Η «Κοιλάδα του Θανάτου» σπάει τα θερμόμετρα
Επιβεβαιώνει τη φήμη της ως του πιο θερμού μέρους του πλανήτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
- Πατέρας βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη κόρη του σε άγνωστους άνδρες - Σοκάρει υπόθεση στη Γαλλία
- Πολάκης: Τη Δευτέρα θα είμαι μπροστάρης σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ
- Φάμελλος: Τυχοδιώκτης ο Κασσελάκης – Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει το πάρτι δισεκατομμυρίων του Μητσοτάκη
- Το «εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών» στην Ιαπωνία έχει να μας διδάξει πολλά
Τον θερμότερο μήνα της ιστορίας της καταγράφει η διάσημη «Κοιλάδα του Θανάτου» που ονομάστηκε έτσι επειδή μια ομάδα ανθρώπων που κατευθύνθηκαν προς την Καλιφόρνια το χειμώνα του 1849 με 1850 φοβήθηκαν ότι το μέρος ήταν τόσο αφιλόξενο για την ανθρωπότητα που θα πέθαιναν εκεί.
Το πιο ξηρό μέρος της Βόρειας Αμερικής και το δεύτερο ξηρότερο ολόκληρου του πλανήτη, μετά την έρημο Ατακάμα στη Χιλή,κατέγραψε τον Ιούλιο τον θερμότερο μήνα που έχει καταγραφεί ποτέ όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων (NPS).
Το NPS ανακοίνωσε ότι το πάρκο είχε μέση 24ωρη θερμοκρασία 42,5 °C ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 42,3 °C που είχε σημειωθεί το 2018.
Ο μετεωρολογικός σταθμός στο Furnace Creek κατέγραψε 54 °C
Τον Ιούλιο, η μέση υψηλή θερμοκρασία στην «Κοιλάδα του Θανάτου» ήταν 49,9 °C. Σύμφωνα με το NPS, στο πάρκο, επί εννέα ημέρες οι υψηλότερες θερμοκρασίες έφτασαν τους 51,7 °C. Η υψηλότερη θερμοκρασία τον περασμένο μήνα ήταν στις 7 Ιουλίου, όταν ο μετεωρολογικός σταθμός στο Furnace Creek κατέγραψε 54 °C.
«Ζήσαμε τον πιο ζεστό μήνα στην ιστορία, στο πιο ζεστό μέρος της Γης! Έξι από τα δέκα θερμότερα καλοκαίρια έχουν έρθει τα τελευταία 10 χρόνια, γεγονός που θα πρέπει να μας αφυπνίσει», δήλωσε ο επόπτης του πάρκου Mike Reynolds.
«Μήνες-ρεκόρ όπως αυτός θα μπορούσαν να γίνουν ο κανόνας, καθώς συνεχίζουμε να βλέπουμε την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Οι επισκέπτες του πάρκου θα πρέπει να προγραμματίσουν εκ των προτέρων και να έρθουν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν ακραίες θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες», πρόσθεσε ο Reynolds.
56,6 βαθμούς Κελσίου τον Ιούλιο του 1913
Η έντονη ζέστη έχει οδηγήσει σε πολλαπλά απειλητικά περιστατικά που σχετίζονται με τη ζέστη. Στις 7 Ιουλίου, ένας μοτοσικλετιστής που επισκέφθηκε το πάρκο πέθανε από την έκθεση στη ζέστη, ενώ ένα άλλο άτομο εισήχθη στο νοσοκομείο καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 53,3 °C. Οι επισκέπτες ήταν μέλη μιας ομάδας μοτοσικλετιστών έξι ατόμων που ταξίδευαν στην περιοχή Badwater Basin του πάρκου εν μέσω καυτών θερμοκρασιών.
Λίγες εβδομάδες αργότερα, ένας Βέλγος τουρίστας υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού στα πόδια του και νοσηλεύτηκε στο Λας Βέγκας αφού έχασε τις σαγιονάρες του στο πάρκο.
Οι θερμοκρασίες στην «Κοιλάδα του Θανάτου» μπορεί να φτάσουν σε απίστευτα ανθυγιεινά επίπεδα για κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στην περιοχή, όπως τον Ιούλιο του 1913, που καταγράφηκαν 56,6 βαθμούς Κελσίου.
Οι υπεύθυνοι του πάρκου προτρέπουν τους ταξιδιώτες στην «Κοιλάδα του Θανάτου» να μένουν σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια από ένα κλιματιζόμενο όχημα, να πίνουν άφθονο νερό, να τρώνε αλμυρά σνακ και να φορούν καπέλο και αντηλιακό.
Η συμβουλή του πάρκου έρχεται λίγες ημέρες μετά τα προσωρινά στοιχεία της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus που αποκάλυψε ότι η 22α Ιουλίου ήταν η θερμότερη ημέρα που έχει καταγραφεί στη Γη, με τη θερμοκρασία του αέρα στην επιφάνεια του πλανήτη να φτάνει τους 17,15 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις