Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Eκλογές στη Χειμάρρα: Για «σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας» μιλούν διπλωματικές πηγές

Eκλογές στη Χειμάρρα: Για «σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας» μιλούν διπλωματικές πηγές

Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές για τις εκλογές στη Χειμμάρα

Να απαντήσουν οι Αλβανικές Αρχές σχετικά με τις καταγγελίες που σημειώθηκαν από την ελληνική ομογένεια αναφορικά με τη διεξαγωγή των εκλογών στη Χειμάρρα, ζητά η Αθήνα.

Σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, οι καταγγελίες που διατυπώθηκαν από μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών στο Δήμο Χειμάρρας, ιδίως περί πληθυσμιακής αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και άρνησης του συνταγματικού δικαιώματος της ψήφου σε χιλιάδες πολίτες της Χειμάρρας με την πρόφαση της λήξης ισχύος των Δελτίων Ταυτότητάς τους, εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δημοκρατική αρχή και το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιβάλλουν στις αλβανικές αρχές να αξιολογήσουν και να απαντήσουν όλες τις αναφορές που σχετίζονται με την ακεραιότητα των χθεσινών εκλογών.

Σημειώνεται ότι η εκλογική διαδικασία διεξήχθη εν μέσω καταγγελιών της ελληνικής ομογένειας.

«Κέρδισε η τρομοκρατία»

Δήμαρχος Χειμάρρας αναδείχθηκε ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα, Βαγγέλης Τάβος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 58,62% (5.022 ψήφους), έναντι 41,38% (3.545 ψήφους) του Πέτρου Γκικουρία, ο οποίος είχε δεσμευθεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα του Φρέντι Μπελέρη.

Αποχωρώντας εκλογικοί αντιπρόσωποι της Ομόνοιας αρκέστηκαν να σχολιάσουν με νόημα ότι «η τρομοκρατία κέρδισε στη Χειμάρρα».

Από την πλευρά του ο Τάβος στην πρώτη δήλωσή του ευχαρίστησε θερμά τον Έντι Ράμα και τις δομές του δομές του Σοσιαλιστικού κόμματος για τη συμπαράστασή τους ενώ επανέλαβε την πρόταση που είχε δατυπώσει προεκλογικά προς τον Γκικουρία να αναλάβει θέση αντιδημάρχου.

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Ρομέν Πιτό αναλαμβάνει την Κ19

Ο Ρομέν Πιτό θα είναι ο νέος προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης Κ19 του Ολυμπιακού – Ποιος είναι ο Γάλλος με την τεράστια εμπειρία από τη Ligue 1 και το πλούσιο βιογραφικό…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024