Μαρίνα Ζέας: Στον βυθό παραμένουν τα τρία γιοτ – Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία ανέλκυσής τους
Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ανέλκυσης των τριών βυθισμένων σκαφών στην Μαρίνα Ζέας.
- Η Ουγγαρία δίνει άσυλο σε πρώην υφυπουργό της Πολωνίας - Σε βάρος του ισχύει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
- Ο Σεργκέι Λαβρόφ υπαινίχθηκε έναν από τους όρους λήξης του πολέμου με την Ουκρανία
- Η «οδυνηρή» χριστουγεννιάτικη φωτογραφία του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον
- Πώς η υπόθεση Πελικό έδωσε άλλες διαστάσεις στη σεξουαλική βία
Στον βυθό της θάλασσας στη Μαρίνα Ζέας παραμένουν βυθισμένα τα 3 πολυτελή γιoτ που το βράδυ της περασμένης Πέμπτης έγιναν παρανάλωμα του πυρός.
Τρεις πολυτελείς θαλαμηγοί παραμένουν βυθισμένες στη Μαρίνα Ζέας.
Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ανέλκυσης των 3 βυθισμένων σκαφών στην Μαρίνα Ζέας.
Η επιχείρηση θα ξεκινήσει από το σκάφος που δεν έχει βυθιστεί τελείως. Ήδη οι δύτες βρίσκονται μέσα στον βυθό, χαρτογραφούν την περιοχή και την οριοθετούν. Στο σημείο αναμένεται πλωτό σκάφος με ειδικό γερανό, προκειμένου να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία με ιμάντες να τραβήξουν τα σκάφη από τον βυθό.
Πρώτα όμως θα γίνει διαδικασία αφαίρεσης των καυσίμων για να μην υπάρξει περαιτέρω ρύπανση του περιβάλλοντος.
Σοβαρά κενά ασφαλείας
Τα τεράστια κενά ασφαλείας και τις ελλείψεις στην πυροπροστασία των σκαφών που βρίσκονται στη μαρίνα Ζέας ξεσκέπασε η φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τρία σκάφη τα ξημερώματα της Παρασκευής.
Περιουσίες εκατομμυρίων και θέσεις εργασίας που χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, με τους διαχειριστές της μαρίνας Ζέας να μην μπορούν να κάνουν κάτι.
Όποιος βρεθεί πλέον στην πολυσύχναστη μαρίνα του Πειραιά βλέπει μια εικόνα καταστροφής, με τουριστικά σκάφη δεκάδων μέτρων να έχουν καεί ολοσχερώς, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Λιμενικό Σώμα απεγκλώβισε 10 άτομα από την προβλήτα, τα οποία εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες που έφταναν ακόμα και τα δέκα μέτρα και τους πυκνούς καπνούς της πυρκαγιάς.
Κίνδυνος ρύπανσης
Πέρα από την οικονομική καταστροφή για τους ιδιοκτήτες των σκαφών και τις δεκάδες θέσεις απασχόλησης που χάθηκαν, η περιοχή απειλείται για μια ακόμα φορά με θαλάσσια ρύπανση, καθώς το σημείο γέμισε καύσιμα και αποκαΐδια.
Όπως έγινε γνωστό, μερικές ώρες μετά την κατάσβεση της φωτιάς, που ξέσπασε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στο τουριστικό επιβατηγό πλοίο «Orianna» και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στα «Libra Y» και «Etra», τα τρία σκάφη βυθίστηκαν στη μαρίνα Ζέας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις