Έχει καταφέρει να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που Παρισιού.

Ο λόγος για την κολυμβήτρια Λουάνα Αλόνσο από την Παραγουάη, η οποία μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματός της, ωστόσο λόγω της εμφάνισής της είχε γίνει viral στο διαδίκτυο.

Η 20χρονη αθλήτρια ωστόσο, μετά το τέλος της συμμετοχής της, δήλωσε πως αποσύρεται πρόωρα από την ενεργό δράση, χωρίς να διευκρινήσει τους λόγους, την στιγμή που δημοσιεύματα από τη πατρίδα της κάνουν λόγο για προτάσεις για μόντελινγκ, μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, αυτό που έχει προκαλέσει μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας της, αποφάσισε να την διώξει από το Ολυμπιακό Χωριό, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά».

Η εν λόγω αθλήτρια είχε αποφασίσει να μείνει ως την τελετή λήξης, για να ζήσει ολόκληρη την εμπειρία για τελευταία φορά, ωστόσο απομακρύνθηκε από το Χωριό, χωρίς να γίνει ξεκάθαρο ποιο είναι το παράπτωμά της.

Δημοσιεύματα από την χώρα της ωστόσο, αναφέρουν ότι η τιμωρία της έχει να κάνει με το ότι προτίμησε να πάει στην Disneyland και να διασκεδάσει, αντί να στηρίξει τις συμπατριώτισσές της αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως έπραξαν όλα τα άλλα μέλη της -ολιγομελούς- αποστολής από την χώρα της Λατινικής Αμερικής.