Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας (05/08) στην Αμαλιάδα, όταν μία μητέρα μετέφερε νεκρό το 15 μηνών βρέφος της στο νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, η μητέρα έφτασε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο με το βρέφος στην αγκαλιά και φώναζε «το παιδί μου δεν αναπνέει».

Για πάνω από μιάμιση ώρα, γιατροί και νοσηλευτές κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να επαναφέρουν το μικρό αγοράκι στη ζωή, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα, καθώς είχε ήδη χάσει τη ζωή του.

Η πρώτη εκτίμηση για την αιτία θανάτου του βρέφους

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, δήλωσε ότι ο θάνατος του μωρού ενδέχεται να οφείλεται σε εισρόφηση.

«Το παιδί μου δεν αναπνέει» φώναζε η μητέρα

«Οι συνάδελφοι του νοσοκομείου Αμαλιάδας σήμερα το μεσημέρι έζησαν μία τραγωδία. Το αγοράκι 15 μηνών μεταφέρθηκε νεκρό από συγγενείς του στο νοσοκομείο. Οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό έκαναν ό,τι μπορούσαν, πολύ παραπάνω από ό,τι προβλέπει το πρωτόκολλο, αλλά δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν. Παραμένει στο νεκροθάλαμο και θα μεταφερθεί για ιατροδικαστική εξέταση. Οι συνάδελφοι είναι σοκαρισμένοι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου παιδιού αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Συγκλονισμένοι οι γιατροί – «Γιατί αστέρι μου, μας μαύρισες τις ψυχές»

Την ίδια ώρα, συγκλονισμένοι είναι οι γιατροί από το περιστατικό που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, που δυστυχώς -παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν- δεν είχε αίσια έκβαση.

Ο γιατρός του νοσοκομείου Αμαλιάδας, κ. Βαγγέλης Δημητρόπουλος, προχώρησε σε μία σπαρακτική ανάρτηση στο Facebook, τονίζοντας πως όλοι κλαίνε για τον τόσο πρόωρο χαμό του: «Γιατί αστέρι μου, μας μαύρισες τις ψυχές. Είμαστε όλοι πρώτα γονείς, και μετά γιατροί,νοσηλευτές και κλαίμε» έγραψε χαρακτηριστικά, ευχόμενος «καλό ταξίδι» στον μικρό άγγελο.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Γιατί μας έφυγες Άγγελέ μου; Επί μιάμισι ώρα κόντρα σε χρόνους, κανόνες, αρχές, παλεύαμε να δούμε ένα σημάδι ζωής σου, για να συνεχίσουμε, ακόμα, να παλεύουμε και για μια ζωή ακόμα, αν χρειαζόνταν, αρκεί να γυρνούσες πίσω. Μάταια… Εγώ, η Χαρά, η Ατζελίνα, η Νίκη, η Ζωή, η Γιώτα, όλοι μας δώσαμε τον αγώνα μας. Ήταν αγώνας ζωής για σένα αγγελούδι μου, αλλά κατέληξε μάταιος και μαύρος για όλους μας… Γιατί αστέρι μου, μας μαύρισες τις ψυχές. Είμαστε όλοι πρώτα γονείς, και μετά γιατροί,νοσηλευτές και κλαίμε! Γιατί; Πανούργε Χάρε, τι ζήλεψες από το αγγελούδι 15 μηνών! Καλό ταξίδι άγγελέ μου… Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το αγγελικό, ήσυχο, γαλήνιο, γελαστό, ατάραχο, προσωπάκι σου ως αρμόζει σε ενα αγγελούδι… Συλλυπητήρια στους γονείς σου, και στην οικογένειά σου, από όλους εμάς».