Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ο Τόμι Ρόμπινσον λιάζεται στην Αγία Νάπα, ενώ υποδαυλίζει τους φόβους για τους «μετανάστες» στο διαδίκτυο

Ο Τόμι Ρόμπινσον λιάζεται στην Αγία Νάπα, ενώ υποδαυλίζει τους φόβους για τους «μετανάστες» στο διαδίκτυο

Ο πρώην ηγέτης της English Defence League, ο οποίος διέφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη Κυριακή για να αποφύγει μια ακρόαση στο δικαστήριο, έχει τώρα καταλύσει σε ένα all-inclusive θέρετρο αξίας 400 λιρών τη βραδιά στα περίχωρα της κυπριακής παραθαλάσσιας πόλης.

Ο ακροδεξιός Τόμι Ρόμπινσον εθεάθη να χαλαρώνει δίπλα στην πισίνα ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην Αγία Νάπα, ενώ ταυτόχρονα υποδαυλίζει τις φυλετικές ταραχές στη Βρετανία.

Ο πρώην ηγέτης της English Defence League, ο οποίος διέφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη Κυριακή για να αποφύγει μια ακρόαση στο δικαστήριο, έχει τώρα καταλύσει σε ένα all-inclusive θέρετρο αξίας 400 λιρών τη βραδιά στα περίχωρα της κυπριακής παραθαλάσσιας πόλης.

Πέρασε την περασμένη εβδομάδα ανεβάζοντας έναν χείμαρρο αναρτήσεων που υποστήριζαν βίαιες επιθέσεις σε υποτιθέμενα «ξενοδοχεία μεταναστών», ζητώντας «μαζικές απελάσεις» και υποστηρίζοντας ότι η συνεχιζόμενη αναταραχή τροφοδοτείται από «μουσουλμάνους» και «μετανάστες».

O χορός των fake news και της συνωμοσιολογίας

Οι αναρτήσεις του περιλάμβαναν ψευδείς φήμες ότι ένας ύποπτος για ένα νέο μαχαίρωμα εκείνο το Σαββατοκύριακο ήταν μουσουλμάνος και ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι μετανάστες επιτίθενται σεξουαλικά σε ανθρώπους.

Ο Ρόμπινσον, 41 ετών, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως δημοσιογράφο, απαθανατίστηκε την Κυριακή να κοιμάται σε ξαπλώστρες, ενώ κατά διαστήματα άνοιγε τα μάτια του για να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό του.

Εθεάθη επίσης να διαβάζει ένα βιβλίο του συνωμοσιολόγου Patrick Byrne, το οποίο προωθεί καταρριφθέντες ισχυρισμούς ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε τις εκλογές του 2020 λόγω απάτης που οργανώθηκε από κυβερνητικούς εγκάθετους.

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Ισχυρίζεται ότι τα παιδιά του φοβούνται

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο λογαριασμός X του Ρόμπινσον φιλοξένησε δέκα αναρτήσεις.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία αποκάλυψε πρώτη την τοποθεσία χωρίς να κατονομάσει το ξενοδοχείο, ο Ρόμπινσον διαμένει στο ξενοδοχείο με την οικογένεια και τους φίλους του και ακολουθεί ένα χαλαρό πρόγραμμα που περιλαμβάνει άφθονο χρόνο στην πισίνα και δείπνα σε εστιατόρια.

Ο 41χρονος ισχυρίζεται τώρα ότι το δημοσίευμα αποτελεί μέρος μιας «επίθεσης του κατεστημένου» και ότι τα παιδιά του «φοβούνται ότι οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να τα πάρουν», παρόλο που το ξενοδοχείο δεν κατονομάζεται δημόσια.

Ο ακροδεξιός ακτιβιστής κατηγορείται ότι παραβίασε τους όρους δικαστικής εντολής του 2021 που του επιβλήθηκε όταν μηνύθηκε επιτυχώς από τον Σύρο πρόσφυγα Τζαμάλ Χιτζάζι για ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τον ίδιο

Photo: X

Εν τω μεταξύ, ταραχοποιοί εμπνευσμένοι από τον Ρόμπινσον επιτέθηκαν σε ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο / Photo: REUTERS

Ο Ρόμπινσον έδειξε μόνος του που βρίσκεται

Για την τοποθεσία του ξενοδοχείου, ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εικασίες από πολλούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βάσει ενδείξεων σε διάφορες φωτογραφίες και βίντεο που μοιράστηκε και ο ίδιος στα σόσιαλ, συμπεριλαμβανομένης μιας selfie από το γυμναστήριο όπου φορούσε ένα βραχιολάκι με το λογότυπο του ξενοδοχείου.

Ο Ρόμπινσον αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της περασμένης Κυριακής με εγγύηση χωρίς όρους μετά τη σύλληψή του το Σαββατοκύριακο – αλλά δεν εμφανίστηκε στο Βασιλικό Δικαστήριο τη Δευτέρα.

Ο ακροδεξιός ακτιβιστής κατηγορείται ότι παραβίασε τους όρους δικαστικής εντολής του 2021 που του επιβλήθηκε όταν μηνύθηκε επιτυχώς από τον Σύρο πρόσφυγα Τζαμάλ Χιτζάζι για ψευδείς ισχυρισμούς σχετικά με τον ίδιο.

O Ρόμπινσον δηλώνει δημοσιογράφος / Photo: Daily Mail

Συνελήφθη βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων

Διατάχθηκε να καταβάλει στον Hijazi 100.000 λίρες και, όπως είναι η συνήθης πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις, του απαγορεύτηκε να επαναλάβει τους ισχυρισμούς – αλλά ένας «φάκελος αποδεικτικών στοιχείων» φέρεται να δείχνει ότι το έκανε ούτως ή άλλως.

Η λιμενική αστυνομία τον συνέλαβε το περασμένο Σάββατο επειδή φέρεται να μην συνεργάστηκε σε έλεγχο που έγινε στη σήραγγα της Μάγχης, στο Φόλκστον του Κεντ.

Συνελήφθη βάσει των αντιτρομοκρατικών νόμων που επιτρέπουν γενικά στην αστυνομία να διενεργεί τέτοιους ελέγχους σε λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι ο Ρόμπινσον βγήκε με εγγύηση στις 10 το βράδυ και στη συνέχεια έφυγε από το Ηνωμένο Βασίλειο με τρένο της Eurostar.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα φέρεται να είχε προβάλει ένα ντοκιμαντέρ, παρά τις δικαστικές εντολές, σε μια συγκέντρωση στο κεντρικό Λονδίνο. Η ταινία, Silenced, επαναλάμβανε τους ψευδείς ισχυρισμούς που ο Ρόμπινσον, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Stephen Yaxley-Lennon, έκανε για τον Hijazi.

*Με στοιχεία από metro.co.uk | Αρχική Photo: Daily Mail

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Ρομέν Πιτό αναλαμβάνει την Κ19

Ο Ρομέν Πιτό θα είναι ο νέος προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης Κ19 του Ολυμπιακού – Ποιος είναι ο Γάλλος με την τεράστια εμπειρία από τη Ligue 1 και το πλούσιο βιογραφικό…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024