Η κόντρα μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ κλιμακώνεται. Μετά την δολοφονία του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σακάρ,  το Σάββατο εκτοξεύτηκαν δεκάδες ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ.

Επ’ αφορμής της εύρεσης του σορού του διοικητή, ο λιβανέζικος ιστότοπος «Αλ Τζανόβια», δημοσιεύει ρεπορτάζ στο οποίο ισχυρίζεται ότι η ηγεσία της οργάνωσης είναι βέβαια ότι ισραηλινοί πράκτορες έχουν διεισδύσει στις τάξεις της.

Διαρρέουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες στο Ισραήλ

Στο δημοσίευμα αυτό, αναφέρεται ότι το Ισραήλ μπορεί να έχει στην διάθεση του στοιχεία για την σύνθεση της  Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, φωτογραφιών, τηλεφωνικών αριθμών και διευθύνσεων.

Στην ιστοσελίδα αποκαλύφθηκε ότι μετά τη δολοφονία του ενοικιαστή άρχισε ένα κύμα συλλήψεων και ξεκίνησαν έρευνες για ηγετικά στελέχη που γνώριζαν τις κινήσεις του δολοφόνου.

Γράφεται επίσης ότι η Χεζμπολάχ υποψιάζεται ότι ένας ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας της οργάνωσης γνώριζε τη θέση του Σουκάρ, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Συνεχίζονται τα αντίποινα

Στα συντρίμμια του κτιρίου που βομβαρδίστηκε το Σάββατο βρέθηκε η σορός του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκάρ, πάνω στο οποίο βασίζεται το παραπάνω δημοσίευμα. Μαζί του σκοτώθηκε και ο Ιρανός σύμβουλος (σύνδεσμος σε εμπόλεμη ζώνη) Μιλάντ Μπιντί. Την επίθεση σχολίασε και το Ιράν ως «φαύλο χτύπημα».

Αρχικά η Χεζμπολάχ αρνήθηκε ότι ο διοικητής της σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή, καθώς το σώμα του δεν είχε ανασυρθεί από τα ερείπια. Στη συνέχεια που ανασύρθηκε το πτώμα του, η Χεζμπολάχ προχώρησε σε ανακοίνωση.

Ακόμα η Χεζμπολάχ αρνήθηκε πως επιτέθηκε στη κωμόπολη Δρούζων, Ματζντάλ Σαμς, τους οποίους θεωρεί Σύρους υπό ισραηλινή κατοχή. Θέση που πήρε τόσο ο Λίβανος όσο και η Συρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το Ισραήλ έχει αποδεχθεί την επίθεση στο Λίβανο και την παρουσίασε ως αντίποινα για την έκρηξη στην περιοχή Ματζντάλ Σαμς. Ταυτόχρονα έχει δηλώσει πολλές φορές έτοιμο για πόλεμο πλήρους κλίμακας με την Χεζμπολάχ και τον Λίβανο.