Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Επίσημο: Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ο Μαξ

Επίσημο: Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού ο Μαξ

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Φίλιπ Μαξ ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια.

Το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνάς του έκλεισε κι επίσημα ο Παναθηναϊκός που ανακοίνωσε την απόκτηση του Φίλιπ Μαξ για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οι «πράσινοι» τα βρήκαν με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ και έκαναν δικό τους τον 31χρονο άσο που πήρε τη φανέλα το «3».

H ανακοίνωση του ΠΑΟ:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Φίλιπ Μαξ με μετεγγραφή από τη γερμανική Άιντραχτ Φρανκφούρτης! Ο Γερμανός αριστερός μπακ υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Ο Μαξ γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1993 στο Βίερσεν της Γερμανίας. Ξεκίνησε στην ακαδημία της Μπάλντχαμ, προτού μεταπηδήσει αρχικά στη Μόναχο 1860 και στα 14 του κάνει το άλμα για την ακαδημία του κορυφαίου γερμανικού συλλόγου, της Μπάγερν Μονάχου. Εκεί παρέμεινε έως τα 17 του, ώσπου τον πήρε η Σάλκε. Στη Σάλκε έκανε τα πρώτα επαγγελματικά του ως ποδοσφαιριστής της δεύτερης ομάδας. Η μεγάλη στιγμή με το ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα και στη Μπουντεσλίγκα ήρθε στις 25 Μαρτίου 2014.

Λίγους μήνες μετά πήρε μετεγγραφή στην Καρλσρούη, ομάδα που τότε αγωνίζονταν στη δεύτερη κατηγορία. Κάνοντας μια «γεμάτη» σεζόν, ο Μαξ κέρδισε την… προαγωγή του στη Μπουντεσλίγκα, οδηγώντας την Άουγκσμπουργκ να δαπανήσει σχεδόν 3,5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του το καλοκαίρι του 2015. Στην Άουγκσμπουργκ έκανε όλη τη Γερμανία να μιλάει γι’ αυτόν, ειδικά για τις επιδόσεις του στο μοίρασμα ασίστ. Κατέγραψε συνολικά 156 συμμετοχές, 15 γκολ και 29 ασίστ.

Έμεινε μια πενταετία στην Άουγκσμπουργκ, η οποία τελικώς το 2020 τον πούλησε στην ολλανδική PSV Αϊντχόφεν έναντι 10 εκατ. ευρώ. Στην Ολλανδία πήρε πάλι φανέλα βασικού, κατακτώντας ένα Κύπελλο (2022) και ένα Σούπερ Καπ (2021) σε 117 συμμετοχές με 8 γκολ και 20 ασίστ. Τον Ιανουάριο του 2023 επαναπατρίστηκε, αφού παραχωρήθηκε δανεικός στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία εν τέλει έξι μήνες μετά τον αγόρασε από την Αϊντχόφεν. Στην ομάδα της Φρανκφούρτης αγωνίστηκε σε 42 παιχνίδι, σκοράροντας μία φορά και δίνοντας 5 ασίστ. Ο Φίλιπ Μαξ μετράει τρεις συμμετοχές στην εθνική Γερμανίας.

Ο Μαξ πήρε τη φανέλα με τον αριθμό 3.

Καλωσορίζουμε τον Φίλιπ στην οικογένεια του Παναθηναϊκού».

Sports in

Ορτέγκα: «Έχουμε δουλέψει πολύ, να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια» (vid)

Οι δηλώσεις του Φρανσίσκο Ορτέγκα μετά τη φιλική ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Ιταλία κόντρα στη Ρόμα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024