«Ο πατέρας μου με αποκάλεσε πόρνη», είπε σε μια συνέντευξη στον αείμνηστο δημοσιογράφο Richard Meryman, η οποία παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ του HBO «Elizabeth Taylor: The Lost Tapes» – κάτι που δεν είχε ακουστεί ποτέ μέχρι τώρα.

Σε μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία, η οποία ηχογραφήθηκε μεταξύ 1964 και 1965, η εμβληματική ηθοποιός εξήγησε ότι συνάντησε «τέτοια αντίθεση από όλους» όταν η είδηση του σκανδάλου έσκασε το 1962.

Photo: YouTube

Το παράνομο ειδύλλιο

Εκείνη την εποχή, η Ελίζαμπεθ ήταν παντρεμένη με τον τέταρτο σύζυγό της, Έντι Φίσερ, ενώ ο Μπάρτον ήταν παντρεμένος με τη Σίμπιλ Κρίστοφερ.

Το παράνομο ειδύλλιό τους ξεκίνησε στα γυρίσματα της ταινίας «Κλεοπάτρα» του 1963, στην οποία πρωταγωνιστούσαν η Ελίζαμπεθ ως πρωταγωνίστρια και ο Μπάρτον ως Μάρκος Αντώνιος.

Η βραβευμένη με Όσκαρ σταρ, η οποία είχε παιδιά από τους προηγούμενους γάμους, τους Michael Wilding Jr., Christopher Wilding και Elizabeth Todd, θυμήθηκε τα αρνητικά πρωτοσέλιδα που δημοσιεύτηκαν, μεταξύ των οποίων και ένα που στόχευε τον ρόλο της ως μητέρα.

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ της ΗΒΟ

Η βόμβα και η ιταλική αστυνομία

«Η εφημερίδα του Βατικανού είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο που έλεγε ότι ήμουν τόσο ποταπή που θα έπρεπε να μου πάρουν τα παιδιά, μια επίθεση που πραγματικά – λοιπόν, με έκανε να κάνω εμετό», είπε στο ντοκιμαντέρ.

Η Ελίζαμπεθ περιέγραψε τη «φρικτή εβδομάδα» που πέρασε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Κλεοπάτρα», συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων απειλών που δέχτηκε.

«Κάποιος ήταν στο στούντιο και προσπαθούσε να με ανατινάξει με βόμβα», είπε στις κασέτες. «Έτσι η ιταλική αστυνομία ήταν εκεί για πέντε ημέρες».

«Η εφημερίδα του Βατικανού είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο που έλεγε ότι ήμουν τόσο ποταπή που θα έπρεπε να μου πάρουν τα παιδιά, μια επίθεση που πραγματικά – λοιπόν, με έκανε να κάνω εμετό»

Photo: Wikimedia Commons

Η κόλαση μετά

Η Ελίζαμπεθ, η οποία ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον Μπάρτον το 1964, παραδέχτηκε ότι πάλευε με τις ενοχές που άφησε τον Φίσερ εξαιτίας του «τρομερού πόνου» που προκάλεσε στα παιδιά τους.

Ο Μπάρτον, ο οποίος είχε ήδη τις κόρες Kate και Jessica με την Κρίστοφερ, αργότερα υιοθέτησε την κόρη Maria με την Ελίζαμπεθ.

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε αν η Ελίζαμπεθ φοβάται την τιμωρία στην κόλαση για τα λάθη της, εκείνη απάντησε: «Νομίζω ότι πρέπει να πληρώσουμε σε αυτή τη γη. Πρέπει να κάνουμε τη μετάνοιά μας τώρα».

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Δώδεκα γάμοι και δύο κηδείες

Η Ελίζαμπεθ και ο Μπάρτον χώρισαν το 1974 μετά από 10 χρόνια γάμου. Συμφιλιώθηκαν και έσπευσαν ξανά στην εκκλησία, για δεύτερη φορά, το 1975, για να χωρίσουν ένα χρόνο αργότερα.

Πριν από το θάνατό της το Μάρτιο του 2011 σε ηλικία 79 ετών, η Ελίζαμπεθ είχε παντρευτεί οκτώ φορές με επτά διαφορετικούς άνδρες. Δεν ήταν παντρεμένη όταν απεβίωσε.

Όσο για τον Μπάρτον, είχε δεθεί με τα δεσμά του γάμου τέσσερις φορές με τρεις διαφορετικές γυναίκες πριν πεθάνει τον Αύγουστο του 1984, ενώ ήταν παντρεμένος με τη Σάλι Μπάρτον. Ήταν 58 ετών.

*Το ντοκιμαντέρ του HBO «Elizabeth Taylor: The Lost Tapes» προβάλλεται τώρα στο Max.

*Με στοιχεία από pagesix.com | Αρχική Φωτό: PICRYL