάσεις, φαίνεται πως επέλεξε να κοιμηθεί έξω λόγω της ζέστης, του θορύβου και της έλλειψης κλιματισμού στα καταλύματα που φιλοξενούν τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Ο Τσεκόν τις προηγούμενες μέρες εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις συνθήκες του Χωριού, τις οποίες και χαρακτήρισε «υποδεέστερες».

«Δεν υπάρχει κλιματισμός, κάνει ζέστη, το φαγητό είναι κακό. Πολλοί αθλητές μετακινούνται για αυτόν τον λόγο: δεν είναι άλλοθι ή δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα που ίσως δεν γνωρίζουν όλοι», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Είμαι απογοητευμένος που δεν μπήκα στον τελικό, αλλά ήμουν πολύ κουρασμένος. Είναι δύσκολο να κοιμηθείς τόσο τη νύχτα όσο και το απόγευμα. Συνήθως, όταν είμαι στο σπίτι, κοιμάμαι πάντα το απόγευμα. Εδώ πραγματικά παλεύω ανάμεσα στη ζέστη και το θόρυβο».

Μια φωτογραφία τον απαθανάτισε κουλουριασμένο σε μια λευκή πετσέτα κάτω από ένα δέντρο δίπλα σε ένα παγκάκι, μια έντονη αντίθεση με τις προσδοκίες που υπάρχουν για τη στέγαση των Ολυμπιονικών.

Ο Σαουδάραβας κωπηλάτης, Χουσεΐν Αλιρέζα, ήταν αυτός που εντόπισε τον Τσεκόν να κοιμάται και μοιράστηκε την εικόνα στα social media, σημειώνοντας ως τοποθεσία τους χώρους του Ολυμπιακού Χωριού.

Η ανάρτηση του Αλιρέζα

Η Ιταλική Ομοσπονδία Κολύμβησης (FIN) διευκρίνισε ότι το βίντεο με τον Τσεκόν να κοιμάται δεν σχετίζεται με τα προηγούμενα σχόλιά του για το Ολυμπιακό Χωριό, ωστόσο το περιστατικό υπογραμμίζει το ευρύτερο ζήτημα των υποβαθμισμένων συνθηκών διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αθλητές.

Μουρμούρες από τους αθλητές για τις συνθήκες διαβίωσης

Ο Ιταλός συγκαταλέγεται μεταξύ των πολλών αθλητών, που έχουν εκφράσει παράπονα για τις συνθήκες διαβίωσης και το φαγητό στο Ολυμπιακό Χωριό.

Η Αμερικανίδα τενίστρια Κόκο Γκοφ αποκάλυψε ότι 10 κορίτσια μοιράζονται δύο μπάνια και ότι όλες οι αθλήτριες του τένις μετακόμισαν σε ένα ξενοδοχείο εκτός από εκείνη.

Έξι μέλη της κολυμβητικής ομάδας της Νότιας Κορέας έφυγαν από το Χωριό και εγκαταστάθηκαν σε ένα κοντινό ξενοδοχείο

Η Σίλια Ντουπρέ, μια Ελβετίδα κωπηλάτρια, ανέφερε πως οι αθλητές από τα περισσότερα έθνη έχουν επιλέξει ξενοδοχεία αντί για το Ολυμπιακό Χωριό, επειδή το συγκρότημα απέχει πολύ από τους χώρους διεξαγωγής των αγώνων, παρά τις υποσχέσεις των διοργανωτών ότι τα καταλύματά τους θα βρίσκονται σε απόσταση 25 λεπτών από τους χώρους διεξαγωγής των αγώνων.

Επίσης, έξι μέλη της κολυμβητικής ομάδας της Νότιας Κορέας έφυγαν από το Χωριό και εγκαταστάθηκαν σε ένα κοντινό ξενοδοχείο επειδή ανησυχούσαν για τις καθυστερήσεις στα λεωφορεία. «Χρειάζονται περίπου 40 με 45 λεπτά από το Χωριό μέχρι την αρένα, αλλά κάναμε πάνω από μιάμιση ώρα», δήλωσε ο κολυμβητής Hwang Sun-woo.

Επίσης, ένα από τα βασικά παράπονα των αθλητών είναι το φαγητό, με πολλούς να καταγγέλλουν έλλειψη βασικών τροφών. «Έχω χάσει 5 κιλά σε λίγες μέρες. Χρειάζομαι ένα μπολ Chipotle ASAP», ανέφερε σε ανάρτησή της η αθλήτρια του στίβου Ζάρια Άλερς-Λάιμπερντ.

Sports in

Χρυσό και… σύνταξη για τον Τζόκοβιτς (vid)

Η Σερβία συγκαταλέγεται στις πιο γενναιόδωρες χώρες και μόνο δύο χώρες δίνουν περισσότερα για το Ολυμπιακό χρυσό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024