Κυριακή 04 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Φορτηγό πλοίο ανέφερε μια έκρηξη κοντά του ενώ έπλεε στα ανοιχτά του Άντεν

Υεμένη: Φορτηγό πλοίο ανέφερε μια έκρηξη κοντά του ενώ έπλεε στα ανοιχτά του Άντεν

Αναφέρονται υλικές ζημιές, όμως δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Ένα φορτηγό πλοίο ανέφερε ότι σημειώθηκε μια μικρή έκρηξη κοντά του ενώ έπλεε σε απόσταση περίπου 125 ναυτικών μιλίων (αρχικά η αναφορά έλεγε 170 μίλια) ανατολικά του Άντεν της Υεμένης, ανακοίνωσε απόψε η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO. Δεν σημειώθηκαν ζημιές και όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή, πρόσθεσε.

Ο πλοίαρχος του εμπορικού πλοίου αναφέρει ότι το πλοίο χτυπήθηκε από άγνωστη εκρηκτική ύλη με αποτέλεσμα να προκληθεί πιθανή πυρκαγιά. Οι Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν, εξαπολύουν επιθέσεις σε πλοία κοντά στη χώρα από τον περασμένο Νοέμβριο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας και ζητούν να τερματιστεί η ισραηλινή επίθεση.

«Μια ένοπλη ομάδα ασφαλείας παρατήρησε μια μικρή έκρηξη κοντά στο πλοίο» ανέφερε η UKMTO, επικαλούμενη πληροφορίες από το φορτηγό μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MV Groton.

Χτύπησαν δύο φορές το ίδιο πλοίο

Ο αξιωματικός ασφαλείας της εταιρείας αναφέρει ότι το πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο. Δεν έχουν σημειωθεί πυρκαγιές, εισροή νερού ή διαρροές πετρελαίου. Το πλοίο συνεχίζει για τον επόμενο λιμένα προσέγγισης.

Το εμπορικό πλοίο είναι το ίδιο πλοίο που αναφέρθηκε στο UKMTO WARNING INCIDENT 104. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα. Συνιστάται στα πλοία να διέρχονται με προσοχή και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στο UKMTO.

Οι αρχές ερευνούν και ένα δεύτερο συμβάν στο ίδιο πλοίο, που σημειώθηκε 125 ναυτικά μίλια ανατολικά του Άντεν. Εάν αναλάβουν οι Χούθι την ευθύνη, αυτές θα είναι οι πρώτες επιθέσεις τους μετά το αεροπορικό πλήγμα του Ισραήλ εναντίον τους στο λιμάνι Χοντέιντα.

Υπενθυμίζεται πως οι Χούθι έχουν εκφράσει την επιθυμία να «βγουν μπροστά» στην αναμενόμενη επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, καθώς το Ισραήλ έχει χτυπήσει ευθέως την Υεμένη σε αντίποινα για τις επιθέσεις στο λιμάνι Είλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Σημαντικό να δώσουμε στους νέους την ευκαιρία να παίξουν στο επίπεδο του Ολυμπιακού»

Οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τη φιλική ισοπαλία του Ολυμπιακού με τη Ρόμα (1-1).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 04 Αυγούστου 2024