Λίγα πράγματα συγκρίνονται με τον ενθουσιασμό που σε «πλημμυρίζει», ενώ προετοιμάζεσαι για το ξεκίνημα της φοιτητικής σου ζωής, ειδικά αν πρόκειται να σπουδάσεις μακριά από τον τόπο διαμονής σου. Για εμένα είναι μία περίοδος που ακόμα, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες αναπολώ με νοσταλγία. Έπειτα από έναν δύσκολο χειμώνα με ατελείωτο διάβασμα, ανυπομονούσα για τη στιγμή που επιτέλους θα άραζα μόνη στο πρώτο, δικό μου, ενήλικο σπίτι, στο «καταφύγιο» που θα φιλοξενούσε τις στιγμές της πιο ξέγνοιαστης και δημιουργικής περίοδος της ζωής μου, δηλαδή της φοιτητικής μου ζωής.

Η προετοιμασία απαιτούσε ψάξιμο σε αγγελίες, πολύ περπάτημα, υπομονή και πάνω από δέκα επισκέψεις σε υποψήφια σπίτια, όμως, έχοντας για «συμμάχους» τους γονείς μου και τον απόλυτο one stop shop προορισμό για φοιτητές, βρέθηκα αραχτή στο cosy σαλονάκι του φοιτητικού μου σπιτιού, πριν καν το καταλάβω. Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς όπως το είχα φανταστεί, ίσως και λίγο καλύτερο, αφού χάρη στην ποικιλία των Praktiker σε έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, μικροσυσκεύες, διακοσμητικά και λευκά είδη, είδη βεράντας και κήπου, κατάφερα να διαμορφώσω ένα άνετο, λειτουργικό και φιλόξενο «παλατάκι», ιδανικό για me-time απογεύματα, μεταμεσονύχτια μελέτη, αλλά και παρεΐστικες μαζώξεις που γράφουν ιστορία.

Διεκδίκησε ένα πρακτικό, eco-friendly όχημα για τις φοιτητικές σου βόλτες

Για να είμαι ειλικρινής, είχα προετοιμαστεί τόσο καλά που δεν μου έλειψε τίποτα. Ωστόσο, αν με ρωτάς τι άλλο θα ήθελα να έχω, θα σου έλεγα ένα πρακτικό, οικονομικό όχημα πόλης, με το οποίο θα πηγαινοερχόμουν στη σχολή και θα πραγματοποιούσα τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Ναι, τότε θα ήμουν σούπερ.

Τα καλά νέα, βέβαια, είναι πως εσύ έχεις τη δυνατότητα να μπεις με… τέσσερις ρόδες στη φοιτητική σου ζωή, αρκεί να πραγματοποιήσεις αγορές επίπλων και οικιακών συσκευών αξίας 199 ευρώ και άνω από τα Praktiker. Έτσι, θα μπεις αυτόματα στην κλήρωση για να διεκδικήσεις ένα από τα δύο οχήματα Citroën Ami, συνολικής αξίας 21.200 ευρώ.

Πράγματι, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ό,τι πρέπει για φοιτητές. Είναι πρακτικό, ηλεκτρικό, ιδανικό για μετακινήσεις εντός πόλης αφού χωράει παντού, έχει αυτονομία 75 χιλιομέτρων με 4 ώρες φόρτιση (και σε οικιακή πρίζα), ενώ οδηγείται από άτομα άνω των 16 ετών με άδεια μοτοποδηλάτου. Με λίγα λόγια, είναι ό,τι σου λείπει για να ζήσεις μία φοιτητική ζωή, δίχως περιορισμούς.

Έτσι θα διαμορφώσεις εύκολα και άμεσα το φοιτητικό σπίτι που ονειρεύεσαι

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως μπορεί να μην ζήσεις για πάντα στο φοιτητικό σου σπίτι, όμως, είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα «ανθίσεις» τα επόμενα χρόνια, εκεί που θα μαζεύεις τα βράδια τους φίλους σου, εκεί που θα μάθεις να μένεις μόνος και να κρατάς παρέα στον εαυτό σου, εκεί που θα γιορτάσεις τις επιτυχίες και τις… πανωλεθρίες της ενήλικης ζωής.

Ακριβώς για αυτό, το σπίτι σου πρέπει να είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στην ανάγκη σου για ξεκούραση, διάβασμα, για μία πολυάσχολη ζωή, να σου εμπνέει χαλάρωση και ηρεμία. Και ναι, ακόμη και αν δεν έχεις ιδέα από interior design, χάρη στην #TeamPraktiker, αλλά και τις λύσεις Praktiker για το φοιτητικό σπίτι, είτε τα μεμονωμένα προϊόντα, είτε τα έτοιμα πακέτα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού, θα συμπληρώσεις την checklist των αγορών σου και το σπίτι σου θα είναι έτοιμο πριν καν το καταλάβεις.

Όσο για την συναρμολόγηση και την εγκατάσταση των επίπλων που ξέρω πόσο μπορεί να σε αγχώνουν, no worries. Τα αναλαμβάνουν οι υπηρεσίες συναρμολόγησης επίπλων, εγκατάστασης και σύνδεσης συσκευών των Praktiker, ενώ σου δίνουν και τη δυνατότητα επέκτασης εγγύησης.

Μην χάνεις άλλο χρόνο, λοιπόν! Σύντομα ξεκινά μία από τις πιο συναρπαστικές περιόδους, η φοιτητική ζωή, την οποία περίμενες 12 χρόνια στα  θρανία. Και αν θέλεις αυτό το ξεκίνημα να είναι δυναμικό, πραγματοποίησε μία επίσκεψη σε ένα από τα 17 καταστήματα Praktiker ή μπες απλώς στο praktiker.gr. Εκεί θα ανακαλύψεις τα key-items για να αποκτήσεις το φοιτητικό σπίτι που σου ταιριάζει, ενώ θα τα αποκτησεις με τον τρόπο πληρωμής που σε βολεύει καλύτερα, με πιστωτική κάρτα και αποπληρωμή έως 60 δόσεις άτοκα ή με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Δ-όση θέλεις». Όπως και να έχει, αν οι αγορές σου ξεπεράσουν τα 199 ευρώ, θα μπεις αυτόματα στην κλήρωση για ένα όχημα πόλης Citroën Ami, το οποίο θα σε συντροφεύει στις φοιτητικές σου περιπέτειες.