Κυριακή 04 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Τουλάχιστον 25 νεκροί από επιδρομή των Ισραηλινών σε σχολεία

Γάζα: Τουλάχιστον 25 νεκροί από επιδρομή των Ισραηλινών σε σχολεία

Τα κτίρια χρησιμοποιούνταν ως καταφύγια για εκτοπισμένους κοντά στην πόλη της Γάζας.

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης του πολέμου στη Γάζα, καθώς συνεχίζεται το ανελέητο σφυροκόπημα από τις ισραηλινές δυνάμεις για σχεδόν δέκα μήνες.

Σύμφωνα με το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, τις τελευταίες ώρες τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κι αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από μία ισραηλινή επιδρομή κατά δύο σχολείων που χρησιμοποιούνταν ως καταφύγια για εκτοπισμένους κοντά στην πόλη της Γάζας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (4/8) το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, τουλάχιστον 39.583 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 91.398 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου του 2023.

Τουλάχιστον 17 νεκροί από πλήγμα σε σχολείο

Νωρίτερα, έγινε επίσης γνωστό ότι άλλοι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χθεσινό ισραηλινό πλήγμα σε σχολικό συγκρότημα της Γάζας. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι έπληξε κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

«Δεκαεπτά μάρτυρες και πολλοί τραυματίες είναι ο απολογισμός ισραηλινού βομβαρδισμού στο σχολείο της Χαμάμα», αναφέρει η ανακοίνωση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Γάζα. Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για δέκα νεκρούς.

Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει κατ’ επανάληψη τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί μη στρατιωτικές υποδομές ως κέντρα διοίκησης

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν το πλήγμα στην περιοχή, υπογραμμίζοντας πως είχε στόχο «τρομοκράτες» σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς», το οποίο ήταν παλαιότερα γνωστό ως «σχολείο της Χαμάμα, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας». «Από εκεί σχεδιάστηκαν και εξαπολύθηκαν διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στρατιωτών. Επιπλέον, όπλα της Χαμάς κατασκευάζονταν και αποθηκεύονταν στο συγκρότημα», αναφέρει η ανακοίνωση των IDF.

Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει κατ’ επανάληψη τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί μη στρατιωτικές υποδομές ως κέντρα διοίκησης ή κρησφύγετα για τους ηγέτες και τους μαχητές της.

Ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Γάζα, ανέφερε νωρίτερα ότι στο σχολικό συγκρότημα είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Sports in

Η σπουδαία εμφάνιση του Πετρούνια που του έδωσε το χάλκινο (vid)

Δείτε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον τελικό των κρίκων που του έδωσε το χάλκινο μετάλλιο, το 3ο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 04 Αυγούστου 2024