Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φαγητό και καλοκαίρι: Αυτές οι τροφές επιταχύνουν και διατηρούν το μαύρισμά σας

Φαγητό και καλοκαίρι: Αυτές οι τροφές επιταχύνουν και διατηρούν το μαύρισμά σας

Γνωρίζατε ότι αυτό που τρώτε μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε το μαύρισμά σας περισσότερο;

Καθώς ο Αύγουστος έφτασε και ο ήλιος μας χαρίζει τις χρυσές του ακτίνες, πολλοί από εμάς επιδιώκουμε το τέλειο μαύρισμα.

Τα αντηλιακά και η φροντίδα του δέρματος μετά την ηλιοθεραπεία είναι σαφώς απαραίτητα για να διατηρήσουμε λαμπερό και μαυρισμένο το δέρμα μας. Ωστόσο, σημαντικό δεν είναι μόνο να εφαρμόζετε τα σωστά αντηλιακά, για να αναδείξετε μια τέλεια επιδερμίδα στην παραλία, αλλά και να τρώτε τις σωστές τροφές.

Από τα καρότα μέχρι τις ντομάτες, αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν στο μαύρισμα

Για να αποκτήσετε ένα γρήγορο και υγιές μαύρισμα, χωρίς κινδύνους για το δέρμα, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μια κατάλληλη διατροφή, καταναλώνοντας τροφές που ευνοούν το μαύρισμα.

Για να έχετε άριστα αποτελέσματα, σύμφωνα με το US News Health, καλό θα ήταν να αρχίσετε να καταναλώνετε τακτικά αυτές τις τροφές τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την έκθεση στον ήλιο.

Ποιες είναι όμως αυτές;

Μιλάμε για τροφές που, χάρη στη θρεπτική τους πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων, διευκολύνουν το μαύρισμα, καθώς διεγείρουν την παραγωγή μελανίνης και βοηθούν στη διατήρηση της τόνωσης του δέρματος, προστατεύοντας επίσης τον οργανισμό μας από τη ζέστη του καλοκαιριού.

Από τα καρότα μέχρι τις ντομάτες, αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν στο μαύρισμα.

Καρότα

Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ο οργανισμός μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Αυτό το θρεπτικό συστατικό όχι μόνο προάγει την υγεία του δέρματος αλλά και ενισχύει το φυσικό του χρώμα. Το β-καροτένιο βοηθά στην παραγωγή μελανίνης, της χρωστικής ουσίας που είναι υπεύθυνη για το μαυρισμένο χρώμα του δέρματός σας.

Αποτελούν επίσης, έναν εξαιρετικό σύμμαχο για την καλοκαιρινή μας διατροφή, επειδή είναι πλούσια σε νερό και μεταλλικά άλατα, καθώς και επειδή είναι χαμηλής θερμιδικής αξίας.

Κεράσια

Σε σύγκριση με άλλα κόκκινα φρούτα, τα κεράσια περιέχουν υψηλότερο ποσοστό β-καροτίνης. Επομένως, μπορείτε να τα καταναλώνετε ως τακτικό σνακ στην παραλία για να τα εναλλάσσετε με φράουλες, καρπούζι, σμέουρα και κράνμπερι: το ιδανικό θα ήταν να τα καταναλώνετε μαζί σε μια πλούσια φρουτοσαλάτα ή να ετοιμάζετε έναν υγιεινό χυμό.

Επιπλέον, έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία προστατεύει το δέρμα από ορισμένες επιπτώσεις του ήλιου, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης γήρανσης.

Βερίκοκα και ροδάκινα

Όλα τα πορτοκαλί φρούτα πρέπει να βρίσκονται στη διατροφή μας το καλοκαίρι. Έτσι και τα ροδάκινα καθώς και τα βερίκοκα που αποτελούν εξαιρετική πηγή προβιταμίνης Α και β-καροτίνης, και βοηθούν στην ενεργοποίηση της μελανίνης.

Το βερίκοκο περιέχει έως και 500 mg βιταμίνης Α ανά 100 γραμμάρια προϊόντος. Μεταξύ των φρούτων είναι αυτό που ευνοεί περισσότερο το μαύρισμα, χάρη στο β-καροτένιο που διεγείρει την παραγωγή μελανίνης. Τα βερίκοκα περιέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες επίσης προάγουν την ευεξία του εντέρου.

Τα ροδάκινα είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C. Επομένως, βοηθούν όχι μόνο στη διευκόλυνση του μαυρίσματος, αλλά προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση.

Πιπεριές

Οι πιπεριές είναι επίσης πλούσιες σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Άλλα τρόφιμα με παρόμοιες ιδιότητες είναι τα λεμόνια, τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια. Είτε είναι κίτρινες, είτε κόκκινες, είτε πράσινες, βάλτε τις πιπεριές στην καλοκαιρινή σας διατροφή, για να διεγείρετε τη μελανίνη και να αποκτήσετε χρυσό μαύρισμα.

Αυγά

Τα αυγά, ιδίως ο κρόκος, περιέχουν βιταμίνη Β6, ωμέγα-3 και ωμέγα-6, τα οποία ενυδατώνουν το δέρμα και προάγουν το μαύρισμα.

Μην τρώτε όμως πάρα πολλά, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή β-καροτενίου και λυκοπενίου, τα οποία είναι και τα δύο ευεργετικά για το δέρμα σας.

Το λυκοπένιο, ειδικότερα, συμβάλλει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες της υπεριώδους ακτινοβολίας και μπορεί να ενισχύσει το μαύρισμά σας.

Όσο και να προσέχετε το τι τρώτε το καλοκαίρι, ένα είναι το πιο σημαντικό: Όταν εκτίθεται στον ήλιο, το δέρμα μας μπορεί να αφυδατωθεί, οπότε η άφθονη κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για το τέλειο χρυσαφένιο χρώμα και την όμορφη επιδερμίδα.

Τώρα είστε έτοιμοι για μαύρισμα!

Sports in

Αποθεωτική υποδοχή στον Μίλτο Τεντόγλου – Οι αγκαλιές και τα πειράγματα στον χρυσό Ολυμπιονίκη (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου επέστρεψε στο Ολυμπιακό Χωριό και έγινε δέκτης αποθεωτικής υποδοχής από τους συναθλητές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2024