Κυριακή 04 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Εμμανουέλα Κατζουράκη: Σώθηκε από τα Τέμπη και έκανε περήφανη την Ελλάδα στο Παρίσι

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Εμμανουέλα Κατζουράκη: Σώθηκε από τα Τέμπη και έκανε περήφανη την Ελλάδα στο Παρίσι

Τεράστια ψυχικά αποθέματα η Κατζουράκη, συγκίνησε την Ελλάδα - Δείτε βίντεο από την αξιοθαύμαστη προσπάθεια και τις δηλώσεις της

Συγκίνησε την Ελλάδα η αξιοθαύμαστη προσπάθεια της σκοπεύτριας, Εμμανουέλας Κατζουράκη, η οποία κατά την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό του σκητ γυναικών.

Ο λόγος όμως για τον οποίο προκάλεσε συγκίνηση είναι διπλός. Η Εμμανουέλα Κατζουράκη πριν από 1,5 χρόνο είχε επιζήσει από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και πολύ σύντομα κατάφερε να μαζέψει τα κομμάτια της, καθώς το ψυχολογικό σοκ ήταν μεγάλο, και να εκπροσωπήσει επάξια την χώρα μας σους Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Σήμερα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προκρίθηκε με την καλύτερη επίδοση στον τελικό, έκανε μεγάλη προσπάθεια, ωστόσο δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Δείτε βίντεο

Η Ελληνίδα σκοπεύτρια ξεκίνησε αγχωμένη τη διαδικασία, εν συνεχεία είχε 10 επιτυχημένες βολές, αλλά δεν προλάβαινε να φτάσει τις αντιπάλους της.

Η Κατζουράκη ολοκλήρωσε την προσπάθειά της με 23/30 βολές, με συνέπεια να κατακτήσει την 5η θέση στην πρώτη της μάλιστα συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ελληνική σκοποβολή μπορεί να πανηγυρίζει σήμερα τη νέα, τεράστια επιτυχία της Κατζουράκη που κατέλαβε την 5η θέση στο Παρίσι και ολόκληρη η Ελλάδα για τα αστείρευτα ψυχικά αποθέματα και την τεράστια προσπάθειά της να φέρει ακόμη ένα μετάλλιο στην πατρίδα.

Βγήκε σώα από το τελευταίο βαγόνι στα Τέμπη

Η 23χρονη αθλήτρια βρισκόταν στην επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το εμπορικό τρένο, στην τραγωδία στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Η Κατζουράκη επέβαινε στα τελευταία βαγόνια και βγήκε σώα, έχοντας πάθει διάστρεμμα στο πόδι της. Το ψυχολογικό σοκ, ωστόσο, ήταν τεράστιο.

«Δεν είναι καλά. Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Επέλεξε να αγωνιστεί και όχι να καθίσει σπίτι της. Της είπα ότι δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, να κάνει ό,τι νιώθει εκείνη καλύτερο. Δεν μιλάει καθόλου, επέλεξε να μείνει σιωπηλή, το περνάει μόνη της. Δεν μπορούμε να την πιέσουμε. Μακάρι να το ξεπεράσει γρήγορα, όσο δυνατόν είναι αυτό. Σίγουρα είναι αγωνίστρια. Ήθελε να είναι μαζί μας, από το να κάτσει σπίτι. Ελπίζω να της κάνει καλό. Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, με ενδιαφέρει η ψυχική της ηρεμία. Θα είμαστε δίπλα της. Πάμε για τους αγώνες με μισή καρδιά όλοι μας», έλεγε τότε στην ΕΡΤ3 ο προπονητής της Γιώργος Σαλαβαντάκης.

«Είναι καλά, δόξα τω Θεώ. Ένα διάστρεμμα έχει στα πόδια. Ήταν στη σχολή της, είχε κατέβει στην Αθήνα για ραντεβού στο πλαίσιο της σκοποβολής και στον γυρισμό για να επιστρέψει στη σχολή της, αποφάσισε να πάρει τρένο» είχε πει η μητέρα της μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα πυ συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.

Μάλιστα, η ίδια μέσω story στο instagram είχε κάνει έκκληση στον κόσμο να δώσει αίμα για τους τραυματίες: «Ευχαριστώ πολύ όσους με παίρνουν τηλέφωνο και μου στέλνουν μηνύματα. Δεν θέλω να είμαι αγενής, δεν μπορώ να απαντήσω αυτή τη στιγμή. Είμαι καλά, πολύ καλύτερα από άλλους πιο άτυχους. Εάν θέλετε να βοηθήσετε, παρακαλώ δώστε αίμα για τους τραυματίες του ατυχήματος», είχε γράψει τότε η Εμμανουέλα Κατζουράκη.

Sports in

Συγκλονιστική στιγμή: Ο Πετρούνιας «λυγίζει» στην αγκαλιά της Μιλλούση (vid)

Συγκλονιστικές στιγμές για τον Λευτέρη Πετρούνια, μετά από την ολοκλήρωση του τελικού των κρίκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 04 Αυγούστου 2024