Μπορεί μόλις τώρα να καταλάβατε τι σημαίνει «brat girl summer» και ποια είναι η Charli XCX. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τις υπέροχες grungy αυτού του κόσμου, εμπνευσμένες από τη δεκαετία του ’80 και τα ποπ είδωλα της γενιάς να «ντύνονται εαυτός τους».

Η γενιά Z έχει ήδη στο στόχαστρό της μια νέα ηρωίδα του στυλ που φοράει πολύ λιγότερο eyeliner.

Η πριγκίπισσα Άννα έχει ανακηρυχθεί σε It girl για την athleisure αισθητική που περιφέρει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, η οποία έχει γίνει πλέον viral στα social media.

Φοράει αυτό το στυλ με θρησκευτική ευλάβεια σε υπαίθριες δημόσιες εκδηλώσεις από τη δεκαετία του ’80 και αν, όπως η Άννα, νομίζετε ότι τα τεχνικά γυαλιά είναι καθαρά λειτουργικά και όχι μοντέρνα, απλά ξανασκεφτείτε το

Photo: REUTERS

Τα γυαλιά με τον καθρέφτη

Ναι, πραγματικά, εικοσάρηδες ανά τον πλανήτη έχουν ξετρελαθεί με αυτή τη royal εβδομηντάχρονη και τις πρακτικές δηλώσεις του στυλ της για τον καύσωνα.

Έχουν κολλήσει ιδιαίτερα με τα αξεσουάρ της: Η Άννα παρακολουθούσε τους τελικούς κωπηλασίας, ράγκμπι και ιππικής ομάδας, μετακινούμενη στη γαλλική πρωτεύουσα με τα αεροδυναμικά γυαλιά ηλίου της Adidas με καθρέφτη.

Φοράει αυτό το στυλ με θρησκευτική ευλάβεια σε υπαίθριες δημόσιες εκδηλώσεις από τη δεκαετία του ’80 και αν, όπως η Άννα, νομίζετε ότι τα τεχνικά γυαλιά είναι καθαρά λειτουργικά και όχι μοντέρνα, απλά ξανασκεφτείτε το.

Δείτε το βίντεο 

H rave κουλτούρα ζει και βασιλεύει

Tα shades δεν προορίζονται πλέον μόνο για ποδηλατοδρόμια και πίστες τρεξίματος, τα ρετρό γυαλιά έχουν γίνει hot ticket τα τελευταία δύο χρόνια, εμφανιζόμενα στις πασαρέλες των Stella McCartney, Burberry και Prada και ξεπουλώντας στις τεχνικές μάρκες Oakley και Nike.

Έχουν μετατραπεί σε ένα ηλιόλουστο βασικό στοιχείο για τους influencers του Instagram ενώ κάνουν για οτιδήποτε άλλο εκτός από γυμναστική, μάλλον ταιριάζουν καλύτερα στο glamping, στη χαλάρωση δίπλα στην πισίνα και στο dance floor των κλαμπ.

Ακόμα και η Βρετανίδα μοντέλο και παρουσιάστρια Alexa Chung καυχήθηκε πρόσφατα σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της ότι βρήκε ένα ζευγάρι «rave shades» σε σχήμα γυαλιών των 20 λιρών στα M&S πριν προλάβει μια πτήση.

Photo: REUTERS

Raver η Άννα;

Το TikTok υποτροπίασε, ωστόσο, όταν η πριγκίπισσα Άννα εντοπίστηκε με ένα γαλάζιο καπέλο Adidas Team GB αξίας 23 λιρών από τον κολοσσό JD Sports. Πλέον υπάρχουν 92,7 εκατομμύρια αναρτήσεις στην εφαρμογή με χρήστες που ξετρελαίνονται με τη στιλιστική επιλογή για το κεφάλι της.

Ως πρόεδρος της Βρετανικής Ολυμπιακής Ένωσης, μάλλον επέλεξε να το φορέσει για να αποφύγει τα υψηλά επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας και για να παραμείνει δροσερή ενώ μοίραζε τα μετάλλια.

Αλλά η γενιά Z αποφάσισε ότι η κύρια χρήση του είναι ως καπέλο για πάρτι (που λειτουργεί και ως αντηλιακή προστασία).

Μέσα στην εποχή η Άννα

Καθώς πρόκειται για το απόλυτο καλοκαίρι του αθλητισμού, δεν είναι περίεργο που τα αθλητικά ρούχα έχουν κατακτήσει το πνεύμα της εποχής. Αναμφισβήτητα η Άννα ήταν η αρχική θιασώτης του active ντυσίματος (πολύ Gen Z η πριγκίπισσα, τελικά), ενώ είναι ευρέως γνωστή για την επαναφορά παλαιών κομματιών.

Και με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών T20 να είναι ακόμα μπροστά μας, όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στην γκαρνταρόμπα της πριγκίπισσας – αν ζει, στην πραγματικότητα, το καλύτερο καλοκαίρι της ως brat girl, μένει να το δούμε.

*Με στοιχεία από thetimes.com | Αρχική Photo: REUTERS