Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Μεταξεταστέοι στις υποκλοπές, αναξιόπιστοι στην ακρίβεια, πλανώνται ότι όσο δεν υπάρχει αντίπαλο δέος ο λαός θα μένει άβουλος και μοιραίος

Μεταξεταστέοι στις υποκλοπές, αναξιόπιστοι στην ακρίβεια, πλανώνται ότι όσο δεν υπάρχει αντίπαλο δέος ο λαός θα μένει άβουλος και μοιραίος

Οι υποκλοπές ήταν απολύτως νόμιμες, το ΕΣΥ λειτουργεί ρολόι, η ακρίβεια δεν θα υπάρχει πια και στον ουρανό να! ένας γάιδαρος πετά. Βrain drain προς τη χώρα που περιγράφει στις κυριακάτικες αναρτήσεις του ο Κυριάκος.

Ο Ουμπέρτο Εκο

Φαίνεται πως αυτό τον Αύγουστο ο Ουμπέρτο Εκο που έχει διαψευστεί τόσες φορές, φέτος θα επιβεβαιωθεί. Με βάση τα σημερινά δεδομένα. Δηλαδή δεν θα έχει ειδήσεις τον Αύγουστο. Εντάξει όλο και κάτι θα γίνεται, αλλά ο σπουδαίος ιταλός αναφερόταν σε μεγάλα γεγονότα. Μιλώ φυσικά για την εσωτερική πολιτική σκηνή, διότι στην διεθνή κονίστρα τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Με πιο επικίνδυνη την κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Που η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει οριακή – αν δεν είναι ήδη!

Οι μεν και οι δε

Από την άλλη πλευρά, στα δικά μας οι μεν προσπαθούν να το κλείσουν – οι δε να το κρατήσουν ανοιχτό. Το παλεύουν κι οι δυο στα γερά! Ακόμη όμως δεν έχει κριθεί το αποτέλεσμα. Και δεν νομίζω ότι θα κριθεί σύντομα. Θα έχει δρόμο η υπόθεση. Στο κουκούλωμα των υποκλοπών αναφέρομαι, όπως αντιλαμβάνεστε. Το Μέγαρο Μαξίμου έκανε και συνεχίζει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να μπει ένα τέλος στην υπόθεση….

Με το κλειδί στο χέρι

Με διάφορους νομικίστικους ισχυρισμούς, η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την περασμένη Παρασκευή, την έκλεισε την συζήτηση. Βέβαια περίμενε κι ο πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας με το … κλειδί στο χέρι – τελειώνετε παιδιά να κλειδώσω το μαγαζί! Κι όπως καταλαβαίνετε προς το παρόν και μέχρι να ανοίξει η Βουλή θέμα υποκλοπών γιοκ!

Πληγώνεται το ευρωπαϊκό του προφίλ

Τώρα για ποιο λόγο θέλει να το κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου με τόσο θεσμικά βάναυσο τρόπο; Για τον απλούστατο λόγο ότι καταρρακώνει το κύρος του «μεγάλου». Που θέλει να έχει και «διεθνές πέρασμα». Και συνεχίζει να έχει και ευρωπαϊκές φιλοδοξίες. Πως μπορεί να τις ικανοποιήσει, όταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι εμπλεκόμενος στο μεγαλύτερο σκάνδαλο των υποκλοπών των τελευταίων πενήντα χρόνων της μεταπολίτευσης; Ελα μου ντε…. Γι΄ αυτό ακριβώς τον λόγο έκανε όλες αυτές τις θεσμικά … άτσαλες κινήσεις. Να τελειώνουμε μία ώρα αρχύτερα!

Το «Ράδιο – Κυριάκος»

Απολαμβάνω αυτές τις κυριακάτικες αναρτήσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο fb. Ο άνθρωπος ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, μακριά απ΄ αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα. Οπου ως ηγεμόνας φροντίζει τους υπηκόους του και τα πράγματα είναι τόσο όμορφα τοποθετημένα, που δεν μπορεί κανείς να αναταράξει την αρμονία τους. Οπως ακριβώς συμβαίνει στα παραμύθια. Βέβαια, δυστυχώς για μας, η χθεσινή ανάρτηση θα είναι η τελευταία καλοκαιρινή. Και μέχρι την επόμενη θα μεσολαβήσει μία «σύντομη ανάπαυλα». Θα μπορούσε να πει κανείς πως το «Ράδιο – Κυριάκος» θα σταματήσει να εκπέμπει για δύο – τρεις εβδομάδες. Να γεμίσει ο άνθρωπος τις «μπαταρίες» του ενόψει του σκληρού φθινοπώρου. Να οραματιστεί το μέλλον και να μας προσφέρει καινούργιες στιγμές με θετικές ειδήσεις, από έναν κόσμο που δημιουργεί η σπουδαία φαντασία του….

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση αυτό το γνωρίζει και τον χτυπάει – τον «μεγάλο» – στο μαλακό υπογάστριο. Και επειδή το πόρισμα μοιάζει με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, αυτό σημαίνει πως ότι τοποθετείται στο αρχείο, βγαίνει κι από το αρχείο! Ετσι; Γι΄ αυτό και θα υπάρξει συνέχεια από τον Σεπτέμβριο και μετά. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκη, διατύπωσε δημοσίως τις προθέσεις του. Είπε πως συζητά με τη νομική του ομάδα να κάνει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τρίτη φορά. Για παραβίαση του δικαιώματος της δίκαιης δίκης! Δηλαδή οι υποκλοπές θα λάβουν ακόμη μία φορά – και με εξαιρετικά θεσμικό τρόπο – ευρωπαϊκή διάσταση….

Ελειπε ο κ. Μάκης Βορίδης

Γι΄ αυτό σας λέω έχουμε δρόμο ακόμη στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ασε που περιμένει και υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα του. Να σημειώσω όμως μία παράλειψη. Όταν ο κ. Χατζηδάκης το έλεγε αυτό, ο υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης απουσίαζε από τα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής….

Κρυφακούν…

Κατά τα άλλα όλη η κυβέρνηση από σήμερα θα είναι ακροβολισμένη στις παραλίες ανά τη χώρα. Κι όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση. Αυτή είναι μία μοναδική ευκαιρία να … κρυφακούν συζητήσεις των ψηφοφόρων. Μήπως και πάρουν λίγο κλίμα στους … «από κάτως. Που μυρίζει μπαρούτι….

Οι επιστήμονες!

Ανθρωπος από το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που γνωρίζει την πολιτική συμπεριφορά των «παλιών μαστόρων» του κινήματος – δηλαδή των «επιστημόνων» στην πολιτική «παπάτζα» – μου έλεγε πως κάνουν το παιχνίδι.

Σε δυο – τρεις

Κάποιος από τους επιφανείς παλιούς με κύρος και ισχυρή πολιτική αύρα, επικοινωνεί με δύο – τρεις εκ των υποψηφίων λέγοντας τους λίγα λόγια στήριξης και μερικές – ανέξοδες – συμβουλές. Όμως ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του – στο παρελθόν φυσικά – έχει βγει ανοικτά στηρίζοντας, με δική του πρωτοβουλία έναν συγκεκριμένο υποψήφιο. Άλλος παλιός στενός του συνεργάτης στοιχίζεται δίπλα σε άλλον υποψήφιο, με τον οποίο δεν έχει συνομιλήσει ο παλαιό «επιφανής».

Είναι σχολείο…

Όταν ο δεύτερος του διαμαρτύρεται λέγοντας του «πες μια κουβέντα για μένα» η απάντηση που εισπράττει είναι «μα καλά σε σένα δεν είναι ο τάδε, ο δικός μου» εννοώντας ότι τον στηρίζει. Χωρίς φυσικά να έχει κάνει απολύτως τίποτα. Ενώ στον πρώτο υποψήφιο, που έχει κάνει και ένα τηλεφώνημα υποδείξεων, το μήνυμα είναι ότι αυτός τον έστειλε τον παλιό του συνεργάτη. Εν τω μεταξύ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα! Αλλά διάφοροι είναι υποχρεωμένοι απέναντί του. Κι ο ίδιος είναι στο παιχνίδι χωρίς να έχει κινηθεί καθόλου! Οι άνθρωποι είναι … σχολείο! Και περιμένουν μετά τα … «γατάκια» του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να τους «παίξουν στα ίσα»! Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι….

«Αυθάδης»

Παράλληλα από την κινητικότητα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η … «αυθάδεια» της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου να αμφισβητήσει το success story της ελληνικής οικονομίας – το οποίο τόνισε για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τα στοιχεία της ανεργίας. Να μου το θυμηθείτε με τον δρόμο που έχει πάρει η κυρία Διαμαντοπούλου μέχρι και στη … «σοσιαλιστική Ελλάδα» θα αναφερθεί. Τζάμπα την έστελνε ο δικός μας στο ΟΟΣΑ….

Θα το αξιοποιήσει

Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας συνεχίζει την περιοδεία του στη Κρήτη κάνοντας … συλλογή μαντινάδων – κάτι είναι κι αυτό! Ενώ ο κ. Παύλος Γερουλάνος έχει πιάσει τα βόρεια, περιέρχεται τη Μακεδονία κηρύσσοντας το σχέδιο του για την «Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και της Πατρίδας». Πάντως μου έλεγαν πως ο κ. Ανδρουλάκης μετά την επαναλειτουργία της Βουλής, θα τονίζει θα αξιοποιήσει αρκετά τα κοινοβουλευτικά έδρανα, προκειμένου να τονίσει την ηγετική του παρουσία. Πρόκειται έτσι κι αλλιώς για ένα πλεονέκτημα που δεν έχουν οι άλλοι συνυποψήφιοι του. Ως εκ τούτου είναι σημαντικό!

Ρευστότης

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ακούγονται διάφορα σας έχω ενημερώσει σχετικά τις προηγούμενες μέρες. Πρόκειται για σενάρια, προσδοκίες, προβληματισμούς. Κάθε ένα από τα οποία είναι συνάρτηση διαφόρων πραγμάτων. Υπάρχει η εκκρεμότητα του κ. παύλου Πολάκη, που ορισμένοι την βλέπουν ως εμβρυουλκό εξελίξεων. Υπάρχουν οι εκλογές στο γειτονικό ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που αρκετοί τις αντιμετωπίζουν εναλλακτική – αναλόγως της επιλογής που θα γίνει. Γενικώς υπάρχουν πολλά και διάφορα. Και μέσα σε όλα αυτά, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα «κουβάρι πιθανοτήτων» σταθμίζοντας τις δικές του επιλογές. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το φθινόπωρο θα είναι κρίσιμο για όλο το πολιτικό σύστημα. Θα έχουμε δουλίτσα….

Sports in

Ολυμπιακός: Ο Ρομέν Πιτό αναλαμβάνει την Κ19

Ο Ρομέν Πιτό θα είναι ο νέος προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης Κ19 του Ολυμπιακού – Ποιος είναι ο Γάλλος με την τεράστια εμπειρία από τη Ligue 1 και το πλούσιο βιογραφικό…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024