Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Επίσημη αντίδραση από ΕΟΕ για το κρούσμα ντόπινγκ – «Αποχωρεί άμεσα»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επίσημη αντίδραση από ΕΟΕ για το κρούσμα ντόπινγκ – «Αποχωρεί άμεσα»

Επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το θετικό δείγμα Ελληνίδας αθλήτριας σε ντόπινγκ.

Σοκ προκάλεσε στην ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 η είδηση για θετικό δείγμα αθλήτριας του στίβου σε έλεγχο ντόπινγκ.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, όπου τονίζει πως η ενημέρωση από τον ΕΟΚΑΝ έγινε σήμερα στις 13.49, ενώ ζητήθηκε η αποχώρηση του συγκεκριμένου ατόμου από το Ολυμπιακό Χωριό.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δηλώνει ότι ενημερώθηκε από τον ΕΟΚΑΝ στις 13.49 ώρα Γαλλίας για θετικό δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ μέλους της Ολυμπιακής Ομάδας στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΚΑΝ επιβάλλεται άμεσα προσωρινός αποκλεισμός στο συγκεκριμένο άτομο και ως εκ τούτου η ΕΟΕ ζήτησε την αποχώρηση του από το Ολυμπιακό Χωριό».

«Βρέθηκε μια ουσία στα ούρα μου και έκλαιγα τρεις ημέρες»

Για το περιστατικό έχουν ήδη ενημερωθεί τόσο ο ΣΕΓΑΣ, όσο και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Αν και το δεύτερο δείγμα βρεθεί θετικό, τότε θα υπάρξει τιμωρία για την αθλήτρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελένη Πόλακ, μετά τον αποκλεισμό της από τον ημιτελικό του άλματος επί κοντώ, μιλώντας στα ΜΜΕ έκανε λόγο για ουσία που βρέθηκε στα ούρα της, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για την ίδια αθλήτρια.

«Έχουν συμβεί πολλές ατυχίες. Πριν τρεις μέρες βρέθηκε κάτι στα ούρα μου, το οποίο ήταν από κρέας. Δεν έχω πάρει ποτέ πρωτεΐνες, ποτέ συμπληρώματα. Ήμουν τρεις ημέρες χάλια και έκλαιγα. Αυτό δεν το λέω σαν δικαιολογία, αλλά για να προσέχει ο κόσμος τι τρώει» είπε αρχικά.

«Ήταν πολύ κάτω από το επιτρεπτό όριο αυτό που βρέθηκε, γι’ αυτό και δεν αποκλείστηκα. Έχω θέμα με το σίδηρό μου και πρέπει καθημερινά να τρώω κόκκινο κρέας, αλλά αυτά είχαν την ουσία που βρέθηκε στα ούρα μου. Αυτό με επηρέασε ψυχολογικά, ήμουν χάλια γιατί δεν ήξερα πως θα το αντιμετωπίσω. Έκλαιγα τις δύο πρώτες ημέρες. Ήταν μεγάλο σοκ, έλεγα ‘πάει έχασες τους Ολυμπιακούς Αγώνες’. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δικαιολογήσω τον εαυτό μου για ό,τι έγινε στον αγώνα» συμπλήρωσε.

Το δεύτερο θετικό δείγμα

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερο θετικό δείγμα μέλους της ελληνικής αποστολής.

Το πρώτο είχε προκύψει πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Παρίσι, με την ίδια την Κυριακή Φιλτισάκου να παραδέχεται ότι πρόκειται για εκείνη και μιλώντας στα «ΝΕΑ» να δηλώνει πως «ουδέποτε έκανα χρήση οποιασδήποτε απαγορευμένης ουσίας. Ειδικά δε τα τελευταία τέσσερα (4) έτη που βρίσκομαι στο κατάλογο των ελεγχόμενων αθλητών της διεθνούς ομοσπονδίας έχω υποβληθεί σε δεκάδες αιφνίδιους ελέγχους με αρνητικά αποτελέσματα».

«Σε όλη τη διάρκεια της αθλητικής μου καριέρας βρισκόμουν πάντα στη διάθεση εθνικών και διεθνών φορέων για τη καταπολέμηση του DOPING με μοναδικό γνώμονα να διευκολύνω τη διενέργεια οποιουδήποτε ελέγχου από τους ανωτέρω φορείς χωρίς να φέρω ποτέ προσκόμματα είτε να μου αποδοθεί έλλειψη συνεργασίας ή έστω ακούσια απουσία.

Sports in

Ορτέγκα: «Έχουμε δουλέψει πολύ, να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια» (vid)

Οι δηλώσεις του Φρανσίσκο Ορτέγκα μετά τη φιλική ισοπαλία του Ολυμπιακού στην Ιταλία κόντρα στη Ρόμα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2024