Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Δημιουργήθηκε το πρώτο επιχειρησιακό κέντρο πολιτικής προστασίας σε δήμο της Αττικής

Δημιουργήθηκε το πρώτο επιχειρησιακό κέντρο πολιτικής προστασίας σε δήμο της Αττικής

Ο Δήμος Σαρωνικού έχει πλέον το δικό του σημείο αναφοράς σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Διαφοροποίηση δεδομένων έχουμε για την Πολιτική Προστασία και την ασφάλεια του Δήμου Σαρωνικού με τα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου της δομής στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, τέλεσε τον αγιασμό και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου περιγράφοντας τον κρίσιμο ρόλο που θα διαδραματίσει το Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών καθώς και στη θωράκιση του φυσικού περιβάλλοντος και όλων των έμβιων όντων απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

«Σας καλωσορίζουμε στην εκπλήρωση ενός ονείρου. Το όνειρο αυτό, ήταν η δημιουργία ενός κέντρου, ενός αρχηγείου για την Πολιτική Προστασία. Μετά από όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια πρώτο μας μέλημα ήταν να επενδύσουμε στην Πολιτική Προστασία του δήμου μας. Και για να το κάνουμε αυτό σωστά έπρεπε να έχουμε ένα ορμητήριο: το πρώτο Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας το οποίο πραγματοποιήθηκε με πόρους του Δήμου», ανέφερε ο δήμαρχος Δημητρης Παπαχρηστου στον χαιρετισμό του.

Στη συνέχεια, ανέλυσε διεξοδικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Κέντρου και αναφέρθηκε στον νέο σύγχρονο εξοπλισμό με τον οποίο η μονάδα αυξάνει την αποτελεσματικότητά της, προσφέροντας πολύτιμο έργο στην ευρύτερη περιοχή.

Ποιοι χαιρέτισαν το νέο επιχειρησιακό κέντρο

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής Ν.Δ. Ανατολικής Αττικής , η αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Βασιλική Καβαλάρη, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς. Όλοι οι ομιλητές ανέδειξαν, κατά τις τοποθετήσεις τους, την μεγάλη σημασία που έχει το Επιχειρησιακό Κέντρο για την προστασία της περιοχής.

Ακολούθησε απονομή τιμητικών διακρίσεων στους συμβάλλοντες στην Πολιτική Προστασία του τόπου.

*Πηγή φωτογραφίας, Δήμος Σαρωνικού

Sports in

Ο Φουρνιέ και οι NBAers που παραμένουν ελεύθεροι και θα απασχολήσουν ομάδες της Euroleague

Ο Εβάν Φουρνιέ συνεχίζει να είναι ελεύθερος, ενώ υπάρχουν αρκετές ακόμη αξιόλογες περιπτώσεις στο ΝΒΑ, με τις ομάδες της Euroleague να παρακολουθούν στενά την αγορά των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024