Η Εθνική πόλο Ανδρών έκανε μεγάλη εμφάνιση και νίκησε με 9-8 την Ιταλία στο πλαίσιο της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου θα καταλάβει σίγουρα μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, ωστόσο θα πρέπει να περιμένει να ολοκληρωθούν και τα άλλα σημερινά παιχνίδια για να μάθει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά.

Η γαλανόλευκη πήρε τη ματσάρα, έστειλε μήνυμα στις υπόλοιπες ομάδες του Ολυμπιακού Τουρνουά και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά.

Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του 1ου ομίλου και θα την κρατήσει αν δεν νικήσει η Κροατία τις ΗΠΑ. Αν νικήσουν οι Κροάτες θα τερματίσει στην 2η θέση.

Η Εθνική μπήκε δυνατά στο ματς με τους Παπαναστασίου και Αργυρόπουλο να πετυχαίνουν τα δύο πρώτα γκολ. Οι δύο ομάδες ήταν εμανές ότι έδωσαν μεγαλύτερο βάρος στην άμυνα στο ξεκίνημα με το πρώτο οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται στο ισόπαλο 2-2.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο αγώνας έγινε ακόμη πιο συναρπαστικός, οι παίκτες των δύο ομάδων έδωσαν δυνατές μονομαχίες και εκμεταλλεύτηκαν εξίσου τον παίκτη παραπάνω, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πανηγυρίζει τέσσερα γκολ έχοντας ως κορυφαίο τον Αργυρόπουλο (δύο γκολ σε αυτό το διάστημα) την ώρα που οι Ιταλοί σκόραραν τρεις φορές.

Ο Μπρούνι ισοφάρισε για τους Ιταλούς σε 6-6 στην έναρξη του τρίτου οκταλέπτου για να αστοχήσουν στη συνέχεια οι δύο ομάδες σε συνεχόμενα πέναλτι, πρώτα με τον Αργυρόπουλο η Ελλάδα και έπειτα με τον Ντι Φούλβιο η Ιταλία. Ο Γενηδουνιάς ωστόσο δεν αστόχησε στο τέταρτο δεκάλεπτο και έκανε το 7-6, να να επανέλθει ο Αργυρόπουλος και να δώσει ξανά προβάδισμα στην Ελλάδα με 8-7. Οι Ιταλοί βρήκαν τον τρόπο να ισοφαρίσουν, για να έρθει όμως ο Γιάννης Φουντούλης και να γράψει το 9-8 με ένα πολύ κρίσιμο γκολ στα 2:53 για το φινάλε.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-5, 6-6, 9-8

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 4, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος.

Ιταλία (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Βελότο, Τζανάτσα, Φοντέλι, Κοντέμι 3, Ρεντσούτο Ιόντιτσε, Ετσενίκε 1, Πρεσιούτι, Μπρούνι 3, Ντι Σόμα, Ιόκι Γκράτα 1, Νικόζια.