Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ποιος δήμος κάνει λόγο για ασφυκτικές συνθήκες λειψυδρίας

Ποιος δήμος κάνει λόγο για ασφυκτικές συνθήκες λειψυδρίας

Η δημοτική Αρχή μάλιστα λαμβάνει έκτακτα μέτρα.

Επικίνδυνα εξαντλούνται πλέον τα αποθέματα νερού στον Δήμο Άργους Ορεστικού, σύμφωνα με τον δήμο. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες, οι ελάχιστες βροχοπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η υπερκατανάλωση και η αλόγιστη χρήση σε ανούσιες δράσεις (πλυσίματα αυλών, πεζοδρομίων, δρόμων, αυτοκινήτων κ.λπ.), σε συνδυασμό με τις ελάχιστες χιονοπτώσεις του χειμώνα, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες λειψυδρίας».

Σήμερα, στην καρδιά του καλοκαιριού, τα υδροσυστήματα και τα υπόγεια νερά βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης, ενώ τα αντλιοστάσια του Δήμου δουλεύουν ασταμάτητα και το προσωπικό βρίσκεται επί ποδός νυχθημερόν, για να καλύψουν τις ανάγκες της πόλης και των οικισμών.

«Μονόδρομος η λήψη μέτρων»

Η δημοτική Αρχή μάλιστα λαμβάνει έκτακτα μέτρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που ανάρτησε σε μέσο μαζικής δικτύωσης και αναφέρει: «Είμαστε μπροστά σε μια επικίνδυνη συνθήκη, όπου η λήψη μέτρων είναι μονόδρομος. Μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος και όχι πρόληψης, αφού το στάδιο αυτό το έχουμε ξεπεράσει εδώ και καιρό.

Δεδομένων αυτών, ο Δήμος Άργους Ορεστικού προχωρά στην εφαρμογή του Κανονισμού Ύδρευσης, και ανακοινώνει ότι χρήση νερού θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για οικιακή χρήση και όχι για άρδευση, ενώ απαγορεύονται αυστηρά οι περιττές πλύσεις αυτοκινήτων, αυλών και πεζοδρομίων.

Αυτή τη στιγμή στην πόλη του Άργους Ορεστικού, η υψηλή ζώνη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού, ενώ στη χαμηλή ζώνη (που υπάρχει πάντα επάρκεια) παρατηρείται υπερκατανάλωση. Οφείλουμε να σεβαστούμε τους συνδημότες μας και το περιβάλλον και να περιορίσουμε την κατανάλωση του νερού αποκλειστικά εντός των οικιών μας και με σύνεση.

Σε περίπτωση που δεν εισακουστούν οι εκκλήσεις, ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων μέτρων από τον Κανονισμό Ύδρευσης (συνεχείς έλεγχοι κατανάλωσης από το προσωπικό του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, προειδοποιήσεις, πρόστιμα, διακοπές).

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι κάθε σταγόνα μετράει και ότι η συνεισφορά όλων είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης».

Sports in

Ο Φουρνιέ και οι NBAers που παραμένουν ελεύθεροι και θα απασχολήσουν ομάδες της Euroleague

Ο Εβάν Φουρνιέ συνεχίζει να είναι ελεύθερος, ενώ υπάρχουν αρκετές ακόμη αξιόλογες περιπτώσεις στο ΝΒΑ, με τις ομάδες της Euroleague να παρακολουθούν στενά την αγορά των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024