Πολλοί άνθρωποι θα δοκιμάσουν σχεδόν τα πάντα για να μειώσουν τα σημάδια της γήρανσης, από τα fillers και το Botox μέχρι τη βαφή μαλλιών και τις κρέμες μείωσης των κηλίδων.

Τώρα, οι άνθρωποι στρέφονται σε μια άλλη θεραπεία για να μειώσουν τις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές και τη χαλάρωση του δέρματος – tape (ταινία) στο σαγόνι και tape στο μέτωπο. Αυτά τα αυτοκόλλητα είναι δημοφιλή στο διαδίκτυο μεταξύ των influencers και των μη influencers.

«Δεν βασίζονται σε στοιχεία»

Η Dr. Stephanie Florez-Pollack, δερματολόγος στο νοσοκομείο Houston Methodist Sugar Land Hospital στο Τέξας, δήλωσε ότι η αντιρυτιδική ταινία είναι ελκυστική εν μέρει επειδή είναι χωρίς επέμβαση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να πάτε σε γιατρό για μια διαδικασία.

@kirtitewaniIts simple medical face tape. Paper one is better as its glue is more subtle. Use it over night ir for a few hours during the day, away from any hair including eyebrows and hairline. Make sure your skin is moisturized well and not dry. Wait after applying your skincare for at least 10 mins before you apply the face tape.♬ original sound – Kirti Tewani

«Όσον αφορά αυτά που έχω δει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από ορισμένες από τις πιο γνωστές εταιρείες, το τελετουργικό της ταινίας στο πρόσωπο περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός πολύ σφιχτού κομματιού ταινίας στο μέτωπό σας συνήθως και την αφήνετε για τουλάχιστον τρεις ώρες», δήλωσε η Florez-Pollack, προσθέτοντας ότι ορισμένες μάρκες συνιστούν ολονύκτια χρήση.

Οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι σε απροσδιόριστο χρονικό διάστημα θα παρατηρήσετε λιγότερες γραμμές και ρυτίδες. Αλλά η Florez-Pollack είναι επιφυλακτική.

«Διαφωνώ με ορισμένες από αυτές τις δηλώσεις, επειδή δεν βασίζονται σε στοιχεία», δήλωσε.

@chrissybriel Replying to @jenica.raee ♬ life has good moments sometimes – rec

«Το αποτέλεσμα είναι ευεργετικό μόνο για όσο είναι τοποθετημένη»

Τα προϊόντα taping ισχυρίζονται ότι επανεκπαιδεύουν τους μύες σας ώστε να κινούνται λιγότερο – αλλά αυτό δεν είναι ακριβές.

Πολλές από τις μάρκες ισχυρίζονται επίσης ότι η χρήση της ταινίας προσώπου θα επανεκπαιδεύσει τους μύες του προσώπου σας να μην κινούνται τόσο πολύ.

«Καθώς μεγαλώνετε, οι ρυτίδες εμφανίζονται συνήθως εκεί όπου οι μύες κινούνται επανειλημμένα, όπως γύρω από τα μάτια, το μέτωπο και το στόμα σας», δήλωσε ο Dr. Craig Lehrman, διευθυντής αισθητικής χειρουργικής στο The Ohio State University Wexner Medical Center.

Αλλά δεν μπορείτε απλώς να επανεκπαιδεύσετε τους μύες σας, δήλωσε η Florez-Pollack. «Όταν βάζουμε κάτι πάνω από το δέρμα με κανένα τρόπο δεν επηρεάζουμε τον μυ που προκαλεί τη συστολή. Έτσι, όταν αφαιρούμε την ταινία, ακόμη και αν η εμφάνιση του δέρματος προσωρινά εξομαλύνεται από την όποια συσκευή πίεσης, δεν αντιμετωπίζεται η πραγματική ρίζα της αιτίας των ρυτίδων, η οποία είναι η ίδια η μυϊκή σύσπαση».

@fer.faceyoga #papada #mandibula #ejerciciosasiaticos #transformacionfisica #ferfaceyoga ♬ Mambo No 5 – Lou Bega

Επιπλέον, αν φοράτε αυτή την ταινία κατά τη διάρκεια της νύχτας -όπως συνιστούν πολλές από τις μάρκες- δεν κάνετε στην πραγματικότητα πολλά πράγματα όσον αφορά τον περιορισμό της κίνησης του προσώπου σας, επειδή δεν χρησιμοποιείτε τόσες πολλές (ή και καθόλου) εκφράσεις του προσώπου σας καθώς κοιμάστε.

Ενώ η ταινία προσώπου (ή οι παρόμοιες ταινίες για το σαγόνι που κυκλοφορούν στο εμπόριο) μπορεί να βελτιώσει προσωρινά τις ρυτίδες και τη χαλάρωση του δέρματος, «το αποτέλεσμα είναι ευεργετικό μόνο για όσο είναι τοποθετημένη», δήλωσε ο Lehrman.

Στην πραγματικότητα, η χρήση της ταινίας προσώπου ενέχει κινδύνους

«Η εφαρμογή οποιουδήποτε τύπου κόλλας στο δέρμα σας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και απόφραξη των πόρων προκαλώντας συσσώρευση σμήγματος και εξανθήματα», δήλωσε ο Lehrman.

Η Florez-Pollack δήλωσε ότι παρατηρεί συχνά αλλεργίες και ερεθισμούς από την ταινία μεταξύ των ασθενών της.

«Γνωρίζουμε ότι οι κόλλες περιέχουν χημικές ουσίες που συνήθως βλέπουμε ότι όχι μόνο είναι ιδιαίτερα ερεθιστικές, αλλά επίσης, με την πάροδο του χρόνου, μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες», δήλωσε η Florez-Pollack.

*Με πληροφορίες από: Huffpost