Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Λουτσέσκου: «Πολύ δύσκολο παιχνίδι, η Μάλμε έχει επιθετική νοοτροπία»

Λουτσέσκου: «Πολύ δύσκολο παιχνίδι, η Μάλμε έχει επιθετική νοοτροπία»

Η ανάλυση του Ραζβάν Λουτσέσκου για τη Μάλμε και όσα περιμένει να δει ο Ρουμάνος τεχνικός από την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι με τη Μάλμε για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να περιμένει από τους παίκτες του να βγάλουν μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με τα ματς κόντρα στην Μπάνια Λούκα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε με καλά λόγια τους Σουηδούς και επισήμανε πως το μυαλό του είναι μόνο σε αυτά τα δύο ματς και όχι στο μετά.

Όσα είπε ο Λουτσέσκου:

Για το αν θα τον πειράξει αν ο ΠΑΟΚ στα επόμενα ματς είναι κακός αλλά προκριθεί: «Εξαρτάται το τι εννοείτε να είμαστε κακοί. Αν έχουμε βάλει κάποια στάνταρ, δε τα πιάσουμε και πάρουμε την πρόκριση, θα μετράει η πρόκριση. Κάθε φορά θέτουμε ένα στόχο. Στα δυο πρώτα ματς ο ΠΑΟΚ έβαλε στόχο να παίξει για να πάρει την πρόκριση και το κατάφερε. Για να ανέβουμε επίπεδο χρειάζεται να έχουμε μεγαλύτερη ένταση και δεν είναι εύκολο αυτό να το βρούμε καθώς το γκρουπ αλλάζει συνεχώς λόγω των μεταγραφών».

Για το τι άλλαξε από τον ΠΑΟΚ του φινάλε της περσινής σεζόν με τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα της νέας: «Δεν μπορείς να το συγκρίνεις. Εκείνη η ομάδα είχε 55 παιχνίδια στα πόδια της μέχρι να φτάσει στο τέλος, και τώρα μια ομάδα που δεν είχε επίσημα παιχνίδια στα πόδια της. Αν περίμενε κανείς να νικήσουμε δυο φορές με 5-0 τη Μπάνια Λούκα, οκ. Αλλά ο αντίπαλος ήταν μια πρωταθλήτρια ομάδα, που ήξερε να παίρνει πράγματα από στιγμές στους αγώνες. Το θέμα είναι ότι κάναμε δυο νίκες, στο δεύτερο παιχνίδι δεν δεχθήκαμε φάσεις. Σε δυο ματς, η ομάδα έδειξε πως έχει τον τρόπο να νικήσει».

Για το αν είναι έξτρα κίνητρο η κλήρωση της επόμενης φάσης, όπως να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ρουμανία: «Για μένα υπάρχει ένα ματς αύριο και ένα σε μια εβδομάδα. Δε μας ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Το μόνο κίνητρο είναι να παίξουμε με τη Μάλμε».

Για το διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού της Μάλμε σε σχέση με τη Μπάνια Λούκα και αν τον ευνοεί αυτό: «Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Η Μάλμε είναι γεννημένη να κάνει επιθέσεις και να γεμίζει την αντίπαλη περιοχή με παίκτες. Δεν είναι όμως μόνο το στυλ παιχνιδιού αλλά και το πως θα οργανώσουμε το παιχνίδι μας, θα πρέπει να τους κάνουμε να συγχυστούν…. Στο ποδόσφαιρο, η ομάδα που είναι συγκεντρωμένη, να διαχειριστεί τις καταστάσεις, θα έχει πίστη, θα πάρει αυτό που θέλει. Και μιλάμε για δυο ματς και ο αγώνας στην Τούμπα δε θα είναι εύκολος για τη Μάλμε…»

Για την παρουσία Τσάλοφ και Τισουντάλι στη λίστα και στην αποστολή: «Δεν ξέρω πως θα κυλήσουν τα ματς, αναλόγως θα το δούμε το πως θα τους αξιοποιήσουμε. Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που βάζω άμεσα παίκτες στη λίστα. Η πρώτη φορά ήταν στη Σαουδική Αραβία. Πιέστηκα για να πάρω αυτήν την απόφαση και ίσως να ήμουν άδικος με τον Σαμάτα. Μας βοήθησε πολύ να πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά και να πετύχουμε 130-140 γκολ. Δε θυμάμαι παίκτες να βοηθούν τόσο πολύ την ομάδα στο να σκοράρει, με πίεση, με τρεξίματα, με πολλή δουλειά στον ανασταλτικό τομέα. Και Θα ξαναπώ ότι λυπάμαι που έκαναν αυτό στον Αλι Σαμάτα και είμαι ευγνώμων».

Για το αν οι παίκτες που έχασαν προπονήσεις έχουν έρθει στο ίδιο επίπεδο των υπόλοιπων: «Θα το δούμε… Σας είδα να χαμογελάτε και δεν ξέρω τι περιμένατε να απαντήσω. Δεν είναι εύκολο να απαντήσω. Έχουμε μπροστά μας μια ολόκληρη σεζόν. Ναι, είναι πολύ σημαντικά αυτά τα ματς και αγωνιστικά αλλά και οικονομικά…Δεν έχουν όλοι τις ίδιες προπονήσεις όπως δεν έχουμε και την ίδια ποιότητα και αυτό κάνει τον κάθε παίκτη να διαφέρει σε βαθμό ετοιμότητας. Δεν έχουμε μαγικό κουμπί που το πατάς και όλοι είναι έτοιμοι. Πέντε μέρες μετά τη λήξη του πρωταθλήματος, τηλεφώνησα στον Νάσμπεργκ και του είπα «είσαι ο ήρωάς μου. Μπήκες στο ματς με τον Παναθηναϊκοί χωρίς να έχεις ρυθμό, και μετά μπήκες στα πιο δύσκολα 15 λεπτά της χρονιάς μας, στο ματς με τον Αρη, και πήραμε το πρωτάθλημα». Πρέπει όλοι οι παίκτες να ξέρουν πως θα έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθούν.

Για το πως βλέπει τη Μάλμε σε ατομικό επίπεδο: «Είναι μια ομάδα επιθετική, με επιθετική νοοτροπία. Φέρνει γρήγορα τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή. Εχει κάποιους παίκτες στην επίθεση που είναι απρόβλεπτοι και βοηθούν την ομάδα να επιτίθεται».

Από πλευράς του ο Μπάμπα είπε:

«Έχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία. Έχουμε και δύο πολύ καλά 90λεπτα. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και έχουμε δουλέψει σκληρά, οπότε δε νομίζω πως έχει κάποιο πλεονέκτημα η Μάλμε».

Για το αν ήταν καλύτερος ο ΠΑΟΚ στην Βοσνία απ’ ότι στην Τούμπα και ειδικά στην αμυντική λειτουργία:

«Κάθε παιχνίδι είναι ένα στάδιο βελτίωσης και νομίζω πως και στο αυριανό παιχνίδι έχουμε ως στόχο να είμαστε ακόμα καλύτεροι».

Sports in

Ορτέγκα: «Έχουμε δουλέψει πολύ, να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια» (vid)

Οι δηλώσεις του Φρανσίσκο Ορτέγκα μετά τη φιλική ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Ιταλία κόντρα στη Ρόμα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024