Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μαρίνα Ζέας: Υποβρύχια πλάνα από τις βυθισμένες θαλαμηγούς

Μαρίνα Ζέας: Υποβρύχια πλάνα από τις βυθισμένες θαλαμηγούς

Στο βίντεο ντοκουμέντο που θα δείτε ο δύτης, ελέγχει το βάθος, χαρτογραφεί τον πυθμένα, και παρατηρεί για τυχόν διαρροή καυσίμων από τις δεξαμενές πετρελαίου των θαλαμηγών

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν υποβρύχια πλάνα από τα βυθισμένα γιοτ στη Μαρίνα Ζέας, που το ξημέρωμα της Πέμπτης έγιναν παρανάλωμα του πυρός.

Στα πλάνα, που φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA καταγράφεται καρέ – καρέ η επιχείρηση των δυτών στα ύφαλα των βυθισμένων πλοίων για να ελέγξουν πιθανή διαρροή καυσίμων πριν αρχίσει η διαδικασία ανέλκυσής τους.

Δύτης φορώντας ειδικό εξοπλισμό, με υποβρύχια κάμερα καταγράφει τον θολωμένο βυθό στη Μαρίνας Ζέας στον Πειραιά, στο σημείο που βυθίστηκαν τα 3 πολυτελή γιοτ, από την φωτιά που ξέσπασε στην θαλαμηγό Οριάνα.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που θα δείτε ο δύτης, ελέγχει το βάθος, χαρτογραφεί τον πυθμένα, και παρατηρεί για τυχόν διαρροή καυσίμων από τις δεξαμενές πετρελαίου των θαλαμηγών.

«Η διαδικασία ανέλκυσης των σκαφών θα γίνει με ειδικό γερανό και με την βοήθεια ρυμουλκών θα τα σηκώσουμε όσα είναι στην επιφάνεια κι όσα είναι βυθισμένα θα μπουν δύτες για να γίνει απάντληση των πετρελαίων για να μην υπάρξει περαιτέρω ρύπανση», δήλωσε Γιώργος Βαλλής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών.

Από νωρίς το πρωί, ειδικό κλιμάκιο με δύτες οριοθετούν την περιοχή για να τοποθετηθεί ο πλωτός γερανός με τη βοήθεια ρυμουλκού. Πρόκειται για μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και επιμονή.

Η επιχείρηση ανέλκυσης των βυθισμένων γιοτ

Σειρά πρώτα έχει το σκάφος Οριάνα, αυτό το οποίο δεν έχει βυθιστεί τελείως. Πλωτός γερανός θα ξεκινήσει την διαδικασία ανέλκυσης της θαλαμηγού.

Αμέσως μετά, σειρά θα πάρουν τα άλλα δύο βυθισμένα σκάφη. Οι δύτες θα τα δέσουν με ειδικούς ιμάντες για να μπορέσει στη συνέχεια να γίνει η ανέλκυση τους, από τον πλωτό γερανό.

«Θα σηκωθούν κι αυτά να μπουν στον πλωτό γερανό και με την βοήθεια των ρυμουλκών θα φύγουν από την Μαρίνα Ζέας και θα πάνε στο Πέραμα σε κάποιον ναυπηγείο όπου εκεί θα μπορούν να δουν η πραγματογνώμονες από τι προήλθε η φωτιά», περιέγραψε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης πληρωμάτων ιδιωτικών & επαγγελματικών θαλαμηγών.

Σύμφωνα με το MEGA, πέρα από την οικονομική καταστροφή για τους ιδιοκτήτες των θαλαμηγών που φτάνουν τα 30.000.000 ευρώ και τις δεκάδες θέσεις απασχόλησης που χάθηκαν, η περιοχή απειλείται για μια ακόμα φορά με θαλάσσια ρύπανση, καθώς το σημείο γέμισε καύσιμα και αποκαΐδια.

Must in

Πιάνουν δουλειά τα τρυπάνια της ExxonMobil στα ανοιχτά της Κύπρου

«Εντοπίσαμε αρκετά μεγάλες προοπτικές και το επόμενο στάδιο είναι να φέρουμε ένα γεωτρύπανο και να τις ελέγξουμε» δηλώνει στέλεχος της ExxonMobil, προαναγγέλοντας γεωτρήσεις στα ανοιχτά της Κύπρου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024