Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Στεφάνια ελιάς του Δήμου Μαραθώνος, θα απονεμηθούν στον μαραθώνιο του Σικάγου

Στεφάνια ελιάς του Δήμου Μαραθώνος, θα απονεμηθούν στον μαραθώνιο του Σικάγου

«Πρωταγωνιστής» στον διάσημο Μαραθώνιο του Σικάγου ο Δήμος Μαραθώνος.

Το όνομα του Μαραθώνα, του τόπου που γέννησε το αγώνισμα, θα αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον διάσημο Μαραθώνιο του Σικάγου, που διεξάγεται στις 13 Οκτωβρίου.

Η εμπνευσμένη πρωτοβουλία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκη, υιοθετήθηκε με θέρμη από τη δημοτική αρχή του Δήμου Μαραθώνος κι έτσι, οι νικητές και οι νικήτριες στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών και Ανδρών και Γυναικών σε Αναπηρικό Αμαξίδιο, θα τιμηθούν για την επιτυχία τους με στεφάνι ελιάς, προσφορά του Δήμου Μαραθώνος.

Ο κ. Κουμπαράκης, ενθουσιώδης μαραθωνοδρόμος και ο ίδιος, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μαραθώνος, Στέργιο Τσίρκα για την παραλαβή των στεφάνων και συζήτησε μαζί του προτάσεις για ευρύτερη προβολή του τόπου μας στις ΗΠΑ και ειδικότερα στις πολιτείες δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου του Σικάγου, που φιλοξενούν περισσότερους από 600.000 ομογενείς σε 12 πολιτείες: Ιλινόις, Ιντιάνα, Άϊοβα, Κάνσας, Μίτσιγκαν, Μινεσότα, Μιζούρι, Βόρεια Ντακότα, Νότια Ντακότα, Νεμπράσκα, Οχάιο και Γουισκόνσιν -όπου εδρεύουν και οι Μιλγουόκι Μπακς, ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η παραλαβή των στεφάνων

Να τονίσουμε ότι ο Μαραθώνιος του Σικάγου, που, ως πόλη, φιλοξενεί περίπου 200.000 ομογενείς, είναι ένας από τους έξι World Major Marathons, μαζί μ’ αυτούς της Βοστόνης, του Λονδίνου, του Τόκιο, της Νέας Υόρκης και του Βερολίνου.

Ο εφετινός αγώνας αναμένεται να ξεπεράσει τις 50.000 συμμετοχές και, ακριβώς επειδή είναι από τους πιο γρήγορους -σχεδόν τελείως επίπεδη διαδρομή- θα τρέξουν σ’ αυτόν τα μεγαλύτερα ονόματα στην απόσταση, στη σκιά και του ρεκόρ (2.00’.35’’) που έκανε εκεί πέρυσι ο Κενυάτης Κέλβιν Κίπτουμ , ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο, τον περασμένο Φεβρουάριο, σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Ο Δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας ανέφερε: «Στεφάνια από το Δήμο Μαραθώνος θα απονεμηθούν στις νικήτριες και τους νικητές του Μαραθωνίου του Σικάγου, με τις 50.000 συμμετοχές! Αγκαλιάσαμε αμέσως την ωραία πρωτοβουλία του Γενικού μας Προξένου στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκη, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά που είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω και προσωπικά, όταν και παρέλαβε τα στεφάνια».

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Ρομέν Πιτό αναλαμβάνει την Κ19

Ο Ρομέν Πιτό θα είναι ο νέος προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης Κ19 του Ολυμπιακού – Ποιος είναι ο Γάλλος με την τεράστια εμπειρία από τη Ligue 1 και το πλούσιο βιογραφικό…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024