Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Συγχαρητήρια στον Απόστολο Τζιτζικώστα που προτείνεται ως ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν από ΠΕΔΚΜ

Συγχαρητήρια στον Απόστολο Τζιτζικώστα που προτείνεται ως ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν από ΠΕΔΚΜ

Ι. Καϊτεζίδης: «Η Μακεδονία και η Ελλάδα αποκτούν μια ισχυρή φωνή στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Τα συγχαρητήριά της στον Απόστολο Τζιτζικώστα για την επιλογή του, από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ως ο νέος Επίτροπος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

Επισημαίνει ότι πρόκειται για μια επιλογή που βασίστηκε, στην αναγνώριση του σημαντικού έργου του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στη μακρά εμπειρία του από τη θητεία του σε ευρωπαϊκά όργανα και μάλιστα ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, δηλαδή επικεφαλής όλων των Περιφερειαρχών και Δημάρχων της Ευρώπης, με πολύ σημαντικό έργο και διεθνή αναγνώριση.

Οι επιτυχημένες θητείες του στη δεύτερη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας και το θετικό του πρόσημο σε όλες τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβε στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, αποτελούν τα εχέγγυα για τη συνέχιση μιας ακόμη πιο επιτυχημένης πορείας του Απόστολου Τζιτζικώστα προς όφελος της πατρίδας μας και ευρύτερα της Ευρώπης.

«Αποτελεί τιμή για τη Μακεδονία αλλά και την αυτοδιοίκηση»

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης τονίζει:

«Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου και τις θερμές ευχές μου στον καλό μου φίλο και Περιφερειάρχη μας Απόστολο Τζιτζικώστα που προτάθηκε ως o νέος Επίτροπος της Ελλάδας στη Κομισιόν. Αποτελεί τιμή για τη Μακεδονία αλλά και την αυτοδιοίκηση συνολικά η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για το αξίωμα του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν.

Η συμμετοχή του Απόστολου Τζιτζικώστα στο ‘Κολλέγιο’ των Επιτρόπων είμαι βέβαιος ότι θα είναι μόνο προς όφελος της Κεντρικής Μακεδονίας, της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Είναι όμως και προς όφελος των δήμων της χώρας μας που επιζητούν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, και είναι πλέον ενταγμένοι στην ευρωπαϊκή λογική της αυτοδιοίκησης.

Είναι βέβαιο, ότι η Μακεδονία και η Ελλάδα αποκτούν μια ισχυρή φωνή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα δυναμώσει ο νέος Επίτροπος της χώρας μας. Εξάλλου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας άνθρωπος νέος με ήθος, ικανότητες αδιαμφισβήτητες  και σπουδαία πολιτική διαδρομή, που κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να τον εμπιστεύονται χιλιάδες πολίτες. Ένα γνήσιο τέκνο της Μακεδονίας που έχει μάθει να κερδίζει δύσκολες μάχες.

Του εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία για την οποία είμαι βέβαιος, καθώς και καλή και δημιουργική θητεία.

Είμαι σίγουρος ότι έτσι θα συνεχίσει, ακόμη πιο δυνατά, πιο παραγωγικά και πιο δημιουργικά, για την Ελλάδα που της αξίζει να έχει ξεχωριστή θέση στην Ευρώπη, αλλά και για την ίδια την Ευρώπη σε μια εποχή πρωτόγνωρων προκλήσεων».

Sports in

Ο Φουρνιέ και οι NBAers που παραμένουν ελεύθεροι και θα απασχολήσουν ομάδες της Euroleague

Ο Εβάν Φουρνιέ συνεχίζει να είναι ελεύθερος, ενώ υπάρχουν αρκετές ακόμη αξιόλογες περιπτώσεις στο ΝΒΑ, με τις ομάδες της Euroleague να παρακολουθούν στενά την αγορά των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024