Σάλος έχει προκληθεί με τον καλοπληρωμένο παρουσιαστή ειδήσεων του BBC, Χιου Έντουαρντς, αφού ο ίδιος δήλωσε ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος του για δημιουργία εικόνων παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις 41 εικόνες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας εστάλησαν στον Έντουαρντς από έναν ενήλικα άνδρα στην εφαρμογή WhatsApp από τον Δεκέμβριο του 2020 ως τον Αύγουστο του 2021.

Επτά από τις 41 εικόνες ήταν πολύ σοβαρού περιεχομένου και δύο από τις επτά ήταν πορνογραφικά βίντεο ενός παιδιού επτά με εννέα ετών.

Γνώριζε το BBC;

Το BBC πληρώνει για τη θεραπεία μιας γυναίκας που γνώρισε ο Χιου Έντουαρντς μέσω διαδικτύου και την οποία ονόμασε «KitKat», η οποία έκανε δύο καταγγελίες γι’ αυτόν, σύμφωνα με τον Guardian

Η γυναίκα είχε καταγγείλει το περιστατικό τον Μάιο του 2021 και τον Ιανουάριο του 2022, αλλά απέσυρε τις καταγγελίες της και τις δύο φορές. Το BBC προειδοποίησε τον Έντουαρντς για τη διαδικτυακή του συμπεριφορά και του είπε να σταματήσει τις επαφές, κάτι που δεν έκανε.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Έντουαρντς της τηλεφώνησε για να την πιέσει να αποσύρει την πρώτη καταγγελία, ενώ τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ των δύο δείχνουν ότι ο Έντουαρντς φαίνεται να υπαγορεύει τις απαντήσεις της στο BBC, ανέφεραν οι Sunday Times.

Αυτό το μοτίβο επαναλήφθηκε με τη δεύτερη καταγγελία της επτά μήνες αργότερα, όταν και η ίδια είπε στο BBC ότι ο Edwards την πίεσε να ανακαλέσει την πρώτη καταγγελία.

Τα μηνύματα με τον θύτη

Πριν αποσύρει την πρώτη της καταγγελία, η γυναίκα παρέδωσε στο BBC μηνύματα μεταξύ του ζευγαριού, τα οποία περιλάμβαναν εικόνες με σεξουαλικό περιεχόμενο που είχε στείλει οικειοθελώς στον Έντουαρντς.

Ένας διευθυντής του BBC φέρεται να συνάντησε τον Έντουαρντς στις 23 Φεβρουαρίου 2022, προειδοποιώντας τον και πάλι να σταματήσει τις επαφές, αλλά η αλληλογραφία συνεχίστηκε μέχρι που ο παρουσιαστής αποσύρθηκε από τον αέρα πέρυσι.

Το BBC διερεύνησε τον χειρισμό της καταγγελίας της Ρέιτσελ και σε περίληψη των συμπερασμάτων του παραδέχθηκε ότι «θα μπορούσε» να είχε προειδοποιήσει τον Έντουαρντς «πιο επίσημα».

Ο παρουσιαστής παραδέχτηκε ότι είχε άσεμνες εικόνες παιδιών την περασμένη εβδομάδα και η εταιρεία γνώριζε ότι είχε συλληφθεί με «υποψίες για σοβαρά αδικήματα» τον Νοέμβριο.

Η επόμενη εμφάνισή του στο δικαστήριο θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου. Είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα με μισθό μεταξύ 475.000 και 479.999 λιρών τον Ιούλιο του 2023 μετά από ισχυρισμούς στη Sun που δεν σχετίζονται με τις ποινικές κατηγορίες. Παραιτήθηκε από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα τον Απρίλιο και κατηγορήθηκε επίσημα για ποινικά αδικήματα τον Ιούνιο.

Η τοξική συμπεριφορά

Η γυναίκα και ο Έντουαρντς, οι οποίοι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, ξεκίνησαν μια διαδικτυακή φιλία αφού του έστειλε μήνυμα στο Instagram το 2018. Η Ρέιτσελ είπε αρχικά ότι φοβόταν ότι της έκανε «catfishing» κάποιος που παρίστανε τον παρουσιαστή ειδήσεων, οπότε του ζήτησε να φορέσει ροζ γραβάτα ένα βράδυ για να διαβάσει τις ειδήσεις. Αργότερα της έστειλε μήνυμα λέγοντάς της ότι «η γραβάτα ήταν για σένα».

Η γυναίκα επικοινώνησε για πρώτη φορά με το BBC πριν από τρία χρόνια για να σταματήσει τη σχέση, ισχυριζόμενη ότι είχε γίνει «τοξική», καθώς εκείνος αρνιόταν να τη συναντήσει και θύμωνε.

Οι εφημερίδες ανέφεραν ότι είπε ότι πάλευε ψυχολογικά και δεν ήταν αρκετά δυνατή για να τερματίσει τη σχέση.

Του ζήτησε δύο φορές να σταματήσει την επαφή, μεταξύ άλλων με το να την μπλοκάρει, αλλά εκείνος δεν το έκανε και συνέχισαν να στέλνουν μηνύματα.

Πριν μάθει για τη σύλληψή του, η γυναίκα έστειλε μήνυμα στον Έντουαρντς και οι δικηγόροι του την προειδοποίησαν να σταματήσει την επικοινωνία, όπως αναφέρθηκε. Είχαν δηλώσει προηγουμένως στους Sunday Times ότι δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει αυτούς τους «ανυπόστατους» ισχυρισμούς. Το BBC συμφώνησε φέτος να πληρώσει για να κάνει θεραπεία η Ρέιτσελ, λέγοντας ότι αυτό οφειλόταν στον αργό χειρισμό της καταγγελίας της, και την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι θα χρηματοδοτήσει 12 ακόμη συνεδρίες.