Κυριακή 04 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ο πρώην πρόεδρος Κάρτερ, 99 ετών, ελπίζει «να ζήσει αρκετά» για να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις το Νοέμβριο

Ο πρώην πρόεδρος Κάρτερ, 99 ετών, ελπίζει «να ζήσει αρκετά» για να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις το Νοέμβριο

Ο Τζίμι Κάρτερ «είναι ζωηρός και ενδιαφέρεται για την πολιτική και τον πόλεμο στη Γάζα» τις τελευταίες ημέρες, διαβεβαιώνει ο εγγονός του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, 99 ετών, ο οποίος δέχεται παρηγορητική φροντίδα στο σπίτι του από τον Φεβρουάριο του 2023, ελπίζει να ζήσει ακόμη αρκετά για να προλάβει να ψηφίσει την Κάμαλα Χάρις στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με αμερικανική εφημερίδα.

Η Atlanta Journal-Constitution, που κυκλοφορεί στην Πολιτεία της Τζόρτζια από όπου κατάγεται ο Κάρτερ, μετέφερε σήμερα (3/8) δηλώσεις ενός εγγονού του πρώην προέδρου, ο οποίος την 1η Οκτωβρίου θα κλείσει έναν αιώνα ζωής.

Ο Κάρτερ απάντησε αυτή την εβδομάδα σε μια ερώτηση του γιου του, Τσιπ Κάρτερ, που ήθελε να μάθει εάν ελπίζει να γιορτάσει τα εκατοστά του γενέθλια.

«Προσπαθώ απλώς να αντέξω για να μπορέσω να ψηφίσω την Κάμαλα Χάρις», απάντησε ο 99χρονος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον εγγονό του, Τζέισον.

«Ο Κάρτερ ενδιαφέρεται για την πολιτική και τον πόλεμο στη Γάζα»

Ο Τζίμι Κάρτερ «είναι ζωηρός και ενδιαφέρεται για την πολιτική και τον πόλεμο στη Γάζα» τις τελευταίες ημέρες, προσέθεσε ο εγγονός του.

Ο Κάρτερ, Δημοκρατικός και πρόεδρος μίας θητείας είναι επιζών από μεταστατικό καρκίνο του εγκεφάλου και καρκίνο του ήπατος και υποβλήθηκε σε εγχείρηση εγκεφάλου μετά από πτώση το 2019.

Ο 99χρ0νος, που είναι ο γηραιότερος εν ζωή πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, χαίρει ευρείας εκτίμησης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαμεσολάβησή του για τη συμφωνία του Καμπ Ντέιβιντ το 1978 μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ.

Αγρότης φυστικιών και υπολοχαγός του αμερικανικού ναυτικού πριν ασχοληθεί με την πολιτική, διετέλεσε κυβερνήτης της Τζόρτζια για μία θητεία πριν γίνει πρόεδρος.

Στο πλευρό τού πρώην προέδρου βρισκόταν η επί 77 χρόνια σύζυγός του, Ρόζαλιν Κάρτερ, η οποία απεβίωσε τον Νοέμβριο. Η πρώην πρώτη κυρία, ανθρωπιστής και υπέρμαχος της ψυχικής υγείας, η οποία είχε μεγάλη επιρροή στον Λευκό Οίκο, ίδρυσε το Κέντρο Κάρτερ μαζί με τον σύζυγό της μετά την προεδρία του, με την ελπίδα να προωθήσει την παγκόσμια ειρήνη και την υγεία.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Σημαντικό να δώσουμε στους νέους την ευκαιρία να παίξουν στο επίπεδο του Ολυμπιακού»

Οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τη φιλική ισοπαλία του Ολυμπιακού με τη Ρόμα (1-1).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 04 Αυγούστου 2024