Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ψάχνεις φοιτητικό σπίτι; Οι περιοχές και τα κριτήρια για να καταλήξεις στην ιδανική επιλογή!

Ψάχνεις φοιτητικό σπίτι; Οι περιοχές και τα κριτήρια για να καταλήξεις στην ιδανική επιλογή!

Αποστάσεις, επιλογές διασκέδασης και ευέλικτες μετακινήσεις είναι τα «τσεκ» που σε οδηγούν στο κατάλληλο σπίτι.

Έπειτα από 12 χρόνια στα θρανία, έφτασε η στιγμή της μετάβασης από τη σχολική αίθουσα σε ένα αμφιθέατρο. Και παρότι αυτή η μετάβαση σε ενθουσιάζει, την ίδια στιγμή σε προβληματίζει, διότι σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας ζωής, μίας ζωής μακριά από τον τόπο κατοικίας σας. Συνεπώς, αν δεν έχεις ήδη ξεκινήσει το ψάξιμο για ένα φοιτητικό σπίτι που θα εξασφαλίζει άνεση, πρόσβαση και ασφάλεια, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως πρόκειται για μία διαδικασία που απαιτεί υπομονή, περπάτημα και προσεκτική έρευνα των διαθέσιμων επιλογών.

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος για άγχος, διότι είμαστε εμείς εδώ για εσένα, για να σε καθοδηγήσουμε βήμα βήμα στην περιπέτεια εύρεσης φοιτητικού σπιτιού. Και φυσικά, το πρώτο βήμα αυτής της αποστολής είναι να επισκεφθείς το Spitogatos το οποίο διαθέτει ειδικά σχεδιασμένη σελίδα για αναζήτηση φοιτητικού σπιτιού, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να επιλέξεις τη σχολή φοίτησης και να αναζητήσεις φοιτητικά σπίτια σε κοντινές περιοχές. Αφού επικοινωνήσεις με αγγελιοδότες (μεσιτικά γραφεία, ιδιοκτήτες, κλπ.) και δεις ποια ακίνητα είναι διαθέσιμα, θα προγραμματίσεις μία επίσκεψη, ώστε να παρθεί η τελική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, οργάνωσε έγκαιρα την αναζήτησή σου, ώστε να καταλήξεις σε κάποιες επιλογές σπιτιών πριν ταξιδέψεις (οικογενειακώς ή όχι) στο μέρος φοίτησης. Μην βιαστείς να κλείσεις το πρώτο σπίτι που θα δεις, αν δεν ικανοποιεί απόλυτα τον/την φοιτητή/φοιτήτρια ή υπερβαίνει το budget σας ή δεν βρίσκεται γύρω από την περιοχή που είναι το πανεπιστήμιο. Άλλωστε, ένα φοιτητικό σπίτι σε κεντρικό σημείο μίας πόλης και όχι τόσο κοντά στη σχολή, έχει και τα θετικά του όπως πιο εύκολη πρόσβαση σε αγορές και σε επιλογές διασκέδασης. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τα κριτήρια που χρειάζεται να λάβεις υπόψιν αναζητώντας το ιδανικό φοιτητικό σπίτι.

Πέντε κριτήρια για να βρεις το ιδανικό σπίτι σε κάθε φοιτητουπόλη της Ελλάδας

  1. Υπολογίζοντας την απόσταση από τη σχολή στο σπίτι

Η απόσταση του σπιτιού από τη σχολή φοίτησης, είναι ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια, αυτό που θα κάνει πιο στοχευμένη την αναζήτησή σου. Ωστόσο, μην περιοριστείς μόνο στις γειτονιές γύρω από τη σχολή. Αν αναφερόμαστε σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Αθήνας, μπορείς να ψάξεις για σπίτι όχι μόνο κοντά στο Πανεπιστήμιο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας που μπορεί για παράδειγμα να προσφέρουν καλή σύνδεση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αν αναφερόμαστε σε κάποια σχολή στην επαρχία, σε ένα μικρό μέρος όπου οι αποστάσεις είναι σημαντικά μικρότερες, μπορείς να δεις και επιλογές σπιτιών που βρίσκονται σχετικά κοντά στη Σχολή αλλά και σε αγορές και επιλογές διασκέδασης.

  1. Εύκολες, ευέλικτες και γρήγορες μετακινήσεις

Ένα εξίσου σημαντικό κριτήριο είναι η εύκολη πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς, ειδικά αν το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε μία πόλη όπως η Αθήνα, όπου οι αποστάσεις είναι μεγάλες. Στην προκειμένη, περιοχές όπως το Παγκράτι, η Καλλιθέα, τα Ιλίσια αλλά και το κέντρο, δηλαδή η «καρδιά» της πρωτεύουσας, είναι τα μέρη που εξυπηρετούν περισσότερο από άποψη συγκοινωνίας, για αυτό έχουν αναδειχθεί και σε περιοχές με καλή πρόσβαση στα ΜΜΜ, σύμφωνα με τις αξιολογήσεις χρηστών του Spitogatos. Διαθέτουν κοντινούς σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, αλλά και πολλά δρομολόγια του ΟΑΣΑ, προσφέροντας εύκολη, γρήγορη πρόσβαση σε πολλές περιοχές, όπως η Πανεπιστημιούπολη, τα Εξάρχεια, η Πολυτεχνιούπολη και το Αιγάλεω, μέρη της Αθήνας όπου στεγάζονται τα μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

  1. Επιλογές γιαπαρεΐστικες φοιτητικές εμπειρίες

Κακά τα ψέματα. Φοιτητική ζωή ίσον διασκέδαση, καφέδες, ξενύχτια, προβολές, πάρτι, φεστιβάλ, παρεΐστικες βόλτες και εμπειρίες που θα βοηθήσουν έναν πρωτοετή φοιτητή να διευρύνει τον κύκλο του, να κοινωνικοποιηθεί και έτσι, να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Ναι, η πρωτεύουσα προσφέρει αναρίθμητες επιλογές στο κομμάτι της διασκέδασης, όχι μόνο μπαράκια και καφέ, αλλά μουσεία, θέατρα, εκθεσιακούς χώρους, με τα Εξάρχεια, το Κουκάκι και το Παγκράτι να… πρωτοστατούν. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, το ιστορικό κέντρο και η Άνω Τούμπα είναι οι περιοχές που αξιολογήθηκαν πολύ ψηλά για τις επιλογές νυχτερινής ζωής και διασκέδασης ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι περιοχές που σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των χρηστών του Spitogatos προσφέρουν πολλές και διαφορετικές επιλογές στο κομμάτι της διασκέδασης είναι το κέντρο των Χανίων, το κέντρο των Τρικάλων και του Ηρακλείου Κρήτης, το κέντρο των Ιωαννίνων, και το κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

  1. Πρόσβαση σε κεντρικές αγορές και σούπερ μάρκετ

Ένα ζήτημα που χρειάζεται να λάβεις υπόψιν ψάχνοντας για το φοιτητικό σπίτι , είναι η εύκολη πρόσβαση σε κεντρικές αγορές. Kαλό θα ήταν ένα φοιτητικό σπίτι να βρίσκεται κοντά σε κάποια κεντρική αγορά, σούπερ μάρκετ, φούρνο και άλλα καταστήματα ώστε να υπάρχει έυκολη και άμεση πρόσβαση και να αποφεύγονται ταλαιπωρίες. Σύμφωνα με τις γνώμες χρηστών του Spitogatos, μερικές περιοχές της Αθήνας που αξιολογήθηκαν ψηλά για την καλή πρόσβαση σε αγορές είναι η Κυψέλη, το Παγκράτι, η Καλλιθέα, το κέντρο της Νέας Σμύρνης και τα Εξάρχεια. Στη Θεσσαλονίκη οι περιοχές που ξεχώρισαν για την καλή πρόσβαση σε αγορές είναι το κέντρο, η Αγία Τριάδα και η Κάτω Τούμπα. Άλλες γειτονιές εκτός της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας που προσφέρουν καλή πρόσβαση σε αγορές είναι το κέντρο της Λάρισας, το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, η Πόλη της Ρόδου και το κέντρο των Ιωαννίνων.

  1. Ενοικίαση επιπλωμένου ή μη επιπλωμένου σπιτιού;

Είσαι σε δίλημμα μεταξύ της ενοικίασης επιπλωμένου ή μη επιπλωμένου φοιτητικού σπιτιού; Για να πάρεις την καλύτερη απόφαση, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε επιλογής. Για παράδειγμα, ένα επιπλωμένο σπίτι επιτρέπει στον φοιτητή να εγκατασταθεί άμεσα, χωρίς να επενδύσει σε έπιπλα και συσκευές, μειώνοντας έτσι το αρχικό κόστος της μετακόμισης. Επίσης, του δίνει τη δυνατότητα και την ευελιξία να φύγει όποτε θέλει χωρίς να χρειαστεί να μεταφέρει έπιπλα και συσκευές. Ωστόσο, ένα επιπλωμένο σπίτι είναι συνήθως πιο ακριβό από ένα μη επιπλωμένο, ενώ περιορίζει τον φοιτητή στη διαμόρφωση και τη διασκόσμηση του χώρου, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του. Αντίθετα, η ενοικίαση ενός μη επιπλωμένο σπιτιού δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα φοιτητικό σπίτι ακριβώς όπως το έχεις φανταστεί. Θα χρειαστείς όμως αρχικά ένα budget για αγορά συσκευών και επίπλων, τα οποία βέβαια θα χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον για όσο διαρκούν οι σπουδές.

Μπορεί η επιλογή του ιδανικού φοιτητικού σπιτιού να είναι μία αποστολή που απαιτεί χρόνο και υπομονή, όμως έχοντας στο μυαλό σου τα παραπάνω κριτήρια, είναι σίγουρο πως θα λάβεις την καλύτερη δυνατή απόφαση! Μην χάνεις άλλο χρόνο, λοιπόν! Μπες σήμερα κιόλας στο Spitogatos, δημιούργησε έναν λογαριασμό και ξεκίνα την αναζήτησή σου. Μην ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις για τα κριτήρια που έχεις ορίσει, ώστε να ενημερώνεσαι τακτικά για νέες αγγελίες που αναρτώνται και ταιριάζουν σε αυτό που ψάχνεις. Έτσι, ανάμεσα από χιλιάδες αγγελίες θα ανακαλύψεις το φοιτητικό σπίτι το οποίο θα «σηματοδοτήσειι» το συναρπαρστικό αυτό νέο κεφάλαιο που λέγεται φοιτητική ζωή!

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Ρομέν Πιτό αναλαμβάνει την Κ19

Ο Ρομέν Πιτό θα είναι ο νέος προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης Κ19 του Ολυμπιακού – Ποιος είναι ο Γάλλος με την τεράστια εμπειρία από τη Ligue 1 και το πλούσιο βιογραφικό…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024